JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 07.
Jazz-tehetségek versenye2024. szeptember 06.

Hírek

91. DzsesSzerda

Az alábbi levelet kaptam Tatabányáról! – A szerk.

New York Jazz Fesztivál a Budapest Jazz Clubban

2023 őszétől első alkalommal rendezi meg a műfaj tengerentúli epicentrumának legjelesebb képviselőit felsorakoztató koncertsorozatát a Budapest Jazz Club, ami a James Carter Organ Trio november 7-i két koncertjével már el is kezdődött!

Ilyen volt James Carter második koncertje a BJC-ben

A sorszám kizárólag november hetedike estéjére vonatkozik, hiszen az amerikai szaxofonos már 2008-ban fellépett a Debreceni Jazz Napokon, majd 2014-ben és 2019-ben a Budapest Jazz Clubban. Mindegyik alkalommal a James Carter Organ Trio látogatott hazánkba és a Hammond B3 orgonát az összes fellépésen Gerard Gibbs szólaltatta meg. A dobos most Alex White volt, míg hajdanán Debrecenben és a két korábbi BJC-s koncerten Leonard King ült az ütőhangszernél.

„Kedvenc énekeseim” - 2. rész: Bolba Éva

Ebben a csütörtökönként jelentkező sorozatban az itthon és külföldön élő magyar jazz énekesnőket kérem, meséljék el, eddig mely énekesek voltak rájuk a legnagyobb hatással.

Novemberi Jazzpresszó

Ma reggel az alábbi levelet kaptam Fekete Ágnestől, aki a Vigyázó Ferenc Művelődési Központ művelődés szervezőjétől! – A szerk.

FREE JAZZ ALBUMS 2023 - 66. rész

Ez az írás - ahogyan a FIVE STARS ALBUMS című sorozat esetében is történt - a free jazz honlapján ismertetett alkotások közül mutat be kéthetente egyet.
Hatvanhatodik rész: JAMES BRANDON LEWIS RED LILY QUINTET - FOR MAHALIA, WITH LOVE.

Magyar Jazz ABC – 398. rész: Forgács László = Papa Fleigh

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
152 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Forgács Lászlónál tartunk.
12 év és 8 hónap alatt eddig 398 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

50 éve történt… Jazz-rock albumok 1973-ból – Sonny Rollins „Horn Culture”

A legendás amerikai szaxofonos, Sonny Rolline 1973 áprilisa és júliusa között vette fel a New York-i C I stúdióban a lemez anyagát, amit a Milestone Records 1973 novemberében meg is jelentett.
A korabeli kritikusok ezt a lemezt jazz fusion, soul jazz-nek minősítették. Én ezt nem nagyon hallottam. Talán a japán gitáros játékára gondoltak...

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések