JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 18.
Lukács Miklós: Timeless2024. szeptember 09.

Hírek

Parker Jazz Club – Évadzáró koncert

2023-12-21., csütörtök 19.00 - Kisfaludy Galéria, Balatonfüred.

parker-jazz-club-logo.png

19.00: A rendezvény-sorozat házigazdája, Szakáll Norbert gitárművész beszélget Bágyi Balázzsal, a Magyar Jazz Szövetség korábbi elnökével.

szakall-norbert.jpg

20.00: Bágyi Balázs New Quartet
A Bágyi Balázs New Quartet zenéjében a post bop és klasszikus zenei elemekből építkező, akusztikus, kortárs jazz dominál.

A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze, partnerei pedig a magyar jazz jeles képviselői: a Hollandiában végzett szaxofonos Soso Lakatos Sándor, a Junior Prima-díjas zongorista, Oláh Dezső és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse, Oláh Péter.
A zenekar számos európai jazzfesztiválon fellépett az elmúlt években, valamint rendszeresen koncerteztek Kínában is.

2016-ban Pocsai Kriszta énekesnővel közösen elkészített "Homage to Shakespeare" című lemezüket a nemzetközi szakmai zsűri Gramofon-díjjal jutalmazta.

A formáció repertoárja Bágyi Balázs szerzeményeire épül, aki 2016-ban az év zeneszerzője, 2022-ben az év dobosa is lett a JazzMa.hu portál szavazása alapján.

Az idén 10 éves Bágyi Balázs New Quartetben Soso Lakatos Sándort ezen az estén ifj. Ludányi Tamás helyettesíti szaxofonosként.

bagyi-balazs-new-quartet.jpg

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez