JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 16.
Névnaposok – Edit2024. szeptember 16.
Lukács Miklós: Timeless2024. szeptember 09.

Hírek

„Kedvenc énekeseim” – 7. rész: Hegedüs Zsuzsanna

Ebben a csütörtökönként jelentkező sorozatban az itthon és külföldön élő magyar jazz énekesnőket kérem, meséljék el, eddig mely énekesek voltak rájuk a legnagyobb hatással. – A szerk.

Elindult a JAZZER, a Magyar Jazz Szövetség hivatalos podcastja

A Magyar Jazz Szövetség elnöksége számos új kezdeményezést indított útjára, ilyen többek között a Magyar Jazz Tiszteletbeli Nagykövete pozíció, a Margitszigeti Jazz Hétvége, a Babos Gitárverseny, a héten megjelent 12 oldalas, nyomtatott JAZZER magazin, és a JAZZER podcast.

Ők kapták 2023-ban az Artisjus Előadói és Pedagógusi Díjakat

Tizenegy pedagógus és tizenegy előadóművész részesült az Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására 2023. december 11-én került sor.
A szerzői egyesület olyan előadóművészeket díjaz, akik rendszeresen kortárs magyar műveket tűznek műsorukra, valamint olyan pedagógusokat ismer el a díjjal, akik kiemelkedően fontos munkát végeznek a zene és az irodalom oktatásában.

Magyar Jazz ABC – 403. rész: Földesi Csongor

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
153 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Földesi Csongornál tartunk.
12 év és 10 hónap alatt eddig 403 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

Lemezek a hatvanas-hetvenes évekből - 18. rész: Bill Evans Trio - Portrait in Jazz

Ez a sorozat kéthetente mutat be (röviden) egy-egy albumot az 1960-70-es évekből. Ismert, vagy elfelejtett - népszerű, vagy alig elfogadott - neves, vagy kevésbé sztárolt muzsikusok alkotásairól olvashatnak. (A válogatás - természetesen - szubjektív.)
Tizennyolcadik rész: Bill Evans Trio - Portrait in Jazz.

A free jazz kiemelkedő alakjai - 48. rész: RUDI MAHALL

1960. december 21-e, New York City, A&R Stúdió: az Ornette Coleman Double Quartet felveszi a FREE JAZZ - A COLLECTIVE IMPROVISATION című lemezét. Mérföldkő a szabadon rögtönzött zene évtizedekre visszatekintő történelmében.
A minden hónap második hétfőjén megjelenő sorozat részei a free jazz legjelentősebb képviselőit mutatják be.
Negyvennyolcadik rész: Rudi Mahall.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések