JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 18.
Lukács Miklós: Timeless2024. szeptember 09.

Hírek

Tóth Viktor a Papírkutyában

Minden héten. De jó is lenne… Ám most így volt – most hétfőn a Skylark Metropolitan formációjával, múlt hétfőn Gyárfás István gitárossal lépett fel a Papírkutyában.

A Papírkutya két éve nyílt meg Veszprémben. Sajnos egypár koncertről lemaradtunk az első hónapokban, mert nem tudtunk róla. 2022 januárja óta viszont rendszeresen járunk feleségemmel jobbnál jobb együttesek fellépéseire. Kedvesek és korrektek a munkatársak, finomak az ételek és az italok. Még a fizetős előadásoknak is van előnyük: kevesebben vannak azok a vendégek, akiket nem zavar a zene...

tv.jpg

Régóta Tóth Viktor rajongója vagyok; figyelem, hogy mikor, hol lép fel, és mindig élmény, ha élőben láthatom, hallhatom.

A Tercettben Szandai Matyival, majd miután Matyi emigrált, Orbán Gyurival. Az Arura Trióban Lukács Mikivel. A Pocsai Kriszta Quartetben.

A Budapest Jazz Clubban, az Opusban, a Mediawave rendezvényén a győri zsinagógában, Őriszentpéteren, idén nyáron Balatonbogláron. És már a Papírkutyában is.

 A múlt héten főleg saját szerzemények és pár örökzöld volt műsoron. A szaxofon-gitár duó bensőséges hangulatot teremtett, Gyárfás István a kíséretben érzékenyen reagált a a szólistára, közben ő maga is játszott néhány szép dallammenetet. A végén a közönséget is megénekeltette a mester.

A mostani koncerten a dinamika uralkodott. Fergeteges futamok, uniszónók, ritmusváltások. Négy nagy tudású zenész a szó szoros értelmében játszott együtt. A bebop forradalom koncertjeiről írt gondolatok jutottak eszembe. Jó ilyen közelről látni, ahogy figyelnek, reagálnak egymásra a zenészek. Cseh Péter egyedi hangú gitározását már a Nagy Emma Quintetben is megcsodáltuk, Orbán György az ország legkeresettebb, és szerintem legjobb bőgőse. Hodek Dávid, egykori csodagyerek, fiatal felnőtt korára még jobb lett.

zenekar.jpg

Ezt a műsort már júniusban is láttam a B52 Jazzfesztiválon Pilisborosjenőn. Ott Fonay Tibor bőgőzött, és Gyárfás Attila dobolt. Remek volt, és nagy sikert aratott, akárcsak a Papírkutyában kedden!

https://www.youtube.com/watch?v=V1C4LvYAA9U

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez