JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 16.
Névnaposok – Edit2024. szeptember 16.
Lukács Miklós: Timeless2024. szeptember 09.

Hírek

New York Jazz Fesztivál a Budapest Jazz Clubban

2023 őszétől első alkalommal rendezi meg a műfaj tengerentúli epicentrumának legjelesebb képviselőit felsorakoztató koncertsorozatát a Budapest Jazz Club, ami a James Carter Organ Trio november 7-i két koncertjével már el is kezdődött!

bjc-szines-2014-allo-feketealap.jpg

newyork-black-2.jpg

JONATHAN KREISBERG QUARTET – 2023. november 13.

jonathan-kreisberg.jpg

Jonathan Kreisberg-gel (1972) már találkozhatott a BJC közönsége, hiszen a legendás Hammondos, Lonnie Smith kíséretében remekelt 2017 novemberében, majd 2018 tavaszán saját zenekarával szintén hangos sikert aratott.

A New York-i gitáros már tizenévesen feltűnt a Guitar Player és a DownBeat szaklapok hasábjain. Karrierje első lökését a Miami zenei egyetem bigbandjének gitár-pozíciója adta. Ennek köszönhetően olyan zenészekkel játszhatott együtt, mint Joe Henderson, Michael Brecker vagy épp Red Rodney. Húszas éveiben hosszabb nemzetközi turné után visszatért New York-ba, ahol a legnevesebb zenekarok kapkodtak érte. Játszott Lee Konitz és Joe Locke oldalán, majd együtt alkotott Ari Hoenig-gel, valamint Don Friedman-nel is.

Kreisberg eddig nyolc megjelent albumot tudhat magáénak, köztük a saját bevallása szerint nagy kihívást jelentő „ONE” című korongot, melyen szóló-produkciója hallható.

Erre a koncertjére saját, utolsó BJC-s szereplése óta a világ majd’ minden kontinensén turnézó zenekarával érkezik.

Jonathan Kreisberg – gitár, David Kikoski – zongora, Rick Rosato – bőgő, Colin Stranahan – dob


KEVIN HAYS SOLO – 2023. november 14.

kevin-hays.jpg

A Grammy-díjjal is elismert Kevin Hays-t (1968) Lionel Loueke oldalán már halhatta a BJC közönsége. Ízig-vérig New York-i jazz-muzsikus, aki Benny Golson, majd a fiatal Joshua Redman oldalán robbant be az amerikai jazz-világ vérkeringésébe. Dolgozott Seamus Blake-kel, Eddie Henderson-nal, sőt, Sonny Rollins-szal is turnézott.

Saját triójával – oldalán Doug Weiss-szel és Bill Stewart-tal – tizenöt évig járták a klubokat és fesztiválokat.

Játékáról számos szakíró mellett zenésztársai, többek közt Brad Mehldau és John Scofield is szuperlatívuszokban nyilatkozik.

Ezen az estén elmélyült, csakis önmagára és saját hangszerére fókuszáló oldalát ismerhetjük meg.

Kevin Hays – zongora

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez