JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. október 23.
Névnaposok – Gyöngyi2024. október 23.
Metheny, Pat: MoonDial2024. október 23.
Joy,Samara: Portrait2024. október 15.
Zsoldos Béla: Prémium2024. október 14.

Hírek

Magyar Jazz ABC – 448. réssz: Gódi József

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.) 163 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Gódi Józsefnél tartunk. 13 év és 7 hónap alatt eddig 448 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

Gódi József

godi-jozsef.jpg

Mohácson született 1967. január 24-én.

A mohácsi zeneiskolában kezdett furulyát, majd klarinétot tanulni, emellett 2 évig harmonikázott.

Klarinéttanulmányait a Pécsi Zeneművészeti Szakiskolában folytatta.

Szaxofonos édesapja keltette fel az érdeklődését a tánczene és a jazz iránt.

1 évig tagja volt, a Stark Tibor által vezetett Baranya Big Bandnek, az Ércbányász Fúvószenekarnak, 1 évig játszott a Pécsi Szimfonikus Zenekarban.

Szaxofonozni Hidas Sándor, később Kovács Árpád tanította.

1986-ban felvételt nyert a Pécsi Zeneművészeti Főiskolára, ahol 1989-ben szerzett diplomát.

Főiskolás évei alatt tagja volt Bagi Dániel zongorista Brass College együttesének, amely többek közt a Sikondai Jazztáborban is bemutatkozott. 1989-től egy évig katonazenészként a Veszprémi Helyőrség zenekarában és a bigbandben játszott, egyidejűleg Makovics Dénes magántanítványa volt.

Játszott különböző tánczenekarokban, majd 1993-ban lett dr. Fűzy Tibor pécsi Fúzió együttesének altszaxofonosa. Ebben az együttesben döntő többségében a zenekarvezető gitáros kompozícióit játszották, Pabst Miklós basszusgitározott és Szűcs Tamás dobolt.

1996-ban készült első, „Spirit of Jazz” című CD-jük Horváth Kornél vendégszereplésével, ezt követte 1999-ben „The Solist” címmel egy újabb, amelyen közreműködött az ütőhangszeres Horváth Kornél, a hegedűs Lantos Zoltán és az énekes Majoros Dóra. Felléptek többek közt Pécsett, Gyulán, Budapesten és Sopronban. Gódi József 8 és fél évig volt az együttes tagja

Azóta zenetanár. A pécsi Kolinda Alapfukú Művészeti Iskola klarinét és furulyatanára, alkalmanként különböző formációkban játszik.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez