JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. október 17.
Joy,Samara: Portrait2024. október 15.
Zsoldos Béla: Prémium2024. október 14.

Hírek

A Nagy Emma Quintet a Szpotban

Folyamatosan megújulnak az élő koncerteken a Nagy Emma Quintet-szerzemények, ez november 10-én is így történt. A XI. kerületi Bartók Béla út 10-ben lévő Szpot elsősorban étterem, mégis az asztalok a koncerthez csoportosulnak, hogy a vendégek figyelme az előadóművészekre irányulhasson.

zenekar2.JPG

Nagy Emma – ének, zeneszerzés

Oláh Krisztián – zongora, zeneszerzés

Cseh Péter – gitár, zeneszerzés

Dénes Ábel – nagybőgő, zeneszerzés

Klausz Ádám – dob, zeneszerzés

ne.JPG

Nagy Emma hangja űrsétát jár az „Every Step Further” műben is. A tempóváltások, dallam és akkordfordulatok táncot járnak az érzésekkel. Az összes hangszeres keze megközelíthetetlen sebesség miatt összeolvad a levegővel. Oláh Krisztián egyik improvizációjába beleszőtte a Tavasz hegedűversenyt is egy pillanatra, majd visszatért a majdnem XI. 11-ei időhöz leleményes diszharmóniával.

da.JPG

A „Why Love” kompozíció végén Dénes Ábel kifejezően rajzolt nyugalmat vonóval.

ka.JPG

Klausz Ádámtól ezen a koncerten hallhattuk a legkülönlegesebb dobszólót a rendkívüli „Look Thru”-ban. Már az improvizáció elejétől izgalmas aszimmetriákat talált ki. Tökéletes arányban a dinamika (legyen árnyalatnyi vagy óriási váltás benne), a megállás és a hang, a szimmetria egyen- és ellensúlyban rezgett. Sokan elővették a telefonjukat és felvették.

csp.JPG

Cseh Péter lendületimprovizációi felemeltek minket egy másik dimenzióba. A „This Won't Last”-ban szinte parázslott a gitár, az energia felsőfokot érte el.

zenekar2.JPG

ne2.JPG

ne3.JPG

ne4.JPG

ne5.JPG

„Sajnos tízkor be kell fejeznünk, mert jönnek a rendőrök és elvisznek minket” – mondta Nagy Emma a visszatapsolásnál.

Kilépve már nem éreztük a borús időt. A Nagy Emma Quintet megszüntette azzal, hogy rengeteg energiát, nyugalmat és szabadságot adott a közönségnek.

lemez.jpg

Ha haza szeretné(d) vinni a koncertet, „Synced bakelitlemezzel teheti/teheted. Már a támogatási csomagok vicces címeiért is érdemes kattintani: https://fundrazr.com/neq-synced-vinyl?ref=ab_1jCyMEvc5I41jCyMEvc5I4

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez