JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 16.
Névnaposok – Edit2024. szeptember 16.
Lukács Miklós: Timeless2024. szeptember 09.

Hírek

Főszerkesztő jegyzet – 2023 november

12 évesek és 8 hónaposak lettünk. Ezzel tovább javítottuk a magyar jazz sajtó rekordját, amit eddig is mi tartottunk!

Tóth Viktor a Papírkutyában

Minden héten. De jó is lenne… Ám most így volt – most hétfőn a Skylark Metropolitan formációjával, múlt hétfőn Gyárfás István gitárossal lépett fel a Papírkutyában.

Tzumo új együttesének bemutatkozása a BJC-ben

Oláh „Tzumo” Árpád az 1998. évi Füsti Balogh Gábor Jazz Zongora Tehetségkutató Verseny holtversenyes első helyezése óta fontos szereplője a magyar jazzéletnek, akár saját együttesei (Tzumo Trio, Solati, Tzumo Drums Quartet) révén, akár közreműködőként mások zenekaraiban (pl. László Attila Quintet).

Világhírű magyar dobos lett a Magyar Jazz Tiszteletbeli Nagykövete

A Magyar Jazz Szövetség szeptemberben alakult új elnökségének egyik első kezdeményezése volt a Magyar Jazz Tiszteletbeli Nagykövete pozíció létrehozása. A program célja, hogy nemzetközileg elismert, főleg külföldön alkotó magyar jazz zenészek fél-egy éves periódusokban népszerűsítsék a hazai jazz muzsikusokat és zenekarokat.

Émile Parisien és Robert Negro - Les Metanuits az Opusban

Émile Parisien és Robert Negro egyenesen Franciaországból érkeztek hozzánk, és a Párizs-Budapest távolságot már bőven a gépük leszállása előtt megtették, ugyanis legújabb albumukat Ligeti György munkássága inspirálta.

Gondolataim - 2023 (VIII. évfolyam - 11. rész)

Nyolcadik évfolyamába lépett a sorozat - folytatódik a “Gondolataim a jazz-ről”, a “GONDOLATAIM”, majd az “Újabb gondolataim” című írás.
Évfordulók, születésnapok, megemlékezések, koncertek, lemezek - újabb és régebbi zenei történések - egy jazzrajongó gondolatai. (Nem részletes életrajzok, bemutatások - viszont egy-két érdekesség, köszöntés, vagy esetleg személyes élmények, lemezajánlatok.)
Nyolcadik évfolyam - tizenegyedik rész.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések