JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 12.
Lukács Miklós: Timeless2024. szeptember 09.
Jazz-tehetségek versenye2024. szeptember 06.

Hírek

HAJDÚSZOBOSZLÓI DIXIELAND NAPOK 2024 – 2. nap

AUGUSZTUS 19. - SZABADTÉRI SZÍNPAD.

Hétfő este folytattuk a koncerteket este 8 órai kezdettel.

Két együttes játékát élvezhette a szoboszlói közönség, valamint az ide látogató fürdővendégek.
A négynapos ünnepek általában nagyon vonzóak és a helyi művelődésügyi szakemberek igyekeznek gazdag kulturális programot biztosítani.

gb0.JPG

Az első együttes Gájer Bálint és kvartettje volt. A meghívott együttesek között nem kizárólag dixie összeállításban játszanak, lehetőséget adunk a tradicionális jazz-es előadóművészeknek.

Nos Gájer Bálint ezek közé tartozik, kiválóan interpretálja a világslágereket, kivételes hangjával és előadásával magas színvonalat képvisel.

gb2.JPG

A kísérő kvartettjében Dobai István - gitár, Reviczky Balázs - zongora, Molnár Péter- bőgő, és dobon Tibai Sándor működött közre. Az állandó zenekara kiváló kíséretet adott, érezhető volt az összeszokottság és a zene szeretete. Koncertjük alatt többen táncra perdültek egyes számoknál, hiszen az idősebb generáció tagjai nem felejtettek el swinget táncolni és itt volt lehetőségük.

A második együttes zárásként viszont egy vérbeli dixieland együttes volt. Keszthelyről érkezett a Balaton nyári programjainak népszerű résztvevője a HAPPY DIXIELAND BAND. Legutóbbi jubileumi 10 éves lemezük, minőségileg és zeneileg is kiváló produktum.

hdb.JPG

Zenekarvezetőjük Babos Lajos klarinéton, Lenkei Major Lilla harsonán, Bardon Ivett-ének, Lakosi Tamás trombitán, Murka László bőgőn, Szerdahelyi Károly bendzsón, Tóth Péter dobon, Piller Balázs zongorán  működött közre, Bardon Ivett pedig énekelt.

Ismert régi dixieland számokat játszottak kiváló hangszerelésben.
Öltözetüket is érdemes megemlíteni, hiszen a korabeli 20-as, 30-as évek divatos ruháiban léptek fel.

hdb2.JPG

Ezzel zárult a 29-ik Szoboszlói Dixieland Napok és készülünk a jubileumi 30-ikra. Akik még ebben az időszakban nem jártak Hajdúszoboszlón érdemes Európa legnagyobb fürdőjét és a gazadag kulturális programjait meglátogatni.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez