JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. október 05.
Symbiosis 5: Wondering2024. október 01.
Takács Bálint: Shorts2024. szeptember 29.
Amador, Diego: Paqueando2024. szeptember 28.
Lorber, Jeff: The Drop2024. szeptember 24.

Hírek

Peter Erskine Quartet feat. Bob Mintzer – Világsztárok a Budapest Jazz Clubban

Tovább folytatódik a „Világsztárok” sorozat a BJC-ben! 2024. október 7-én, hétfőn a szokásoknak megfelelően 19 órakor és 21 órakor is lesz koncert, amelyen a Peter Erskine Quartet (Peter Erskine – dob, Bob Mintzer – szaxofon, Alan Pasqua – zongora, Darek Oles – bőgő) kápráztatja el a jazzrajongókat! – A szerk.

bjc-logo.jpg

peter-erskine.jpg

Peter Erskine az amerikai jazzdobosok doyenje a Berklee díszdoktora, többszörös Grammy-díjas művész, aki pályája során több mint hétszáz lemezen működött közre, s szinte lehetetlen lenne hiány nélkül felsorolni azokat a világsztárokat, akikkel együtt zenélt.

A nagyzenekari hangzás sem áll távol tőle, rendszeresen játszik szimfonikus zenekarokkal; az angol zeneszerző, Mark-Anthony Turnage 2013-ban neki írta „Erskine” című concertóját.

Az 1954. június 5-i születésű ütősfenomén nem csak dobosként, de zeneszerzőként is maradandót alkotott és alkot. Állandó zenekarai mellett stúdiózenészként is rengeteg jazzalbumon működött közre vendégzenészként. Az amerikai jazz és jazz-rock jelentős képviselőivel játszott együtt.

Négyévesen kezdett dobolni. Diplomáját a Michigan-i Interlochen Művészeti Akadémián szerezte, majd ütőhangszereket tanult az Indiana-i Egyetemen.

18 évesen 1972-ben csatlakozott a Stan Kenton Orchestra-hoz. 1975-től 1977-ig Maynard Ferguson, majd 1978-tól a Weather Report dobosa volt. A legendás Jaco Pastorius-szal egy rendkívül erős ritmusszekciót alkottak. 1979-től egyre gyakrabban kérték fel más zenekarok is.

1981-től – bár még működött a Weather Report is – Pastorius Word of Mouth Big Bandjében játszott. Ezután a Steps Ahead következett, amellyel egy időben több más bigband zenéjén is közreműködött, például a Bob Mintzer Big Bandben is, amely a modern bigband jazz és funk egyik jelentős képviselője. Innen eredő barátságuk eredményeként ezen a koncerten.

bob-mintzer.jpg

A YellowJackets frontemberének, Bob Mintzer (1953) karrierje is rendkívüli, hiszen olyan művészekkel játszott együtt, mint Tito Puente, Buddy Rich, Art Blakey, Bobby McFerrin, Kurt Elling, Jaco Pastorius, Mike Mainieri, vagy Randy Brecker. Emellett pedig természetesen az évtizedek óta működő Bob Mintzer Big Bandről sem feledkezhetünk meg!

peter-erskine-quartet-feat-bob-mintzer.jpg

Jegyek 9.900 forintért még korlátozott számban kaphatóak!

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez