JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 26.
NEQ koncert Nagy Emma nélkül2024. szeptember 25.
SIENCE FICTION FILMKONCERT2024. szeptember 25.
Lorber, Jeff: The Drop2024. szeptember 24.
VIRÁGLÁNYOK ÉJSZAKÁJA2024. szeptember 22.

Hírek

Hajdu Klára Quartet feat. Szakonyi Milán koncert Stuttgartban

Maloschik Robi bácsi kérésére újra egy koncert beszámolóval jelentkezem, ezúttal Németországból.

koncert-elott-az-igazgatoval-a-bejaratnal.JPG

2016 óta ismerem személyesen Szabó Dezsőt, a Liszt-Institut Stuttgart igazgatóját és már rég szerettünk volna szervezni együtt egy koncertet a quartetnek, de a COVID keresztülhúzta a számításainkat.

2023 novemberében jött a felkérés és mi boldogan mondtunk igent a stuttgarti koncertre, férjemmel, Szakonyi Milánnal kiegészülve - akinek vendégszerepléséhez a meghívóink ragaszkodtak -, mivel épp a quartet legújabb lemezén dolgozunk, amin szintén ő lesz a vendég. Tökéletes időzítés volt.

Milán a vendégszereplésen kívül még az egész éjszaka tartó vezetést és a koncert hangosítását is magára vállalta.

Az intézet dolgozói nagy szeretettel invitáltak meg minket egy kiadós villásreggelire rögtön a megérkezésünkkor, majd elfoglaltuk a vendégeik számára fenntartott lakást és bejártuk a környéket. Szerencsére Milánnak még fotózni is maradt kedve, így néhány hangulatfotót is készített a stuttgarti városnézésünkkor.

hkq-a-varosban.JPG

klara-a-varosban.JPG

a-varosban-nevet-klara.JPG

cseke-a-varosban.JPG

richter-a-varosban.JPG

seta-a-varosban.JPG

Délután egy rövid hangbeállás következett, majd a koncert kezdésig teltházunk lett, sőt még pótszékekre is szükség volt. Nagyon nagy szeretettel és nyitottan fogadtak minket és igazán értő közönségünk volt, amit mi igyekeztünk a legszínesebb műsorral meghálálni. Megmutattuk az eddig megjelent lemezeink nagy kedvenceit Cseke Gáborral, Soós Mártonnal és Richter Ambrussal, saját daloktól a jazz örökzöldeken át a népdalokig. Milán a páratlan énekhangján és gitárján csatlakozott hozzánk. Még egy kis ízelítőt is adtunk az új lemezünkből egy dal erejéig, hiszen Milán egyik saját szerzeményét is eljátszottuk, ami várhatóan az új albumon is szerepel majd - spoiler alert! -

hk-koncert.jpg

cseke-zongorazik.jpg

soos-bogozik.JPG

richter-dobol.JPG

a-quartet-koncert-kozben.JPG

kozonseg.JPG

Hatalmas köszönettel és hálával tartozunk a stuttgarti Liszt Intézet szupercsapatának, akik nagy szeretettel és végtelen profizmussal szervezték meg nekünk ezt a koncertet és biztosítottak minden körülményt, hogy igazán otthon érezhessük magunkat náluk. Kivételes a lelkesedésük és a hozzáállásuk, ami igazán megkönnyítette a zenekarvezetői munkám. Szívből gratulálunk az Intézetnek, hogy 1990 óta dolgoznak töretlenül, és hogy nemzetközi szintre emeljék a magyar kultúrát a világszerte működő 27 magyar létesítmény egyikeként Stuttgartban.

Az utazásról egy vlog is készült, ami Hajdu Klára YouTube csatornáján látható:

https://youtu.be/y_sZtaoIFm8?si=_UhGaQhdEei250g_

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez