JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. október 05.
Symbiosis 5: Wondering2024. október 01.
Takács Bálint: Shorts2024. szeptember 29.
Amador, Diego: Paqueando2024. szeptember 28.
Lorber, Jeff: The Drop2024. szeptember 24.

Hírek

A magyar jazzmuzsikusok köszöntenek 75. születésnapom alkalmából

Az alábbi körlevelet intéztem a magyar jazzmuzsikusokhoz: „Kedves magyar jazz muzsikus Lányok és Fiúk! Mivel közeleg a nagy nap, így arra gondoltam, megkérdezlek benneteket, szerintetek én, Maloschik Róbert az elmúlt 50 évben tettem-e valamit a magyar jazz érdekében, és személy szerint értetek mit tettem? Például felléptettelek benneteket a Márványteremben, Zsámbékon, Debrecenben? Vagy írtam rólatok a www.jazzma.hu-n? Üdv, Róbert, Robi, Robi bácsi” És a válaszok csak jöttek, jöttek… A mai napig 230 (kettőszázharminc!)-en válaszoltak! A leveleket változtatás nélkül, beérkezési sorrendben közlöm!

Tzumo

Boldog születésnapot kívánok Neked!

Nagyon örülök, hogy itt vagy, és dolgozol a jazzma.hu-n!

Köszönöm neked a riportokat, és a sok-sok közös munkát, a Bartók Rádió márványtermi  koncerteket, illetve a versenyeken, mint kísérő zenekari munkákat! Köszönöm, hogy bemutattál az EMI Music Hungary kiadó főnökének, Szekeres Juditnak 2001-ben! A „Cumo My Time” nélküled nem sikerült volna!

Sok-sok erőt neked és sok sikert a továbbiakban!

Ölelés,

Tzumo


Égerházi Attila (Djabe)

Igen, Igen, Igen!

Köszönjük.


Pintér Róbert (Isis Big Band)

Ez egy álkérdés:)

Természetesen rengeteget tettél a magyar jazz érdekében.

Személy szerint az Isis Big Band-ről, vagy akár személyemről is többször írtál a jazzma.hu-n, amiért nagyon hálás vagyok!

Jó egészséget és sok erőt kívánok a további munkádhoz!


Birta Miki (Birta Miki Trió, Budapest Jazz Orchestra)

Emlékszem, főiskolás koromban jött a lehetőség, hogy a rádióban fiatal tehetségek mutatkozhattak be. Akkor Babos Gyulán keresztül jutottam el hozzád. Ott szerepeltem először nálad. Onnantól minden alkalommal, amikor volt valami projektem te mindig lehetőséget adtál a műsorodban való bemutatására. És később a márványtermi fellépések alkalmával is. Amit ezúton is köszönök.


Bényei Tamás (Hot Jazz Band)

Mint egyetlen klasszikus jazzt játszó formáció, a Hot Jazz Band vezetője, akikről rendszeresen adtál/adsz hírt az általad vezetett oldalon - akár programismertető, akár riport formájában, őszintén bevallva, hogy a stílus nem tartozik a preferenciatartományba, profilotokba - hálás szívvel és köszönettel gondolok rád, és azt gondolom, hogy az effajta nyitottság, mely reményeim és meglátásom szerint nem csupán részrehajlás, hanem valamiféle minőség elismerése, melyen egész életemben munkálkodtam, segíti a klasszikus jazz és a modern jazz hazai ellentmondásos helyzetének megoldását, mely egy nagy paradigmaváltással egyetemben üdvözlendő kezdet is lehetne.


Salvai Ádám

Én elsőként köszönöm a lehetőséget, hogy a JazzMa felületén cikkek szerzőjeként is közreműködhettem az elmúlt években.
A 2021-es Debreceni Jazz Napokon való fellépési lehetőségért nagyon hálás vagyok! Megtiszteltetés, hogy a fellépők sorához tartoztunk a zenekarommal.
A JazzUp sorozatban készített interjút pedig szintén köszönöm.
Az elmúlt 50 év rengeteg szervezői és tudósítási munkája pedig jól bizonyítja, hogy milyen sokat tett a hazai jazz életért.
Jó egészséget és további sok tartalmat kívánok még a JazzMa felületére!

Csordás Gábor

Köszönöm szépen a Jazzma-hu-n valósok megjelenést, és további jó egészséget és sok jazz-t kívánok!


Kiss Attila (Kiss Attila Band)

Isten Éltesse Sokáig!

Én sok zenésztársam nevében is mondhatom, hogy köszönetet érdemel!

Sok fiatal zenész és zenekar tehetségét, előre menetelét támogatta, szerintem meghatározó személye a jazz életnek  jazz zenészeknek köszönjük!


Csomós Ferenc (Kati Bár)

Minden kérdésedre a válasz, igen.

Isten éltessen!


Frankie Látó

Boldog születésnapot kedves Róbert!

Köszönet neked és hála az 1995-ben a Márványteremben rendezett jazz-rock zenekarok versenyéért, és ugyanott a sok fellépési lehetőségért, a sok általad rendezett jazzfesztiválon való koncertekért, a veszprémi Mike Stern Bandben vendégeskedésemért, a jazzma.hu-ban a sok rólam szóló hírekért. Külön köszönet, hogy az elmúlt 20 évben baráti kapcsolatban az itthoni jazz zenei pályafutásom segítője vagy. Megtisztelő számomra, hogy ismerhetlek. Jó egészséget és még egyszer boldog születésnapot kívánunk feleségemmel együtt!


Subicz Gábor (Subtones)

Boldog születésnapot!
Köszönöm, amit értem tett.


Horváth „Pluto” József

Drága Robi bácsi! Azt gondolom, hogy nagyon-nagyon sok szóközt el tudnék használni, arra hogy Robi bácsi mennyiben segített nekem, és közeli társaimnak, mint például Czumó. Én személy szerint hálásan köszönöm, hogy a saját zenekarommal játszottam a Márványteremben, Zsámbékon, és hogy annyi mindenben mellettem állt úgy, mint egy jóságos nagybácsi. Nagyon szépen köszönöm magának, és nagyon-nagyon jó egészséget és nagyon boldog születésnapot! És kívánom, hogy sokáig együtt legyünk itt, és fesztiválozzunk együtt sokat. Jó egészséget kívánok!


Ávéd János (Balance, Modern Art Orchestra)

Robi bácsi igazán nincs ám rám szorulva, hogy én minősítsem az elmúlt ötven évének jazz-munkálatait, de ideírom:

A Pernye András-díjas szerkesztő az "egész jazz szakma egyik legmeghatározóbb hazai egyénisége" – írja róla helyesen a bjc.hu. Koncertsorozatok, tehetségkutatók garmadájának szervezője, írott (Majazz magazin) és jazz-internetes újság (jazzma.hu) és adatbázis főszerkesztője, aki áldozatos munkájával napjainkban is elősegíti a műfaj fennmaradását és népszerűsítését.

Hogy személy szerint értem mit tett Robi bácsi?
Ahogy a jazzma.hu egyik cikkéből újra felfedezhettem 2006. április 28-án léptem fel először a Márványteremben "a László Attila tanár úr által összeállított egyik jazzegyüttessel, melynek tagjai a következők voltak: Polonyi Artemisz – ének, Borbély Miklós, Ávéd János – szaxofon, Korb Attila – harsona, Lachegyi Máté – zongora, Földi Gergely – gitár, Miklós Milán Márió – basszusgitár, Kozma Hajnalka – dob." És ez csak egy cikk a sokból, amiben szerepelhettem. Köszönet Robi bácsinak, hogy ezt az információt könnyedén megtalálhattam az interneten. Köszönet a sok írásért és lemezkritikáért a reader's és editor's pollokért is, ami időről-időre picit felkavarhatja a szakmánkat és ránk irányíthatja a figyelmet.

Isten éltesse, Robi bácsi! Jó egészséget és remek zenéket kívánok!


Jáger Bandi

Drága Robikám,

Isten éltesen sokáig!

Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok neked!

Több mint 20 éve ismerjük egymást.

Először talákoztunk egy márványtermi jazz koncerten, ahol a Botos Józsival játszottunk.

Nagyon szépen köszönöm a sok exkluzív interjút és cikket, amit írtál rólam, koncertjeimről és produkcióimról a jazzma.hu oldalán.

Isten áldjon!


Eck Léda

Kedves Robi bácsi!
Nagyon sokat köszönhetek magának, mert sok cikket irt rólam, és ez nagyon megtisztelő volt számomra. Emlékszem, amikor Debrecenben léptem fel a Gáspár Károly Trióval… ott volt szerencsém személyesen is találkozni magával. Köszönöm az eddigieket, és remélem még sokáig hallhatunk magáról!

Isten éltesse sokáig erőben, egészségben!

ifj. Szakcsi Lakatos Béla = Szakcsi Jr.

Hát felsorolni is nagyon nehéz azt a sok áldozatos és a szeretetteljes önzetlen munkát és segítséget, amit tettél a magyar jazz ügye érdekében. Nem beszélve a sok zenész és a fiatal zenészek érdekében tett munkádról!
De kezdjük elöről!!!!
Én személy szerint 1991 körül -pontosan nem emlékszem- találkoztam Robival az akkoriban nyílt Merlin jazzklubban! Rögtön észrevettem és éreztem, hogy ő nem csak egy alkalmazott a Magyar Rádiónál, hanem annál sokkal több! A Jazz a szívügye és határozott elképzelései vannak, hogyan lehetne előremozdítani a hazai jazz ügyét.
Mint később kiderült, jól sejtettem!
Az első komoly fellépésemet a nagyközönség előtt is neki köszönhetem!
Volt egy ötlete és fejébe vette, hogy véghez is fogja vinni, ami sikerült is. Nem volt könnyű, de nem adta fel! Az ötlet az volt, hogy a Szakcsi család összes zongoristái Oláh Kálmánnal kiegészülve, aki az unokatestvérünk, aki nem tudná… egy színpadon lépjen fel! Végül megalakult a Szakcsi Generation Band! A bemutatkozó koncert 1994. december 6-án volt a Magyar Rádió 6. stúdiójában!
Én Lakatos Pecek Gézával, Tüzkő Csabával és Egri Jánossal léptem fel - fantasztikus este volt hatalmas sikerrel!
Neki köszönhetjük a Jazz a Márványteremben című hosszú éveken át tartó sorozatot, ami nagyon hasznos volt. Egyrészt fellépési lehetőség, lemezbemutató koncertek, emlékkoncertek és  születésnapi koncerteknek a helyszíne tudott lenni!
Nem beszélve arról, hogy a koncertek rögzítésre kerültek, így megmaradtak és adásban is lementek! Azt hiszem már csak ezért is a magyar jazzért tett munkája elképesztően értékes, és még hol van az egész spektrum …..
Volt egyszer egy Zsámbéki fesztivál (12 nyarat élt meg!), ahol nagyon sokat léptünk fel Robi meghívására különböző formációkban! Fantasztikus idők voltak, még külföldi jó nevű zenészek is megfordultak ezen a roppant szimpatikus és  gyönyörű környezetű helyen!
Aztán később jöttek a tehetségkutató versenyek, amik szintén Robi ötlete alapján valósultak meg!
A zongora verseny, a bőgő verseny, az ének, a szaxofon és dob verseny is megrendezésre került a gyönyörű Márványteremben!
Az egyik ilyen verseny kapcsán kerültünk kapcsolatba a dobverseny díszelnökével, Jack DeJohnette-tel. Tulajdonképpen ennek az eseménynek köszönhető, hogy később aztán sikerült Jack-kel játszanunk es dolgoznunk lemezen, és élőben is többször!
Nagyon értékes, amit a fiatal zenészek előre menetelének érdekében tett és tesz a mai napig is, most már nem is tudom, hányadik generációkon ível át ez a nagyon fontos és hasznos munkája! 
Köszönöm neki a sok jó koncertet, amit Robi és felesége Gabi hozott tető alá, ami nekem nagyon sokat jelentett Herbie Hancock fellépését, de az összeset!
Ezek mind egytől egyik nehéz és áldozatos munkát követelnek meg és ugyanúgy, mint egy előadó esetében, itt is csak az kap zöld lámpát, aki megszállottan és szeretetből csinálja! (Bár már ez napjainkban nem biztos, hogy így van egyik oldalról sem…)
Sorolhatnám még itt a jobbnál jobb dolgokat, de soha nem érnék a végére!
Robi köszönöm a sok segítséget személy szerint nagyon hálás vagyok neked, de azt hiszem, evvel nem vagyok egyedül!
És abban is biztos vagyok, hogy beírtad a neved a magyar jazz történetébe!
Köszönjük ..
Barátsággal Szakcsi Jr.
Utóirat : Azért írtam így alá, mert az első lemezem, ami 1997-ben jelent meg „Happen” címmel - természetesen Te voltál többek közt, aki segédkezett az ügy érdekében-, és a lemezen már úgy jelent meg, ahogy akkor elneveztél: Szakcsi Jr.


Gáspár Károly (Gáspár Károly Trió)

Értem és nagyon sokunkért rengeteget tett.

A magyar jazz egészéért nagyon sokat tett.

Ezt senki nem vitathatja!

Köszönet jár mindannyiunk részéről!


Mády Gábor

Megjelentettél rólam egy pozitív kritikát a jazzma.hu -n még, amikor lehetett zenélni, amiért hálás vagyok.

A legjobbakat, egészséget :).

Dr. Gregorits János

MALOSCHIK  RÓBERT MEGKERÜLHETETLEN A MAGYAR JAZZ VILÁGÁBAN. AMIT Ő EZÉRT A MŰVÉSZETI  ÁGÉRT  LAPALAPÍTÓKÉNT, PUBLICISTAKÉNT, PRODUCERKÉNT, MŰSORVEZETŐKÉNT ÉS MENTORKÉNT TETT ÉS TESZ,  AZ EGYSZERI ÉS MEGISMÉTELHETETLEN.

KEDVES ROBI, ISTEN ÉLTESSEN SZÜLETÉSNAPODON!


Bágyi Balázs (Bágyi Balázs New Quartet, Gáspér Károly Trió)

Én az első fellépésemre általad arra emlékszem, hogy volt egy sorozat a Márványteremben, "Mester és tanítványai", ahol Zsoldos Béla növendékeiként kaptunk többen lehetőséget. Azt hiszem Béla "Saxonor" című szerzeményét játszottuk. Aztán volt diploma hangversenyem is ugyanott 1998-ban, majd számos esetben visszatértem, de már zenekarvezetőként később.

Zsámbékon is játszottam anno, fiatal feltörekvő énekesnőként Vörös Jankát kísértük.

Aztán a Debreceni Jazz- és Bor Napokon rendszeresen léptem fel az elmúlt 10-20 évben, örülök, hogy az idén ismét jelen lehetek. Hála és köszönet több egyedülálló koncertért is, Bobby McFerrin, Jazz at the Lincoln Center Orchestra Wynton Marsalis-szal a Kongresszusi Központban 2009-ben, örök élmény marad.

Valamint óriási köszönet akkor úttörőként a JAzzMA.hu létrehozásáért, hogy a portál híradásai, interjúi, beszámolói rendszeresen nyomon követik karrieremet a mai napig.


Meggyes Ádám

Kedves Robi bácsi!

Isten éltesse sokáig!

Értem nagyon sokat tett. Kezdve a tehetségkutatóval, minekután Zsámbékon is felléphettem, és még a Bartók Rádióban is a 22. stúdióban, pedig olyan sügér voltam még, hogy szőr sem nőtt a golyóimon...

Ezek nqgyban hozzájárultak ahhoz, hogy komolyan vegyem magam, és legyen önbizalmam elhinni, hogy van értelme annak, amit csinálok.

Ezer köszönet érte!

Boldog szülinapot és minden szépet jót!


Harcsa Veronika

Felléptettél a Márványteremben, Zsámbékon és Debrecenben, bemutattad nekem Nagy Emmát és sokszor írtál rólam a jazzma.hu-n.

Boldog születésnapot kívánok!


Galyas László

Isten éltessen ezen a szép kerek évfordulón szeretteid körében, jó egészségben, boldogságban.

Magam részéről külön köszönöm a Magyar Rádióban kifejtett több évtizedes munkásságodat, tevékenységedet, melynek állomásai külön-külön szinte felsorolhatatlanok. Műsoraidon zenekedvelők, zenészek generációi nőttek fel. A műfajjal kapcsolatos széleskörű ismereteid, tudásod nagyon sokunknak jelentett állandó tájékozódási lehetőséget, annak ellenére, hogy a rádióadások többnyire a késő esti órákban hangoztak el az éterben.

Személyes fáradozásodnak köszönhetően léphettem fel a Budapest Jazz Orchestra szólistájaként a Debreceni Bor- Jazz Napok alkalmából 2021 augusztusában, felejthetetlen barátom, Zakar Zoltán emlékére rendezett koncerten, amelyet több ezren nézhettek, illetve hallgattak a helyszínen.

Szakmai berkekben köztudott, hogy a Te elszánt, kitartó munkásságod meghatározó módon segítette elő azt, hogy e fesztivál több, mint 5 évtizeden keresztül fennmaradhasson, működhessen, miközben annyi más reményteli próbálkozás szép lassan kifulladt.

Végezetül, de nem utolsó sorban köszönöm a JazzMa.hu oldal létrehozását és fáradhatatlan működtetését, amely aktuális támpontot, illetve tájékozódást nyújt a műfaj valamennyi lényeges történéséről, eseményéről.

Isten Éltessen Maloschik Róbert!!!!


György Ákos

Szerintem nagyon sokat tettél a magyar jazz népszerűsítéséért. Személy szerint nagyon hálás vagyok neked, hogy lehetőséget adtál számtalan koncerten, hogy játszhassak!

Barátsággal és nagy szeretettel kívánok neked nagyon boldog születésnapot!


Kollmann Gábor (Budapest Jazz Orchestra, Kollmann Gábor Quintet, Halper Hendrix Experience)

A pályám elején az első emberek egyike voltál, aki az akkori trendekkel ellentétben bátorított és renget lehetőséget adott koncertezésre, és ezen keresztül a tapasztalatok megszerzésére, nem utolsó sorban a nevünk megismertetése mellett.
Számos kép és emlék él bennem sok emlékezetes találkozásunkról, együtt töltött sok - sok órás felvételekről, koncertekről.
Köszönöm, és soha nem felejtem el!


Fábry Adonisz (D.A.S. Trio)

Nagy örömmel gondolok vissza a D.A.S. Trio debreceni koncertlehetőségére (2015), és a sok bizalomra, amit régóta kapok/kapunk Robi bácsitól!


Hárs Viktor (Budapest Jazz Orchestra)

Boldog 3/4 századot!

Köszönök mindent, eddig is!

Meg ezután is!

Ölelés


Deseő Csaba

Kedves Roberto!

Közelgő születésnapodra minden jót kívánok!

Egyik legrégebbi tanú vagyok arra, hogy az eltelt évtizedek alatt rengeteg jót tettél a magyar JAZZ-ért és a magyar jazzistákért.

A sok kiváló rádióműsor mellett élő koncertek végtelen sora köszönhető Neked.

Számomra felejthetetlen emlék a sok fellépés a Márványteremben, Debrecenben, Zsámbékon! No és a Jazzhegedű verseny!

Internetes oldaladnak ma is rendszeres olvasója vagyok.

ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!

Jazz barátsággal

Halper László (Halper Hendrix Experience)

Én játszottam Debrecenben, és a Magyar Rádióban is a Te szervezésedben. Többször voltam vendéged a rádióban, és írtál rólam a  jazzma.hu-n is

Szerintem érdemes lenne újra megosztani az interjút, amit én készítettem veled, mert ebből kiderül, hogy milyen sok mindent szerveztél az elmúlt 50 évben, például a nagyszerű jazzveresenyeket.


Juhász Gábor (Juhász Gábor Trió)

Először is Isten éltessen hetvenötödik születésnapodon!

Nagyon örülök, hogy ismerlek, hogy tudtunk több ízben együttműködni! Leginkább a szenvedélyes jazz rajongásod imponál. Persze a lexikális tudásod is, de az megszerezhető, viszont az évtizedeken átívelő szenvedély csak kevesek sajátja. Köszönöm, hogy játszhattam a Márványteremben, a fesztiválokon! Köszönöm a rádióműsorokat, amikben szerepelhettem, az újságcikkeket, amik hírt adtak a munkámról! Gratulálok a versenyekhez, amiket megálmodtál és megszerveztél! Sok erőt, sikert és boldogságot kívánok további munkádban és a munkán túl is!

Barátsággal!


Fekete János Jammal (Fekete Family)

Bár én nem vagyok a jazz zene krémje, de nagyon is belelátok. Azt gondolom, hogy rengeteget tett a hazai jazz életért!!! Nagyon sok riport szervezés, és ami szerintem a legfontosabb: egy élő összetartó kapocs vagy a jazzisták között!!!
Köszönjük a sok munkát és energiát!!! 
Remélem lesz nagy ünnep a 75. születésnapján!


Csapó Krisztián (Budapest Ragtime Band)

Maloschik Robi bácsi feltette a kérdést, hogy az 50. évfordulóján visszaemlékezve mit tudunk elmondani a munkásságáról: “Például felléptettelek benneteket a Márványteremben, Zsámbékon, Debrecenben?” - kérdezi.

Nos, nekem mindháromhoz volt szerencsém, sőt, ennél sokkal többet is köszönhetek Robi bácsinak.

Kezdjük az első maradandó élménnyel: 2007-ben, még a Jazz Tanszék diákjaként mutatkozhattam be a Bartók Rádió műsorán. A Robi bácsi által szervezett jazz harsonaverseny döntőjét a rádió élőben közvetítette a Márványteremből, ami hatalmas élmény volt és egy szélesebb közönséggel is megismertetett.

A verseny egyik hozadéka volt, hogy abban az évben a Stúdió 11 egyik vendég szólistájaként a Zsámbék Jazz Openen is felléphettem, valamint a Lamantin Fesztiválon (ahova idén a László Attila Fusion Circus tagjaként térhetek vissza) is játszhattam egy akkori saját formációval.

Robi bácsi meghívására kétszer is koncerteztem saját zenekarral a Debreceni Bor- és Jazz Napokon. Először 2017-ben, legutóbb pedig 2022-ben.

Robi bácsi az elmúlt években sokszor kért fel lemezkritikák írására. Ennek köszönhetően tudtam fejlődni az írásban és jó lehetőség volt új előadók megismerésére is. Felkérésére tavaly havonta jelentkező sorozatot vezethettem a jazz harsonázás nagyjairól.

Az év zenésze szavazás néhány kollégában keserű érzéseket vált ki, én csak a pozitív oldaláról tudok beszámolni. Öröm megjelenni az évente kiadott listákon, különös megtiszteltetés volt korábban a muzsikustársak szavazatai alapján az év harsonásának lenni. Több listán, több évben is kaphattam első helyezést, aminek sok pozitív hozadéka volt. A rangsor híre nagyon széles közönséghez eljut, és a legmeglepőbb helyzetekben kaptam visszajelzést arról, hogy innen ismerik a nevemet és azóta követik a zenei munkásságomat. Mondanom sem kell, ez nagyon fontos egy hangszeres szólista számára!

Azt kívánom, hogy Robi bácsi még nagyon sokáig segíthesse a magyar jazz ügyét, és azt is, hogy legyen egység ebben a mi kis jazz közösségünkben!

Robi bácsi elhivatottsága, lexikális tudása és az évek alatt elért eredményei megkérdőjelezhetetlenek.

Köszönjük!


Regián Réka-Kata (Ineffable)

Ön nagyon sokat tett a fiatal jazz zenészekért, köztük értem is, én nagyon hálás vagyok a jazzma.hu-n eddig rólam, vagy a zenekaromról megjelent összes cikkért, a debreceni fellépésért. Nagyon sokat jelentett úgy a karriereink építésében, mint a népszerűsítésben, hogy minél több emberhez eljuthasson el a zenénk, történetünk.

Isten éltesse sokáig és áldja meg eddigi munkásságát!


Pataj György (Pataj György Quintet)

Drága Robikám!

Persze hogy tettél a magyar jazz érdekében, és személyesen értem is nem is keveset, és szerintem, akiknek elkülted ezt a levelet, hasonlóképpen fognak nyilatkozni.

Neked köszönhetem a márványtermi fellépéseket, melyek az első koncertek voltak a pályám elején, a Füsti Balogh Gábor zongoraversenyt, ami nagyon emlékezetes volt a számomra. Természetesen játszottam Zsámbékon, Debrecenben is és még sok helyen, amit nehéz lenne felsorolni, neked köszönhetek. Kritikát is írtál rólunk, rólam és mindig segítőkész voltál velem, sok felvételt másoltál át nekem bármilyen extra kívánságom is volt.

Egyszóval sokat köszönhetek neked, és remélem, még sokáig dolgozunk együtt.

Robikám kívánom neked a legjobbakat!


Jónás Rezső Jr.

Kedves Robi bácsi,
Értem karrierem kezdetekor nagyon sokat tett, írt rólam mindig a jazzma.hu oldalán, végig kísérte a fejlődésem és növekedésem a jazz-ben, amiért nagyon hálás vagyok!!!
Köszönöm,
Isten éltesse!
Rezsőke

Rozbora Ádám

Persze hogy tett a magyar jazzért. Személy szerint írt is rólam és felléptetett a Debreceni Bor- és Jazz Napokon.

Boldog Születésnapot!


Szendőfi Péter (Fusio Group)

Természetesen igen, mi az hogy! Nem kérdés! Rengeteg szálon kapcsolódtam / kapcsolódtunk veled mindenféle formációmmal, már a kilencvenes évek elejétől fogva.

Hálás köszönet mindezekért!

Isten éltessen sokáig eme szép évfordulón! Boldog Szülinapot szeretettel! :)

Ölelés,

Peti


Vörös Tamás (Vörös Tamás Project)

Ez nem erről szól, hanem arról, hogy Te a magyar jazzt évtizedeken át segítetted, felkaroltad zéró összegért…kereszteslovag …aki egyedül volt …
Kurva nagy tisztelet, nagy respect Róbert gida!


Robi Botos (Botos Róbert – Torpnto, Kanada)

Előre is nagyon boldog születésnapot kívánok!
Én azt tudom mondani, hogy a magyar jazz keretében, te támogatták engem a legjobban fiatal korom óta, amiért végtelenül hálás vagyok és leszek. Remélem, látjuk egymást  hamar!


Pintér Péter

Véleményem szerint a magyar jazz érdekében tett közbenjárásod, s a letett produktumaid magukért beszélnek!

Ez vitán felül áll.

Személy szerint ameddig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakán végeztem főiskolai tanulmányaimat (2006 és 2010 között), addig  versenyeredményeimből kifolyólag többször voltunk szoros kapcsolatban és tudtál segíteni.

Azonban utána sajnos már sokkal kevésbé érzékelhettem a személyedből, illetve szakmai hozzáértésedből adódó támogatást és segítséget, pedig egyszer még személyesen is megkerestelek, hogy légy a menedzserem.

Valószínűleg, ha a Szakcsi, vagy a Pleszkán korosztálya lennék, sokkal másképp alakult volna a helyzet, mivel a jazz akkortájt még a mostanihoz képest is a virágkorát élte, s kevés-, de ugyanakkor válogatott minőségi zongoristák voltak.

A kereslet-kínálat örök íratlan piaci szabályait alapul- és figyelembe véve, ha kevés a minőségi termék, illetve produktum, arra mindig nagy(obb) érdeklődés mutatkozik.

Manapság annyi szép hazánkban a zongorista, hogy Dunát lehet velük rekeszteni.

Lehet, hogy célszerű is volna kevés kivételtől eltekintve…

Az általam imént tett kijelentés természetesen minden más hangszercsoportra is erősen vonatkozik.

Tudod, én gyerekkoromtól kezdve 3 és 14 óra között gyakorlok naponta, emellett ezt a beleszületett- majd később felnőttként új családom is megsínylette, csakúgy, mint a párkapcsolataim.

De ez a legkevesebb, mert aki a kezdetektől világkarrierre készül, annak, ennek érdekében sok mindent be kell áldoznia a művészetek oltárán! Emelett ezért a műfajért én 10 évet éheztem, mert nem volt menedzser, illetve impresszárió, aki felkarolt volna.

Az, hogy az adott országban nyugdíjba vonulásod után már nem voltál, illetve tudtál aktívan részese lenni a feltörekvő fiatal generáció, s az idősebbek szakmai segítségének, én úgy gondolom, hogy nem a te hibád!

Ezért bánom, hogy nem 20 évvel előbb születtem, s akkor mi is befutottunk volna itthon együtt egy menedzser-művész konstellációján alapuló szép pályát és évtizedeket, csakúgy, mint ahogy Norman Granz Oscar Peterson-nal tette!

Ettől függetlenül remélem, hogy egyszer még büszke leszel Rám világsztárként, amikor eljutok oda…

Téged, mint embert szeretlek és tisztellek, mert szókimondó vagy, akárcsak én.

Őszinte, egyenes és hasznos tulajdonság.

Az, hogy ezt ki hogyan kezeli, vél. szer. nem érdemes vele foglalkozni, magyarul le vannak xx-va….

Zsámbékon dolgoztunk együtt a Balogh Csibe Jenő jazz-zongora versennyel kapcsolatban, Debrecenbe pedig felkértél több ízben, amiért természetesen köszönettel tartozom és örülök, hogy megtiszteltél figyelmeddel.

A Márványterembe nem jutottam el…

A jazzma.hu-n rendszeresen jelennek meg Rólam szóló cikkek illetve koncertkiajánlók.

Igazság szerint itthon a szakma felhígult már vagy 10-15 éve előadóművészeket tekintve, s hol van már az a dicső "őskor", ahol a régiekhez csak lenyomataiban emlékeztető, vagy csak hasonló - mint: Babos, Szakcsi, Kőszegi, Egri Jancsi, Tomsits Rudolf - művészek éltek és alkottak. Emellett hol vannak az olyan presztízs értékű helyek, mint a Long jazz-klub, Biliárd fél 10, Merlin, s a többi másik 40?

Ma, 2023-ban van 3 olyan jazz-klub, ahol játszani lehet Budapesten belül: BMC - ahova nem jutsz be, mert csak avantgarde van.

BJC-be is csak akkor, ha név alapján a Rád - mint művészre - bejövő nézőközönség  a koncertterem befogadóképességét legalább 80%-an megtölti.

Nesze bazdmeg...

Aki túl fiatal, arra azért nem jönnek, mert még nem ismerik.

Aki középkorosztály, mint én, arra pedig azért nem, mert sajnos megint nem ismerik annyian, hogy teltházat produkáljon. Az idősebbek sem állnak feltétlenül jobb helyzetben, mert nemrég egy Balázs Elemér koncerten konkrétan 25-en voltak. Ezt a számot inkább nem is minősítem...

Szerintem az Elemér sem ezért tanult és gyakorolt, pedig elég konstruktív dobos.

Budapesten becslésem szerint legalább 1 millióan laknak. De lehet, ez a szám már egy 10 éves statisztika és közel a duplájára gyarapodott. De az egyszerűség kedvéért legyen 1 millió...

A BJC befogadóképessége a nagytermet tekintve  ülőhely szempontjából 120- és 150 fő között mozog.

A 100 az 1 milliónak az ezred része.

Tehát ma egy ismert és a médiában futtatott jazz-muzsikusra ennyien + feleennyien kíváncsiak, aki ezzel a névbeli presztízzsel illetve 'felkapottsággal' nem rendelkezik, még ennyien se…

Tehát az előbb említett 2 jazz-klub "szabály"rendszere végett legalább a jazz-muzsikusok fele kiszorul - ami kb. 300 ember.

Ott van még az iF. Még szerencse, hogy van egy ember, aki a szívén viseli a sorsunkat jelenleg, mert a maradék 100 zenésznek ez ad munkát, életösztönt és hitet.

Ha ez nem lenne, azt hiszem, hogy beköszöntene a sötét középkor a jazzre és művelőire.

A korszak rossz, amelyben most élünk, ahol az elanyagiasodás következtében az emberek mohóbbak, erkölcstelenebbek és tudatilag szinte teljesen vakok lettek minden eddigi korszaknál jobban.

Az fut a médiában, aki valakinek a valakije, vagy beleszületett a jóba, vagy tök hülye a zenéhez, azonban az adott "pártpolitika" lát benne egy karaktert, amire rá lehet húzni művészet címszóval az amúgy is kevéssé támogatott igazi kultúra informális eltiprását legális eszközökkel.

Ez a baj Robikám, meg az, hogy már nem születnek olyan emberek, mint te, aki kiállt anno az igaz ügyért, vagy legalábbis, amiben az impresszárió/menedzser/szervező hisz!

A pénz elveszi mindenki "belső" látását, s helyette látó emberként a társadalom 95%-a olyan vak xx-meg, hogy tapogatóznak a világosban 2 szép szemmel, mint a 95 éves öreganyám.

Csak szemüvegbe még ő lát!

Mert felveszi!

Az ember szemüvege a kultúra, a zene, azon belül is legjobban a jazz, amin keresztül mindenki ráeszmélhet saját belső lényére, mert ez egy szellemileg annyira szabad műfaj, hogy képes világokat megrengetni.

A 3 nagyhatalom közül ezt szerintem egyik sem akarja, ezért egyszerűbb reklámokkal-, mindenféle tudat és szellembutító műsorokkal, s természetesen olyan előadók teltházas koncertjeivel az átlag ember tudatát-, pszichéjét-, emócióját- s lelkét bombázni és dresszúrázni vertikálisan, mint a Majka/Lagzi Lajos/Fásy Ádám stb...sorolhatnám, mert ezek nem mondanak semmit.

Ami a hatalomnak nyilván a legkézenfekvőbb, mert üres vödörbe bármit lehet tölteni. Ezt a "kiszolgáló" eszköztárat viszont "Krisztus korában sem őriztek ingyen semmit" elv alapon a materiális világ törvényei szerint a helyi értéknek számító eszközzel - ami a pénz - meg kell busásan tömni, hogy számukra egy nagyobb célt szolgáljon ki, a teljes szellemi karban- és sakkbantartást.

Ezért kapnak ezek a szarfaszú "művészek" 150.000- és x millió forint közti összeget 1 "fellépésre".

Sok lúd disznót győz alapon a szellemi ember, aki a ludakat felkészíti a csatára, NEM kell, mert ha itt mindenki összefogna akárcsak 1 cél érdekében, akkor hatalomváltás lenne, s sok mostani tűzhöz közeli ingyenélőnek finoman szólva végérvényesen lejárna a mandátuma!

Ezért az olyan tisztánlátó- érző- és cselekvő szellemi emberek és alkotóművészek, mint én és a Rozsnyói, nem kellenek sehova sem és lassacskán éhen halnak.

A te személyedre igenis szükség volna 100x-osan klónozva, hogy ha némileg is, de pár százalékban helyre álljon a mi szakmánkban a rend. S akkor ez még csak 1 műfaj (a jazz:), mi van a klasszikus zenésszel, a szobrásszal, s megannyi éteri nagyságú emberrel??

Ha lenne rá hatalmam, én megváltoztatnék sokmindent, s már nem magam miatt, hanem azokért, akik az utánam lévő generáció, akik közül vannak, akik annyira hisznek a jazzben, hogy képesek akár a vérüket adni és meghalni is a műfajért, mint én.

De mivel hatalmam nincs, s valószínűleg nem is lesz - tekintve hogy egyébként diplomatikus stílusom ellenére eléggé szókimondó vagyok -, ezért én mit csinálni ilyen formában nem tudok.

Remélem, lesz idő és olyan kor, amikor a hozzám hasonló régebbi korokból reinkarnálódott és inkarnálódott emberek - s minden ember - számára is megadatik a lehetőség, hogy csak azt csinálhassák, amihez igazán értenek!

A véleményemet kérted, megkaptad;)!

Boldog Születésnapot!


Szendőfi Balázs

Nekem Zsámbék egyszer megvolt (2006), a Márványterem többször is. Miért, bárki is kételkedik a jazz iránti elhivatottságodban?

Boldog születésnapot majd akkor nemsokára!


Jónás Rezső

Maloschik Róbert a magyar jazz meghatározó alakja volt és lesz is!!!!!!!!

Rengeteg zenésznek adott lehetőséget, hozzáértésével, és a jazz iránti elhivatottságával,  többek között NEKEM IS!!!!!!!

KÖSZÖNÖM ROBI. JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK.


Baló Samu (Baló Sámuel Trió, Baló István Projekt)

Azt gondolom, hogy természetesen igen!

Én személy szerint Debrecenben léphettem fel, és rengeteg cikk került már ki a jazzma.hu-ra a zenekaromról, vagy olyan formációkról, amelyeknek tagja vagyok.

Julius Darvas (Bécs)

Maloschik Robert fáradhatatlan elkötelezettséggel kampányolt a fiatal tehetségekért.
És elkísérte őket a siker felé vezető úton.
Ő volt az, aki meghivott a  No Limit Jazz formációmmal (kétszer is) a Zsámbék Jazz Open-re.
Ezután meghívást kaptunk tőle Budapesten a Magyar Rádió Márványtermébe is.
Nagy öröm volt számára követni a www.jazzma.hu-n megjelent cikkeit.
Nagyon büszke vagyok rá, hogy barátságunk a mai napig tart.
Minden jót kívánok a 75. születésnapodon.
Köszönjük az évek során végzett nagyszerű munkádat.
Jó egészséget kívánok.
Üdvözletem küldöm éppen Belgrádból egy Janoska Ensemble koncert után.
Minden jót.


Juhász Márton (Svájc)

Nagyon szépen köszönöm a sokéves támogatásodat! Nagyon sokat jelentett nekem annak idején a Márványteremben, illetve a Debreceni Bor- és Jazz Napokon fesztiválon, nem is beszélve a rengeteg támogató koncertbeszámolóról, kritikáról a jazzma.hu-n! A mai világban egy csoda, hogy ezek a fesztiválok, ez a honlap egyáltalán létezhet, köszönjük szépen!


Zsemlye Sándor (Kiss Attila Band)

Magam részéről nagyon sokat köszönhetek Neked, Robi! Koncerteket, cikkeket és sok baráti segítséget.

Jó egészséget és minden egyéb jót kívánok Neked a következő 75-re!

Ölellek!

Zsömi


Lakatos Ágnes & Csuhaj Barna Tibor

Sokat köszönhetünk neked mi is, ahogy a magyar jazz-élet is: az elmúlt 30 évben számtalan koncertre hívtál minket és hírt adtál a velünk és a jazz-zel kapcsolatos történéseknek, tudósítottál a növendék koncertekről, a felnövő generációt segítve ezzel is, örök hála!!


Tettamanti Tamás (Tettemanti Téma)

Abszolút!

Személyesen:

- Jazz trombita verseny, amin részt vehettem és döntős voltam.

- Zsámbéki és Debreceni Jazzfeszt.-en és a Márványteremben is felléphettem!

- A  www.jazzma.hu-n is írsz rólam és zenekaromról.

Általában:

A JazzMa egy rendkívül hasznos, független (!!!!) és hiánypótló jazz infó portál!

Köszönjük!


Párnicky András (Ngun, Párnicky Quartet)

Maloschik Robival nem is emlékszem egészen pontosan, mikor találkoztam először, de arra annál inkább, hogy ismeretségünk már egyértelműen datálható a Zoller Attila Jazz Gitár Tehetségkutató Versenyhez, ami 2000 tavaszán zajlott a Magyar Rádió Márványtermében.

Őszintén szólva a zenei versenyekkel kapcsolatban Bartók Béla álláspontját osztom, és akkori gitár tanárom Babos Gyula sem támogatta az indulásom, de végül Robi (akivel azóta is magázódunk, amit én kifejezetten a kölcsönös tisztelet jelének gondolok és örömmel veszek, mert fájó, ahogy kikopik ez az udvarias beszéd fordulat a magyar nyelvből) rábeszélő képességének köszönhetően beadtam a derekam. Utólag hálás vagyok ezért, mert ennek köszönhetően találkoztam első alkalommal Pat Metheny-vel, aki a döntő díszrlnöke volt, valamint a verseny kapcsán készült el az az egyetlen felvétel, ahol az azóta tragikusan elhunyt Mohay Andris dobossal volt alkalmam stúdióban dolgozni (Barcza Horváth Józsi bőgőzött a trióban).

Ezt követően szerencsére számos alkalommal volt lehetőségem Robival találkozni, köszönhetően annak, hogy zenekaraimat (a Nigunt és a Párniczky Quartettet) rendre felléptette a Márványteremben, Zsámbékon és a Debreceni Jazz (később Jazz és Bor) Napokon, amik mind csodás emlékként élnek bennem. Különösen emlékezetes számomra a tavalyi koncertünk Debrecenben, ahol a zenekar dobosa Baló Pisti volt a fesztivál díszvendége, és aki éppen a mi közös fellépésünk előtt köszönte meg Robinak a meghívást, akinek az egészségi állapota szerencsére megengedte, hogy személyesen eljöjjön meghallgatni minket. Ezenfelül rengeteg alkalommal számolt be egyéb koncertjeimről a www.jazzma.hu portálon (tudom, többször kellene elküldenem a fellépéseim hírét!), sőt a JazzMa lexikonában is szerepelek. Azt gondolom a magyar jazz, ámbár sokak által szeretett-, mégis réteg műfaj, így rengeteget köszönhet az olyan szakembereknek, mint Maloschik Robi, akik egy életet tesznek fel ennek a zenének az ápolására. Isten éltessen Robi (Róbert, Robi bácsi) 75-ik születésnapod alkalmából!

Mindent köszönök!


Pálinkás Gergely

Kedves Robi Bácsi! Hálásan köszönök mindent, amit értem, értünk tettél! A fellépéseket, cikkeket és minden jó és bátorító,elismerő szót. Szeretettel ölellek!!


Orbay Lilla

Engem felléptettél a Debreceni Jazznapokon 2018-ban, valamint Jazzup cikket írtál rólam, a koncertjeimet pedig megemlítetted az oldalon.


Tisza Bea

Személy szerint rengeteget köszönhetek Maloschik Róbertnek, aki velem együtt sok fiatal tehetség bemutatásában segített óriási lelkesedéssel és fáradhatatlan kitartással.

Alig kerültem be a jazz tanszakra, Robi segítségével felvételt készíthettem a saját számaimból a Tom-Tom stúdióban. Rendszeresen felléptem a Márványteremben különböző formációkban.

A 2001-ben megrendezésre került jazz-ének versenyen felkért a verseny zsűrijében való közreműködésre Al Jarreau elnökségével, olyan tapasztalt kiemelkedő jazz zenészek mellett, mint Winand Gábor, Bontovics Kati, Borbély Mihály.

A 2021-es Debreceni Jazzfesztiválon felléphettem saját szerzeményekkel.

Ezúton is hálásan köszönöm a segítségedet Maloschik Robi!

Jó egészséget és sok örömöt kívánok!


Juhász Attila (Budapest Jazz Orchestra)

Maloschik Róbert (Robi bácsi) az elmúlt 50 évben fantasztikusan sokat tett a magyar jazz életéért, és a magyar muzsikusokért. Személy szerint értem is, akit fiatalon felléptetett a Rádió Márványtermében, majd Zsámbékon, Debrecenben, írt rólam rendszeresen a jazzma.hu-n, és számos lehetőséget kínált nekem, és sok-sok kollégámnak, amiért nagyon hálásak vagyunk! Isten éltesse Őt sokáig!


Sallai Jenő

Önnek köszönhetően játszhattam a Debreceni Jazz Napokon.

Nagyon jó kritikákat írt rólam, és a zenekaromról a Jaco Pastorius Tribute Band-ről. Amikor azt írta a Basszusgitár versenyen, hogy én vagyok Jaco Pastorius magyar hangja az különösem megtisztelő volt.

Tehát a kérdésre vissza térve, hogy tett-e valamit, akkor a válaszom határozott igen.


Vörösné Strausz Eszter

A Jazzma-hu-n eddig legalább 7 cikket jelentettetek meg az én nevemmel, valamint közös projektjeink, a VVV Jazz Klub és a Sárkányszelídítő Jazz Napok is több alkalommal szerepelt az oldalatokon. A koncertnaptárba is rendszeresen beteszitek, ami megtalálható.

jazzma.hu listáján évről évre kicsit előrébb kúszik a nevem, ami szuper visszajelzés, főleg a koncert-ínséges covidos időszakokban.

Emellett köszönöm a közelgő Debreceni Jazz Fesztiválon való fellépési felkérést!:)
Köszönök mindent, szép napot!


Vámos Béla (Kanizsa Big Band)

Szeretettel gratulálok a kerek évfordulóhoz!

A Kanizsa Big Band nevében, mi a jazzma.hu-n megjelent tudósításokért szeretnénk köszönetet mondani, és jó egészséget és a jazz ügye melletti kitartást kívánunk Neked!


Hegedüs Zsuzsanna (Dr.Peller Jazzband)

Miértünk -dr Peller Jazzband- sokat tettél: felléptünk a Debreceni Jazzfesztiválon, 2022.08.04-én a JazzMa színpadán, csütörtökön, abszolút főműsoridőben 21-22 óra között!

Hatalmas élmény volt nekem, mert végre ismeretlenek előtt énekeltem, és imádtak.

És EZ az igazi visszajelzés.

A Jazzma.hu-nak köszönhetően a hónapról-hónapra megjelenő jazzklub beszámolóink országos hírűvé emelték a Gyémánt Jazzklubot!

Jómagam nemzetköziben nyomom a jazz kritikákat. Óriási öröm áramlik vissza felém azoktól, akiknek írtam a lemezéről. És igen, ez vitathatatlanul a te zseniális rábeszélőképességednek köszönhető- igazából felszólítottál erre! Jól tetted nagyon, az életemet mentetted meg!


Sári Szabolcs (Sári Szabolcs Septet)

Rólam, és a szeptettemről a lemezkiadásunk kapcsán írt, s köszöntött többször is a születésnapomon a jazzma.hu-n, amit ezúton is köszönök.

Jó egészséget, és Boldog Születésnapot kívánok barátsággal!.


Szőke Szabolcs

Én személy szerint sok fellépést, rádiófelvételt köszönhetek Neked. Több formációmmal is (Tin-Tin Quartet, Ektar Quintet, Trio Squelini&David Boato, stb…) Annak ellenére, hogy a zene, amit játszom zenekaraimmal nem sorolható be egyértelműen a jazz kategóriába. De bizonyítja nyitottságodat, hogy mégis bekerülhettem a látókörödbe. Köszönet érte. Remélem ez nemcsak a közös csongrádi gyökereink okán történt, hanem, mert értéknek tartottad, amit zeneileg képviselek.

A köszöntésem szintén egy idén 75 évestől érkezik hozzád! Minden jót Neked.


Botos József = Joseph Botos (Toronto, Kanada)

Robi bácsi!

Nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

Persze, hogy nagyon sokat segített. Ahova csak lehetősége volt, mindenhova meghívta a fiatalokat is fellépni, ami nagyon nagy segítség, lehetőség és megtiszteltetés volt. Akkor is megköszöntem, és most is nagyon köszönöm Robi bácsinak!

Minden jót és BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!


Éles Gábor

Értem és fiamért rengeteget tettél!

Nagyon köszönjük!

Sok-sok jót kívánva Neked!

És nagyon nagyon nagyon sok jót és sok erőt!


Ágoston Béla

Nagyon jó egészséget kívánok!

Köszönöm, hogy támogattál munkásságomban és bevontál azokba a sorozatokba és fesztiválokba, amelyekből mérhetetlen sok tapasztalatot szereztem!

Megismertettél olyan szakmabeliekkel, akikkel sajátos útkereső stílusomból kifolyólag nem lett volna alkalmam találkozni más helyeken.

A JAZZMA cd kritikák írására szóló meghívásaid is iskolát teremtettek nekem.

Köszönöm!


Zsári Tamás (Brüsszel)
Először is boldog születésnapot kívánok!
Amikor még nem voltam jazzmuzsikus, de már sok jazzt hallgattam - ez nagyjából a nyolcvanas években volt, amikor persze még nem volt internet, Spotify, vagy YouTube és a rádió volt a legfőbb forrás, ahol jó zenéket lehetett hallgatni és kazettára rögzíteni -, nos már akkor is igen sokat tettél értem.
Azután évekkel később főiskolai végzősként szerepeltem a “Mester és tanítványa” nevű műsorodban Csepregi Gyulával.  Ahogy nemrég írtad, felléptettél a BJO-val és a Pege Quartet-tel, és néhány éve megkerestél, hogy írnál rólam a “Mi lett velük” rovatban. (Bevallom, igen jól esett, hogy eszedbe jutottam…)
Ezek miatt (vagy amúgy is) én mindig szeretettel és köszönettel gondolok Maloschik Róbertre!
Boldog születésnapot Róbert!


Várallyay Katus (Jazzation)

Az elmúlt 50 év egészéről, koromból adódóan nem áll módomban beszámolni, de mivel annak a híve vagyok, hogy az embereknek sokkal fontosabb még életükben megadni az elismerést és pozitív visszajelzést, mint "utólag" írni egy megható nekrológot, semmiképpen nem szeretnék szó nélkül elmenni az ímélben feltett kérdései mellett.

Azt gondolom, megkérdőjelezhetetlen tény a hazai jazzélet iránti elkötelezett tenni akarásáról a jazzma.hu megléte, melyet Róbert szerkeszt és tart fönn. A fiatal, pályakezdő zenészekkel jellemzően a Jazzma jelenteti meg az első portréinterjút, és bár a kérdések ugyanazok, szépen kirajzolják egy-egy tehetség addigi pályafutását. Ezeknek az íméles interjúknak nagy előnye, hogy az alanyok saját válaszai jelennek meg, nem írja át őket újságíró, és a megjelenő fotókat is mindenki magának válogatja össze: így kisebb az esély idejétmúlt fotók, vagy információk megjelenésére, ami egy olyan országban, ahol sokkal több a jó jazz-zenész, mint a jó újságíró, nagyon fontos lehetőség.

Személy szerint rám Róbert munkásságából a legnagyobb hatást az a kockázatvállalás tette, amellyel olyan világhírű művészeket hozott először Magyarországra, mint például - a számomra acappellistaként különösen fontos - Bobby McFerrin. Ott voltam tizenévesen az Erkel Színházban, amikor először játszott Budapesten, és akkor még fogalmam sem volt róla, hogy egy magánember (pontosabban házaspár) is szervezhet ilyen koncertet, állhat egy ilyen nagyszerű esemény hátterében. Köszönöm, hogy elmesélte a későbbi koncertek történetét is, melyek tanulsága szomorú tanulság - viharral, anyagi csőddel -, de tanulság. "Csak akkor születtek nagy dolgok, / Ha bátrak voltak, akik mertek / S ha százszor tudtak bátrak lenni, / Százszor bátrak és viharvertek."

Kedves gesztusnak tartom azt is, hogy a Jazzation hírleveleit megjelenteti a Jazzma, örömteli, hogy Róbert is olvassa ezeket, számontartva az együttest, ahogyan oly sok más formációt és zenészt is. Egészen biztosan sokak számára megnyitotta fellépőhelyek kapuit ajánlásain keresztül.

Nem tudom, a levélre adott válaszok nyilvánosságra kerülnek-e, amennyiben igen, úgy a szöveg egészben való közlését szeretném kérni, de akár Róbert olvassa csak, akár más is: éltesse az Isten szerettei körében, és kívánom, hogy Róbert lelje örömét még sokáig a hazai jazz-zenészek és a műfaj népszerűsítéséért végzett munkájában!


Vörös Janka

Először is Isten éltesse sokáig!

Másodszor pedig azt kívánom, hogy bárcsak mindenki olyan önzetlen és megszállott ember lenne, mint Ön!

Én személy szerint Maloschik Róberttől kaptam az első official lökést, örök hálám érte!

Szülinapi puszik!


Tommy Vig

Nagyon szeretem a Maloschikot, tehát nem fogok tudni úgynevezett objektív véleményt írni róla.

De olyan fajta ember, mint én.

Kiáll az igazáért, és nem fél senkitől és semmitől. (A gyávák nem szeretik.)

Jó, verset írni nem tudok, de írtam születésnapjára egy nótát, amit majd felteszek az Internetre!


Nyolcvanöt évem megéltem

Maloschik az ő hetvenötét
Két bátor pasas


Szerencsés életünk volt

Tehettünk valamit valamiért

Nekünk megadatott


A jazz komoly dolog

Az igazság zenéje

Mi harcosai maradtunk


Igazmondó, harcos Maloschik

Az én fajtám

Persze, hogy szeretem!


Mi egész népünket próbáljuk tani-tani

nem középiskolás fokon
azám

hazám


(Bocsánat, Attila!)


Sapszon Bálint (Los Angeles)

Köszönöm a márványtermi fellépéseket, a színvonalas cikkeket és rádiós interjúkat.

Boldog 75. születésnapot kívánok!


Schneider Péter (exMizar)

Jómagam csak a bal lábam kisujjának a végét merítettem bele a jazz zenélésbe. Mindig is magas volt a mérce, imposztor voltam. Úgy kezdődött, hogy sétáltam a Nagymező utcában és a Zeneakadémián kint volt egy plakát, hogy az LFZF (akkor még főiskola) jazz tanszéke ingyenes koncertet tart a nagyteremben a tanszék nem tudom én hányadik jubileuma alkalmából. A hirdetményen szereplő dátum megegyezett az aktuális idővel, ezért beevett a fene egy már akkor is régi Zenit fényképezővel, és elkezdtem fotózgatni. László Attila volt a színpadon éppen a tanszék big bandjével, a „Dr. Q”-t játszották. Kész voltam!

Ezt követően elkezdtem tudatosan keresni az ilyen zenéket (akkor esett le, hogy ilyen jazz is van). Akkortájt hallottam Robi bácsi nevét is rendszeresen elhangozni a rádióban, persze azt nem tudtam, mit is csinál egy szerkesztő. És aztán ott voltak a márványtermi koncertek. Azok arra nagyon jók voltak, hogy kitartóan szívjam a fogam, hogy soha a büdös életben én így nem fogok játszani. (Így is lett mondjuk...)

Most ugrok egy nagyot, ami kb. 10 évet jelent. Ezalatt megismerkedtem a Sárközy Fannival, a Pusztai Gabival, megcsináltuk a Mizar zenekart, megszállottakként minden időnket beletettük, próbatermet eszkábáltunk, aztán stúdiót, kilincseltünk, általában választ sem kaptunk, néha kaptunk egy-egy tisztességtelen ajánlatot (elsősorban a Fanni), aztán jó öt év után tisztességeset is végre. Megjelent az első lemez, megnyertük az első Jazzy-t, és egyszer csak meghívást kaptunk a Márványterembe...

Szerintem az van, Robi bácsi, hogy az ember 40-50 éves kora körül – jó esetben – keresztül megy ezen az un. életközepi válságon. Jó szar dolog ez, de van haszna is. Például elgondolkodik azon, hogy volt-e értelme az első 40 évnek. Szerencsés esetben, de tényleg csak, ha nagyon szerencsés az az eset, fel tud sorolni néhány olyan dolgot, ami olyan emlék, amit nem adna semmiért. Ezek azért fontosak, mert ha nincsenek ilyenek, akkor marad kábé ugyanennyi ideje, hogy még gyorsan összehozzon párat, különben fölöslegesen pocsékolta az időt. No, nekem az egyik ilyen emlékem a Márványterem. Még úgy is, hogy nem voltam rá igazán méltó szerintem, nem voltam elég jó oda. Ráadásul Robi bácsinak sem volt a Mizar ízlése szerint való, hiszen a veretesebb jazz-t szereti. De mégis meghívott minket, és ezért én nagyon hálás vagyok! Az egy olyan pillanat volt, ami után az ember leült, és hagyott magának időt, hogy megpróbálja megragadni, eltenni az élményt.

Most ugrok egy nagyot időben. Elkerültem egy kis tévéhez és elkezdtem jazz zenei műsorokat csinálni. Őszintén szólva a legkevésbé sem érdekelt akkor még a tévézés, engem a zene érdekelt, a tévé csak egy jó ürügy volt, hogy a kedvenc zenészeim szóba álljanak velem. Kit érdekelt, hogy ott van két kamera? A lényeg az volt, hogy az idoljaimmal beszélgettem. Amatőr egy hozzáállás, de ez van...

A nulláról kezdtük a két operatőrrel, a Rolanddal és a Heddával, élesben tanultuk a szakmát, és minden meghatározó jazz emberrel igyekeztünk anyagot csinálni, akit csak elértünk. Robi bácsival is készült, talán emlékszik! Feltettem egy kérdést, és 50 perces választ kaptam, amiből 7 per folyékony káromkodást vágtunk össze, csak úgy, magunknak. De lett egy 20 perces rohadt jó anyag is, ha emlékszik! A műsor 5 éve alatt hatvan körüli adást csináltunk, több, mint száz művésszel készítettünk anyagot. Emellett komplett koncertfelvételeket is csináltunk.

És ezt Robi bácsi valahogy megneszelte, hallotta, nem tudom, de tudott róla. És egyszer jött egy telefon. Ön hívott, hogy itt a Bobby McFerrin, és csinálhatunk vele anyagot. Remegő kézzel hívtam a gyártásvezetőnket, aki nagy nehezen szerzett operatőrt (Hedda és Roli szabin voltak talán). Felvonultunk én, meg egy kollégám a körúton, abban a puccos szállóban. Teszem hozzá, teljesen illegálban, merthogy a Bobby menedzsere rohadtul nem tudott arról, hogy Robi bácsi szólt nekünk is. De nem volt jelen, így hát megreszkírozta, hogy bevisz minket!

A szállodában két stáb volt rajtunk kívül, talán a közszolgálati a Hesnával, meg talán a TV2, mindkettő hat-hat emberrel, nagy lámpákkal, bevilágított háttérrel, külön hangmérnökkel, technikussal, anyámkínjával. Mi meg szandálban, egy kamerával, meg egy mikrofonnal... Végül Bobbyt odaterelte hozzánk, és a büféasztal mellett, háttérben a félig megrágott almájával csinálhattunk egy hét perces beszélgetést vele. Aztán közös fotó készült, és elhajtott egy Mercédesszel, amit még szegény Hagyma vezetett.

Bobby volt az első nagy, külföldi sztár, akivel interjúztam. Így mint szerkesztő is kaptam lökést Robi bácsitól. (Ezt a dolgot egészen a Duna TV Aranymetszés c. műsoráig csináltam, ahol a Mike Stern-nel és a Dennis Chambers-szel csináltam utoljára anyagot, hat emberrel, nagy lámpákkal, bevilágított háttérrel, külön hangmérnökkel, technikussal, anyámkínjával!)

Szóval, Robi bácsi, köszönöm! Ez a Bobbys dolog is megy azok közé az emlékek közé, amiről fentebb már szó volt. A fotó Bobbyval meg itt van most is egy keretben. Nem felejtettem ám el ezeket!

Nagyon jó egészséget kívánok, kedves Robi bácsi!!!


Szili Róbert (Balance Wheel Group)

Hogy tettél-e valamit?...szerintem ez nem is kérdés!.De magam részéről köszönöm, mind a sok évvel ezelőtti interjút, de a közelmúltbeli cikket is. Azt is, hogy próbáltál a Debreceni Jazz Napokra beszervezni...

Ölelés,

Szili Robi


Kézdy Luca (Santa Diver)

Drága Robi bácsi,

A 2006-os Radics Gábor Jazz Hegedűverseny egyértelműen a pályám kezdetét jelentette. Nyilván már előtte is tanultam és foglalkoztam a jazzel, koncertjeim is voltak, de ez volt az első olyan lehetőség, ahol bemutatkozhatok a szakma képviselőinek. Emlékszem mennyire izgultam az első elődöntő előtti este, elalvás előtt csak arra tudtam gondolni, hogy a másnapi szereplésnek lesz némi súlya és következményei életem hátralevő részére. Így lett! Kaptam egy belépőt, de azt is tudtam, hogy a munka nagy része még csak ezután következik.

Puszillak,

Luca


Koós-Hutás Áron (Budapest Jazz Orchestra)

Hálás vagyok önnek, hiszen ön rendezte meg anno a Tomsits Rudolf tehetségkutató jazz-trombita versenyt, illetve több rangos hazai jazz koncertet/fesztivált hívott életre, melyeken részt vehettem, nem beszélve a Bartók Rádióban végzett munkásságáról, mely szintén meghatározó volt a magyar jazz életében.

Azt gondolom, hogy a szakma tisztában van vele, mennyit tett a magyar jazz működéséért...  Valószínűleg nincs olyan meglett jazz muzsikus, akit ne fűzne valamilyen szál önhöz... ;)

Én személy szerint köszönöm a sok éves támogatását, bizalmát!

Jó egészséget kívánok és még sok boldog születésnapot!


Szabó Gabriella (exMiegymás)

Engem felléptettél a BJC-ben a Miegymás együttesemmel, és a Debreceni Jazz Napokon is!
Valamint többször írtál rólam cikket (Miegymás lemez kapcsán), készítettél interjút a norvégiai kiköltözésemmel kapcsolatban is…. és akkor is, amikor hazaköltöztem Pécsre… és mindezt köszönöm Neked!!


Eichinger Tibor

Kérdésedre válaszolva azt mondhatom, hogy IGEN!
Többször játszottam különböző formációimmal a Jazz a Márványteremben című koncert sorozatban. Több lemezbemutatóm is volt ott. Debrecenben is felléptetted zenekaromat.
Köszönet érte! Jó egészséget és hosszú, vidám életet kívánok neked!


Hetessy Csaba (Attacca)

Gratulálok a 75 évhez!

Mindig jó emlékeim, emlékeink vannak az MR3 Bartók Rádió 6-os stúdióban történt Attacca fellépéseinkről (2000, 2002), melyeken a korábban megjelent Attacca: Etnoscope lemezünk anyagát játszottuk. Zsámbék szabadtéri koncertre is ugyanígy gondolunk.

Maloschik úr olyan volt, mint kovász a kenyérben. A zenekaroknak akkor is, ma is szükségük volt/van az ilyen értéktámogató és különböző zenékre nyitott multifunkciós szervezőkre, rádiós személyiségekre.


Oláh Dezső (Oláh Dezső Trió, Bágyi Balázs New Quartet)

Drága Robi bácsi!

2006-2007 táján kaptam először lehetőséget tőled. 18-19 éves voltam és a Zeneakadémia növendékeiből alakult zenekarok bemutatkozó koncertjei közé kerültem be, de már ennek a “castingján “ felfigyeltél rá, hogy 9 fúvósra írtam hangszereléseket és saját darabokat is.

Biztosítottál nekem egy extra alkalmat és igazából nem volt kimondva, de ennek keretén belül konkrétan volt egy szerzői estem :)

Biztosan meséltem én ezt már neked, de nem tudok elég hálás lenni érte így 16-17 év távlatából is!

Isten éltessen!!!


Oláh Szabolcs

Szerintem nagyon fontos volt a munkája a magyar jazz megismertetése érdekében.

A folyamatos híradás, rádiós tevékenység, folyóiratok szerkesztése, fesztiválok szervezése mind nagyon sokkal járult hozzá ahhoz, hogy a magyar jazz eljusson a közönséghez.

Külön kiemelném, hogy mindig figyelemmel kísérte a legfiatalabb művészek megjelenését a szakmában és segítette őket pályájuk elején.

Így volt ez velem is, amikor 2003-ban bemutatkozhattam a Márványteremben, majd ezt követően többször lehetőséget kaptam fellépni ott, illetve a Debreceni Jazz Napokon.

Zsámbékon is felléphettem magának köszönhetően a saját zenekarommal, a Piccolo Inn-nel és a Fritz Jazz Band-del, valamint Szolnoki Dórával.

jazzma.hu fennállása óta mindig lehetőséget kapok megjelenésre az új produkcióimmal.

Köszönöm szépen az áldozatos, töretlen munkáját és a legjobbakat kívánom közelgő szülinapja alkalmából.


Náray Erika

Én emlékszem egy koncertre a  Márványteremben és több felkérésre, hogy írjak a jazzma-ra.
Puszi,

Erika


Gyányi Tamás (Symbiosis 5)

Boldog születésnapot kívánok a saját, illetve a Symbiosis 5 nevében is. Köszönjük, hogy többször is szerepeltünk a jazzma.hu oldalon, bemutatta első kislemezünket, valamint nemzetközi versenyeken elért eredményeinket is. Ha jól emlékszem, az idei Debreceni Bor-és Jazz Napokra is ajánlotta zenekarunkat, amiért szintén hálásak vagyunk.


Gyémánt Bálint

Érdemei a magyar jazz muzsika népszerűsítésében vitathatatlanok. A jazz ügyéért tett, lelkiismeretes munkájáért az egész szakma hálás és  mindig is az marad!

Jó egészséget, boldog születésnapot kívánok!


Gyarmathy István (Debrecen Dixieland Jazz Band)

Az elmúlt évtizedek magyar jazz életének meghatározó alakja vagy!

Nagyon sokat tettél az olyan kevésbé ismert vidéki jazz zenekarokért is mint amilyenek mi vagyunk, így bekerülhettünk az ország jazz életének főáramába a Jazzma-n keresztül.

Több cikk jelent meg rólunk a JazzMa hasábjain. Neked is köszönhetően a Debreceni Bor- és Jazz Napok számos emlékezetes fellépésén vehettünk részt kiváló vendégekkel (szívesen mennénk egyszer Zsámbékra is :-) ).

Külön köszönet és hála az édesapámmal készített riportért, ami ráadásul történelmi jelentőségű információkat tartalmaz:

https://www.jazzma.hu/hirek/2011/10/21/jazz-multidezes-a-debreceni-jazznapok-kialakulasa-es-felfutasa-dr-gyarmathy-kalman-emlekei-alapjan?fbclid=IwAR2k7VuYxAog-2tkc_4xH5bkwiDCXsfr0oJf897ncJWZu1a2xB6Bi3D6dOs

További sok sikeres jazz szervezést, sok jó cikket és főleg jó egészséget kívánok a zenekar nevében!


Németh Ferenc = Ferenc Nemeth (New York)

Gratulálok Robi és Nagyon boldog szülinapot kívánok!
Úgy gondolom, sokat tettél a magyar jazz érdekében, riportok, interjúk, Radio showk, lemez bemutatók, kritikák, Zsámbék, Márványterem, ezek, amik engem érintettek személyesen.
Köszönök mindent!


Idrányi Ildikó (exSwing Ladies Hungary)

Kedves és Drága Robi bácsi!

Hát hogy a viharba ne???

Én személy szerint nagyon sokat köszönhetek neked, a fellépési lehetőségeken kívül az önbizalmam növelésének terén is.

Ugyanis, amikor sokan nem bíztak abban, hogy ebből a dobolgatásból nő létemre lesz valami, Te mellettem álltál és lehetőségekkel támogattál.

Köszönöm Neked ez úton is és szeretettel kívánok Neked jó egészségben és boldogságban hosszú életet!


Szolnoki Dóra

Hát akkor először is Isten éltessen sokáig! :)

Remélem, jól telnek napjaid és az egészséged is rendben!

Tavaly találkoztunk a Debreceni Bor- és Jazz Napokon a Lounge Fm bandámmal, ami miattad valósulhatott meg, és anno a Zamique latin bandámmal is nagy élmény volt ott szerepelni. Köszönöm!

Köszönöm Neked azt a sok Márvány teremben megszólalt színvonalas és sokszínű jazzkoncertet, melyben jómagam is részt vehettem a Garay jazzének versenyen és aztán egyéb saját formációmmal!

A zsámbéki koncertek is fantasztikusak voltak, amelyen még a pályám kezdetén szerepelhettem az Oláh Szabolcs Quartet vendégeként.

A sok cikk, amit írtál és felkértél engem is egyszer, hogy elemezzem Patricia Barber lemezét, melyet sok éve Debrecenben hallhattunk, ezért is hálás vagyok.

Becsülöm töretlen erődet, melyet a magyar jazzélet működéséért és tündökléséért tettél és teszel, bár gondolom ez sohasem volt könnyű.

Köszönöm, hogy támogattál a zene iránti bizalmaddal, és lehetőséget adtál a jazzkoncertekre. Bízom benne, hogy találkozunk valamelyik jazzkoncerten!

Remélem, méltóképpen leszel megünnepelve a szeretteid, barátaid által!


Bacsó Kristóf (Triad, Modern Art Orchestra)

Gratulálok születésnapod alkalmából!

Gratulálok az elmúlt  50 évben végzett szerkesztői és szervezői munkádhoz!

Mintha tegnap játszottunk volna az előző kerek évfordulód alkalmából és csak most gondoltam bele, hogy az már öt éve volt.

Sok erőt, jó munkát és még sok jazz muzsikát kívánok Neked a következő 75 évhez!


Laszlo Gardony = Gárdonyi László (Boston, USA)

Kedves Robikám,

Ahogy a világ sok országában jártam és immáron 40 éve élek az USA- ban, azt tapasztaltam, hogy a jazz élete mindenütt, mindig néhány elhivatott, nem-előadóművész személyiségen múlik, akik szenvedélyesen foglalkoznak ezzel a művészeti ággal. Magyarország szerencsés, hogy Te ezek közé tartozol.

Amikor a Tzumo Árpi 18 évesen megnyerte a Magyar Rádió jazz zongoraversenyét megkértél, hogy szerezzek neki egy Berklee ösztöndíjat az 5-hetes nyári kurzusra, mint egy értékes első díj. Örömmel segítettem ebben. Az évek során jó volt látni, hogy Árpi milyen kitűnő karriert és művészi megbecsülést tudott építeni magának, aminek első építőköve ez a korai közös segítségünk volt.

Ezért, persze, ô fog Téged megköszönni - számomra csak lehetőséget adott arra, hogy valamivel visszaadhassak - Neked, és sok másnak, a magyar jazz közösségben - azokért a lehetőségekért, amiket én kaptam fiatalon. És, hogy megint meggyőződjek a magyar jazz zenészek iránti, igaz szívű segíteni akarásodról.

Hol is kezdjem, hogy nekem mennyi mindenben segítettél? Talán a legemlékezetesebbekkel:

2016-ban nagy segítség voltál, ahogy közbenjártál a trióm Művészetek Palotája-beli koncertjének lekötésében.

1995-ben a Garrison Fewell gitáros barátommal duó koncertet szerveztél nekem a 6-os stúdióban. A koncertet a rádió élőben közvetítette. Garrison-nak ez a koncert olyannyira tetszett, hogy a felvételt az Accurate Records-nál kiadta, nagy sikerrel.

Többször meghívtál a Márványterembe koncertet adni.

A JazzMa-ban majdnem minden új lemezemről kritika jelent meg; és ugyancsak gyakori híradás sikereimről.

Már az "ősidőkben" is - mielőtt 1983-ban Amerikába mentem - sokat játszottad a rádióban a felvételeket, amiken vagy zenekarvezetőként, vagy tagként szerepeltem.

40-ik születésnapomon csöngött a telefon itt Boston-ban - Te voltál, hívtál egy impromptu interjúra. Kedves meglepetés volt.

Happy 75th Robi!! És még sokkal többet!

László


Kertész Erika (E.K. Avenue)

Kedves Robi bácsi!

Nagyon hálás vagyok a lehetőségekért, amiket kaptak különböző formációim. Bármikor megjelent új lemezem, mindig lehetett róla olvasni a jazzma.hu-n. Akkor is felkerültek a koncertjeim dátumai, ha én magam elfelejtettem küldeni a részleteket. Köszönöm, hogy kipróbálhattam magam egy-egy lemezkritika megírásában is.

A legnagyobb köszönettel a Debreceni Jazz Napok koncertjeiért tartozom, az egyik kedvenc rendezvényem lett az évek során.

Amikor megjelenik egy lemezem, Robi bácsi az elsők között kapja meg a példányát, és ez mindig is így lesz.

Boldog születésnapot!

Puszi


Enyedi Sugárka (Enyedi Sugáeka Jazz-Tett)

Köszönöm a szakmai figyelmet a pályám kezdetétől: a meghívást a Bartók Rádiós Garay Attila Jazz Ének versenyre a Magyar Rádió Márványtermébe, ami által lehetőségem nyílt a döntőben Al Jarreau előtt énekelni, különdíjat kapni, később a Vocal Jazz Fesztiválon a Jazz Gardenben koncertezni, és az ajánlást is a Debreceni Jazz Napokon való fellépésre az Enyedi Sugárka Jazz Tett-tel.

A tehetségek gondozása elvitathatatlan érték, hálásak vagyunk érte.

Boldog 75. születésnapot, jó egészséget kívánok!


Csorba János (Friends Big Band – Győr)

Robikám!

A mi személyes és zenekari kapcsolatunk kb. 20 évre tekint vissza. Emlékszem, amikor egy minősítés után beszélgettünk a büfében. Olyan közvetlen voltál, mintha régi barátságban lennénk. Nagyon jól esett a bíztatásod, ötleteidet próbáltam átültetni a mi körülményeinkhez. A jóvoltodból van ismertető a zenekarról és rólam is a honlapodon, Hálás vagyok és vagyunk ezért. Az oldal jóvoltából mindig friss hírekkel szolgálsz, új zenészeket, zenéket mutatsz be, ami megkönnyíti az új megismerését, vagy éppen keresgélésre buzdít.

Azt gondolom, hogy a munkád sokunkat vezet, segít. Köszönet érte!

Jó egészséget és kitartást kívánok a további munkádhoz, Isten éltessen Robikám!!

Üdvözlettel a győri Friends Big Band nevében is, Csorba János


Kőszegi Imre

Kedves Robi!

Isten éltessen sokáig!!!

Te sokat tettél a jazz műfajért! Köszönöm! !


Pintér Zoltán

Boldog Születésnapot!


Kéri Samu

Engem már kiskorom óta támogatott, számtalanszor tudtam megjelenni a jazzma-online terén és Debrecenben is volt alkalmam játszani! Úgy gondolom, Robi bácsi mindig igyekszik felkarolni a fiatalokat az összes portálon, amit kezel! Nagyon hálás vagyok ezért!

Még sok boldog évet kívánok!


Bakaja Péter (London)

A magyar jazz érdekében pl. pont az alább felsoroltakat: a koncerteket, a rádióműsorokat, a honlapot!

És személy szerint én is megjelentem a Márványteremben, a bőgő/basszusgitár versenyen és a honlapon is,
Mindezeket ezúton is szeretném megköszönni!


Urbán Orsi

Mindig hálával gondolok rád, a kezdeti szaxofonos botladozásaim is a Márványteremben öltöttek többek között testet Veled. Aztán a Márványteremben már énekesnőként is Neked köszönhetően szerepelgettem. A gyönyörű zsámbéki környezetben  a BJO-val, és Debrecenben is miattad.

jazzma.hu-ról nem is beszélve.

Köszönöm, és ez független a kerek szülinapodtól.

Jó egészséget mindig és ne számold az éveket!!!


Hoff Marcell (Lounge FM)

Én személy szerint is és a Magyar jazz világa  is nagy köszönettel tartozik Neked az állhatatos munkádért, melyet a műfaj népszerűsítéséért végeztél/végzel.

Kívánok még hosszú tartalmas éveket!

Isten éltessen!


Tóth Viktor

Én személyesen nagyra értékelem Robi tehetség kutató, tehetség gondozó magatartását, szerintem ez egy nagyon fontos dolog. A fiatal tehetségek, reménységek, de úgy általában a fiatalok segítése az én életemben is fontos helyet kap.

Azt hiszem Robi az Ablakos Lakatos Dezső szaxofon verseny óta barátilag támogatta pályámat, a Bartók Rádióban sokszor kaptam lehetőséget a lemezeimről és egyéb újdonságokról beszélni. Amiért nagyon hálás vagyok.

Aztán később nyitottan állt a nemzetközi produkcióim felléptetéséhez, Henry Franklin-nel, Bart Maris-szal játszottam Debrecenben és Zsámbékon is. Saját formációim is időről-időre előkerültek a márványtermi sorozatban, és máshol.

Robi által találkoztam Herbie Hancock-kal és Branford Marsalis-szel és ezek a találkozások nagyon sokat jelentettek számomra.

Azt gondolom, az ilyen jazzben élő jazzért tevékenykedő nagytudású “csodabogarak” nagyon fontosak a műfaj és úgy általában a kultúra számára. Azért mondom csodabogár, mert a világot járva New York-tól Bukarestig mindenhol találkoztam Robi egy-egy kollégájával. (Jeff-fel, Pali bácsival, Raduval, Charu Das- szal..…) Mind-mind extravagáns személyiségek voltak… Hát, hogyne lennének azok? Ugyanolyan művészek, mint akik a színpadon állnak, csak azzal foglalkoznak, hogy legyen, aki a színpad előtt áll és hallgatja a Zenét. Kihalófélben vannak ők. És jönnek azok, akik nem szerelmesek a jazzbe, mint Ők. Mert ezt csak szerelemmel lehet csinálni! Épp ezért örüljünk, hogy ezek a hihetetlen nagy tudású emberek még köztünk vannak, találkozhatunk velük! (Amit a mesterséges intelligencia nem köp ki, majd megválaszolják Ők.)

Robinak nagyon jó egészséget kívánok, hosszú életet, humort, csúnya szavakat, annyit amennyit szeretne!

Boldog születésnapot Robi!


Sramkó János (Kollamm Gábor Quartet-Quintet)

Nagyon köszönöm mindazt, amit értünk tettél. A rengeteg fellépést a Márványteremben, Zsámbékon, Debrecenben.

Az írásokat a különböző portálokon. A felvételeket a Yellow Stúdióban, a Rádióban, és még sorolhatnám.

Köszönöm!

Jó egészséget és boldogságban eljövendő születésnapot kívánok!


Vörös Attila (Jazzcraft)

A Vörös Attila Jazzcraft fellépett Debrecenben és a jazzma.hu-n is szerepelt a cikkben. A születésnapi köszöntések is nagyon jó ötlet a rovatban.

Ezúton is köszönjük szépen és további sikeres szervezést kívánunk, valamint sok boldog évet!


Berdisz Tamás

Felléptem a debreceni fesztiválon egyszer a BJO-val, Chris Potter-rel kb. 10 éve és 2015-ben a saját zenekarommal.

A Márványteremben 1x a Regős Trióval, 1x Bontovics Katival, 1x a BJO-val, 1x a Wachner Róbert Trióval, legutóbb, jópár éve az FSCO-val, a jazz harsona és a jazz hegedű versenyen, de ott csak helyszín volt a Márványterem.

A lemezünkről 2017-ben megjelent egy kritika a www.jazzma.hu oldalon. Írtam jónéhány lemezkritikát magam is ugyanott, és 1,5 éve havi rendszerességgel megjelenik egy cikk pályám meghatározó dobosait bemutatva.


Borbély Miklós

Előre is gratulálok a 75-höz és az 50-hez is!

És köszönöm, hogy anno sokat segített számos fellépési lehetőséggel!

Egy kezdő muzsikus számára sok múlik azon, van-e valaki, aki segítő kezet nyújt neki és lehetőséget biztosít számára, hogy kapcsolatba kerüljön más zenészekkel, illetve a zenekedvelő közönséggel.

Maloschik Róbert, aka "Robi bácsi", azok közé tartozik, akik nagy mértékben segítették elindulásomat és továbbhaladásomat. Első fellépésem, mely az ő nevéhez köthető, egy, az LFZE jazz-tanszakos zenekarait bemutató sorozat keretében valósult meg 2006-ban az illusztris Márványteremben a Magyar Rádió épületében. A koncertről felvétel is készült, melyet később le is adott a Bartók Rádió. Elsős jazz-tanszakosként ezt különleges, kiváltságos lehetőségként éltem meg. 2007-ben az "Apák és fiúk" elnevezésű sorozat részeként édesapámmal léphettem fel a 22-es stúdióban Robi bácsi felkérésére. 2008-ban a Borbély Miklós-Fenyvesi Márton Quintettel újból a Márványteremben állhattam színpadra, 2009-ben pedig Molnár Sándorral közös, alkalmi kvintettünkkel játszhattunk a nemmindennapi környezetben megrendezett Zsámbék Jazz Openen. Robi bácsi, mint műsorszerkesztő meghívására rádióinterjút is adhattam a Bartók Rádióban.

Diplomamunkámat "Ablakos" Lakatos Dezső munkásságáról írtam, s a kutakodásban többek között Robi bácsi is készséggel állt rendelkezésemre, aki annak idején közeli kapcsolatban állt a mesterrel.

2011-ben egy cikk is megjelent rólam a Jazzma.hu-n.

Ezúton is szeretném megköszönni Maloschik Róbert munkáját, fáradozását és segítségét. Jó egészséget kívánok!

Barátsággal: Miki



Antal Tibor

A Debreceni Jazznapokon a közbenjárásodra léphettem fel.


Tommy Rosenberg (Bécs)

Robikám! Nem csak egy ískolába jártunk együtt, hanem még egy osztályba is!

Pályám során sokat segitettél fellépési lehetöségekkel, például Debrecenben a Tomsits Quartettel, Vukán Gyurival és Berkes Balázzsal léptünk fel többször a jazzfesztiválon.

A hatvanadik szülinapomra rendeztél egy emlékezetes koncertet a Rádió Márványtermében, és sorolhatnám az interjúkat, valamint a Rádió felvételeket.

Dacára a ténynek, hogy 1972 óta nem élek Magyarországon, figyelemmel kísértem a munkádat, amit a magyar jazzéletért tettél, az egyedülálló!

Sok szeretettel gratulálok és ölellek.

Tomi


Col Legno

Maloschik Robi bácsit a hajléktalanopera kapcsán ismertem meg. (Váratlan fordulat!)

Érdeklődtem, hogy a JazzMa hasábjain megjelentetne-e valamit a nemes kezdeményezésről.

Alapos kikérdezés-felelet után elirányított a Bartók Rádió ismert műsorvezető-szerkesztőjéhez, Veisz Gáborhoz.

A jazz szeretete közös pont volt Robi bácsival, így amikor kiderült, hogy én mindenféle big band programok érdeklődő résztvevője vagyok, és folyton jegyzetelek, megkérdezte:

Nem akar Maga írni a Budapest Jazz Orchestra szakmai napjáról egy összefoglalót?

Dehogynem! - hangzott a "Mi sem természetesebb" válaszom.

Azóta több big band koncertre elküldött, bár mentem én küldés nélkül is.

László Enikő fotós barátommal a Modern Art Orchestra számos koncertjét is megörökítettük, nemcsak a BJO-ét.

A nagyszerű varsói big band koncertjére biztosan nem jutok el, ha Robi bácsi nem hívja fel a figyelmemet.

Aztán egyszercsak már Csejtei Ákos nagyszerű szerzői lemezéhez én írhattam az ajánlót.

Pár évvel később már a saját szerzői big band lemezemről olvashattam a JazzMa hasábjain Gáspár Karcsi rovatvezető tollából.

Robi bácsit a háta mögött így szoktam emlegetni (Na mindegy, most már megtudja): A magyar jazz Atyaúristen!

Amikor komoly maradok, akkor csupán ennyi a jellemzés. Amikor elviccelem, akkor kiegészítem azzal, hogy: Maloschik Róbert már akkor is a jazz-zel foglalkozott, amikor az még nem is létezett a Világon!

Isten éltesse Maloschik Robi bácsit 75. születésnapja alkalmából, aki sok tehetséges fiatalt fedezett fel a magyar jazz életben!

Aki számos jazz nagyágyút hozott Magyarországra koncertezni!

Aki rádióműsoraival megörvendeztette hosszú éveken át a jazz szerelmeseit!

Akinek egy ponton túl mindene lett a jazz, amelyből mi Mindannyian sokat profitálhattunk, és sokat köszönhetünk Neki ezért az életre szóló elköteleződésért!

Minden sikeres férfi mögött áll egy (még sikeresebb) Nő. Körbeveszi egy szerető Család. Isten éltesse erőben, egészségben, örömökben Robi bácsit és Szeretteit is!


Márkus Tibor (Equinox)

Nagyon sokat köszönhetek Neked, előadóművészi pályámon nagyon sok segítséget kaptam Tőled.

Felsorolni is nehéz ezért a teljesség igénye nélkül a számomra legfontosabbakat leírom:

- Zenekarom, az Equinox első CD-je 1994-ben (!) jelent meg. Ennek a bemutatója a Márványteremben volt.

- Azóta sok fellépési lehetőséget adtál mindig változó összeállítású zenekaromnak, jó párszor felléptünk a Márványteremben. A legemlékezetesebb talán az 50 éves születésnapi koncertem volt népes szereplő gárdával. Akkor biztosítottad a helyszínt a koncertről filmet készítő felvételi stábnak, sőt a koncertet követő állófogadásnak is teret engedtél. A Márványterem melletti helyiségben feleségem emlékezetes ünneplést rendezett nekem, rengeteg meghívott rokonnal, baráttal.

- Nagyon hálás vagyok azért is, hogy debreceni koncertje után feleségemmel és fiammal bevittél minket Chick Corea öltözőjébe. Számomra nagyon sokat jelentett, hogy személyesen találkozhattam a Mesterrel. A találkozáskor lehetőségem adódott, hogy Corea-t megajándékozzam a "Three Trees" című CD-mmel, amelyen az egyik kompozíciót az ő tiszteletére írtam. Az öltözőben természetesen lehetőség adódott beszélgetésre, közös fénykép készítésére és CD dedikálás kérésére is. A nagy élményt később "Meeting Chick" című kompozíciómban örökítettem meg.

- Felléphettem az egyik Debreceni Jazz Fesztiválon is. Ennek folytatását is tervbe vettük Juhász Gábor vendégszereplésével, de a koncertet sajnos a COVID ellehetetlenítette.

- Köszönöm azt is, hogy koncertjeimről, solymári klubestjeimről mindig írtál beharangozót, és gyakran tudósítást is a JazzMa hasábjain.

- Nyugdíjba vonulásod előtt gyakran hívtál be a Rádió stúdiójába, hogy riportot készíts velem.

- A Magyar Jazz Szövetség gyűléseinek mindig aktív résztvevője vagy, felszólalásaiddal segíted a magyar jazzművészet széles körű elismertetését.

Robikám, nagyon köszönöm Neked mindazt, amit muzsikusként kaptam Tőled, és születésnapod alkalmából kívánok Neked jó egészséget, hosszú életet és minden elképzelhető jót!

Isten éltessen!


Bornemissza Géza és Mária

Kissé megkésve, de annál nagyobb szeretettel köszöntünk 75. születésnapodon!

A MAGYAR JAZZ ÜSTÖKÖSEKÉNT majd ÁLLÓCSILLAGAKÉNT!

Sok erőt és EGÉSZSÉGET - kívánva a folytatáshoz!


Dely Robi

Amikor 1995-ben Babos Gyula tanár úr segített felkészülni egy gitárversenyre, amit Lausanne-ban tartottak és a szép eredmény után lehetőséget kaptam a Márványteremben bemutatkozni, azt a Magyar Rádió akkori jazz szerkesztőjének, vagyis neked köszönöm!

És még az utána jövő koncerteket is a Márványteremben.

Boldog szülinapot! Jó egészséget!


Bögöthy Ádám (Kovács Linda-Bögöthy Ádám Duó, Karosi Júlia Quartet)

Rengeteget tett a hazai jazz szcéna közönség általi megismeréséért: fesztiválok szervezése, koncert beszámolók és album kritikák, interjúk közlése a jazzma.hu-n. És ezek csak azok amikről, mint érintett is tudok. Amikről csak olvastam/hallottam: versenyek, rádió koncertek, külföldi sztárok felléptetése… igazán patinás felsorolás, de ebbe nem mennék bele, mert szinte biztos, hogy valamit kihagynék.

Isten éltesse!


Fekecs Ákos

Maloschik Robi bácsival először 2014-ben találkoztam az Alba Regia Fesztivál jazzversenyén, ahol ő zsűritag volt. Akkori zenekarommal, az Infinityvel első helyezést kaptunk. Köszönöm továbbá neki, hogy fellépési lehetőséget kaptunk tőle a Debreceni Jazz Fesztiválon és, hogy többször is megjelentetett rólam és zenekaraimról cikkeket a Jazzma.hu weboldalon.



Kovács Anna

Isten éltessen sokáig!

Emlékszem, hogy a márványtermi koncertek rendszeres fellépője volt Kálcsi, sőt mi ketten is többször  zenéltünk ott és a 6-os stúdióban. Családi koncertünk is volt a két (akkor még kicsi) fiúnkkal szintén a Márványteremben.

A nagy Kálcsival megszámlálhatatlanul sok fellépésen, fesztiválon és interjún dolgoztatok együtt!

És hát a fiaink, Krisztián és Kálcsi szárnypróbálgatásainak is tanúja voltál  és lehetőséget adtál nekik rangos eseményeken való részvételen!

Örülünk a Jazzma létrejöttének és működésének, mert hírt ad minden fontos eseményről!

Hálásan köszönjük a munkádat, ami szerintem nem munka volt, hanem szívbéli hivatás!

Szeretettel: Kovács Anna (Panci)


Horváth Andor (Hága, Hollandia)

Isten éltesse sokáig!

Köszönöm a sok jó jazz műsort, amit rendezett, konferált, élőben, felvételről!

Szerintem Ön nagyon sokat tett a magyar jazz életért, nemcsak otthon, de külföldön is!

Nagyon jó egészséget és sok örömöt kívánok!


Almási Attila (exBudapest Jazz Orchestra, Group’N’Swing)

Ugyan az első találkozásunkra már a több évtizedes távolság némi homályt szőtt, de arra pontosan emlékszem, hogy az előző évezred vége felé történt, amikor először beléptem a Márványterem falai közé a Te közreműködésednek köszönhetően.

Rengeteget tettél a magyar jazzért, de szerintem még többet a magyar jazz muzsikusokért. Ahogy keresztülvitted, keresztülverted az akaratodat, csakhogy a jazz előrébb léphessen a magyar kultúrában.

Személyesen kettő nagyon nagy élményem is köthető az általad szervezett eseményekhez. Az egyik az, amikor édesapámmal és nővéremmel közösen léphettünk fel a Márványteremben. A másik alkalom, amikor a Jazz-harsona zsűrijében foglalhattam helyet az invitálásodra.

Nagyon köszönöm, hogy több alkalommal  írhattam és írtatok rólam a jazma.hu oldalain.

Egyszóval Isten éltessen Robi Bácsi!!!

Köszönöm, amit nekem segítettél és azt a rengeteg munkát, amit  a magyar jazzért tettél.


Szumper Ádám (Tomor Barnabás Trio, Szumper Ádám Group)

Boldog születésnapot!

Igen, Zsámbékon a Gungl József Zeneiskolának adott lehetőséget a Jazz Open keretein belül. Majd 2x is meghívott minket a Debreceni Jazznapokra!!!

A magam és azt gondolom mások nevében is, köszönjük a sok éves munkát, ami segítette és segíti a magyar jazz életben tartását!


Kőfalvi Csaba

Márványterem, Zsámbék, külföld, így nagyon sokszor mentem, főleg a Tzumo trióval, illetve más formációkkal is a Te szervezéseddel.

Szívesen emlékszem vissza arra az időszakra.

Nagyon szépen köszönöm!


Berkes Balázs

Mindenek előtt: Isten éltessen egészségben, zenében, jazzben, közelgő születésnapodon!!!

Még nagyon fiatal vagy, Robi-bácsizni nem foglak még egy darabig!

Hogy mit tettél a magyar jazz érdekében? Biztosan sokat! De nem vagyok hivatott mindazt felmérni. Az említettekben biztosan részt vettem sokszor, igaz nem a „legfiatalabbként”.

Két esemény azonban rögtön eszembe jutott: 60 éves születésnapomon választhattam 15 olyan fellépő partnert, akik zenész életemben jelentősek voltak! /s a többiek nem sértődtek meg! /Sajnos azóta többen meghaltak!/

A másik a 80 éves születésnapom volt, amikor a Debreceni Jazz Napok mindnégy napján más és más együttessel léphettem fel! Na és a Torta!!!


Szaniszló Richárd

Emlékszem, minden egyes kazettára felvett jazz rádiófelvételem elején hallottam egy hangot, Robi bácsiét, ami végigkísérte a gyerekkorom az 1980-as években. Al Di Meola-t, Pat Metheny-t, Deseö Csabát, és sok más jazz muzsikust így ismertem meg. Igaz, csak másnap hallottam az előző esti Bartók Rádiós felvételeket, mert akkor is késő este adták a jó kis jazz zenéket.

Később, 2000-ben elkezdtem kutakodni az akkor még 5 éves interneten Robi bácsi után, és 2000 nyarán az orosházi Zeneiskolában lázasan el is kezdtem szerzeményeim feldobolni, zongorázni, marimbázni stb. azért, hogy elküldjem Neki.

Valahogy a szegedi, orosházi világból - ahol nem akadtam sok muzsikus partnerre - fel szerettem volna, mint fiatal jazz vibrafonos kerülni a zenei palettára.

Egy szó, mint száz, felhívtam az akkor még szintén pár éves múltú mobiltelefonon - kis nyomozás után megtalálva a telefonszámot - Robi bácsit, aki örömmel fogadta az ötletet, miszerint elküldeném meghallgatni a demó felvételeimet, kazettán!

Ezek után pár évvel 2003-ban már szerepeltem is a Jazz Christmas project élő közvetítésén, ahol Pocsai Kriszti, Szakcsi Robi, Barcza Józsi, Szőke Niki, és a legendás Lakatos Pecek Géza voltak a muzsikustársaim. Emlékszem, ott ültem, Orosházáról utaztam fel, sosem játszottunk együtt még, és aznap volt a koncert. Robi bácsi ekkor, mikor szerényen meghúzódva elég régóta vártam, hogy beszállhassak az éppen már próbáló zenekar játékába, szólt a zenekarnak: „Nem akartok próbálni ezzel a fiatal orosházi vibrafonossal?” Mi tagadás, vidéki fiatal srácként nem voltam még kezdeményező típus. Örökre szóló barátság szövődött velük azon az estén.

2004-ben Gary Burton és Makoto Ozone adott duókoncertet a Zeneakadémián, ahol interjút készíthettem Robi bácsi felkérésére Burton-nel. Másnap visszautaztam Orosházáról szinkronizálni a rádióban a kazettás diktafonra vett interjút. Izgalmas időszak volt, amiért azóta is hálás vagyok! Ezután Klasszikus és jazz koncertek, portréműsorok, születésnapi köszöntések, születésnapi koncertek szegélyezték azokat az éveket, Neki köszönhetően. Tulajdonképp azóta sem voltam annyit a Bartók Rádió műsoraiban, mint Robi bácsi aktív éveiben.
Örök hálával tartozom a sok figyelemért, megmutatkozási lehetőségért, boldog 75. évet, és jó egészséget kívánva!
Szaniszló Ricsi, vibrafonos


Gyárfás Attila

Úgy gondolom, hogy Maloschik Róbert eddigi koncertszervezői munkássága alapján méltán nevezhető a hazai jazz zene egyik fontos és megkerülhetetlen katalizátorának.

Hálás vagyok a számos alkalomért, amikor segédkezett koncertjeink szervezésében.


Tony Lakatos (Frankfurt)

Drága Robikám!
A Kiss Imre mellett Te tettél a legtöbbet a magyar jazz életben, de téged szeretünk!
Mindenhol, amit felsoroltál felléptem már, illetve szerepeltem benn, pedig nem is igazán vagyok a magyar jazz élet  szereplője.
Üdv és nagyon boldogot a 75-re!
Ölel Tony


Frank Botos (Toronto)

Drága Robikám, amit tettél a magyar jazz és kultúra érdekében az egyedülálló. Ahogy a fiatal tehetségeket segítetted és segíted mai napig, azt tényleg senkitől nem kapta meg a magyar jazz. Azt hogy összeszerveztél magyar tehetségeket külföldi sztárokkal, és megmutatták, hogy a magyar zenészek mire képesek, ezt senki nem tette meg.

Nem is tudom, hogy volt-e valaki hozzád hasonló a magyar jazz történelemben?

A jazz fesztiválokon és a márványterni fellépéseket mind neked köszönhetem, és soha nem fogom elfelejteni.

Boldog születésnapot és további jó egészséget kívánok neked!

Botos Feri


Kovács Linda

Én nagyon hálás vagyok azért, amiért anno a versenyből való kiesést követően te felhívtál és egy külön, önálló koncertre adtál nekem lehetőséget, ami számomra óriási lehetőség volt akkor 20 évesen.

Zsámbékon és Debrecenben is játszhattam, cikk is jelent meg a 30. szülinapomra (bár azóta szerintem nagyobb mérföldkövet tettem meg szakmailag, mint addig).

Szóval sokat köszönhetek neked és a szakma is, azt gondolom, mindamellett van néhány dolog, elsősorban a jazzma szerkesztésében, amivel én magam nem igazán  tudok azonosulni (írások, cikkek szakmai kompetenciája), tisztelet persze a kivételnek, mert hál' Istennek vannak szuper írások és tartalmak, izgalmas gyűjtések, információk, úgyhogy én kívánok még neked legfőképpen egészséget, onnantól a többi meg már csak hab a tortán :)

...sőt, kiegészíteném azzal, hogy amikor 16-17 évesen szerelembe estem a jazz-el, akkor kizárólag a rádióból, a te általad szerkesztett műsorokból jutott el hozzám különfélébbnél különbféle zene, és én megszállottan mindent vettem fel kazettára, így Chick Corea, Eichinger Band, Bornemissza Mária, Babos, Borbély, Brecker, minden, ami élt és mozgott, rögzítettem. A napom fénypontja volt mindig ezeket a műsorokat hallgatni és felvenni.

Nekem ez is hozzátartozik a személyes élményemhez, amit ez által is kaptam tőled:)

Isten éltessen Robi!


Horváth Balázs (Borbély Műhely)

Hogyne, nagyon is sokat! Márványterem, Zsámbék, Debrecen, mindegyikben érintve voltam számos alkalommal, jó emlékeket őrzök róluk.

Boldog 75. születésnapot!


Weisz Gábor (Dzsindzsa, Double Weisz)

Természetesen hogy tett.. egész lényével a jazznek élt az elmúlt évtizedekben. Mindenkit és mindent nyomon követ a szakmában.
Szóval sok ideig a Magyar Rádióban..,
Tagadhatatlan érdem, hogy formálta a közízlést.
Részemről az első találkozás a szaxofon verseny 99-ben.
Isten éltesse sokáig, és jó egészséget kívánok..!


Kovács Zoltán (Juhász Gábor Trió)

Boldog Születésnapot!

Kérdésedre válaszolva, természetesen igen!

Emlékezetes számomra a bőgő- és basszusgitár verseny, a márványteremi koncertek és a debreceni fesztivál is.


Czakó Péter

Az említettek mindegyikén volt szerencsém muzsikálni.

Kevés olyan embert ismertem, aki rádióműsoraival, általa szervezet koncertekkel annyit tett a műfajért.

Boldog szülinapot: Péter


Frey György

Nagyon sokat tettél. Én sokat felléptem ezeken a helyszíneken.

Nagyon köszönöm!


Majthényi Csilla (exSwing Ladies Hungary)

Drága Robi!

Bizton állítom, hogy ha Te nem lennél, sokunk karrierje alakulhatott volna másképp.

Rengeteg lehetőséget kaptunk Tőled ahhoz, hogy színvonalas helyszíneken, hozzáértő közönségnek játszhassunk.

Te voltál az, aki a női szaxofon kvartettemet is felkaroltad. Bizalmat szavaztál nekünk, és szakmai tudásunkat is megmutathattuk, nem csak a női vonalainkat...

Az összes márványtermi koncert meghatározó élmény volt. Sikert, népszerűséget és önbizalmat hozott. Többször voltunk önálló vendégei a páratlan kezdeményezésű "Klasszikus és Jazz" című élő adásodnak, ahol komolyzenei tudásunkat is "megcsillogtathattuk".

A zsámbéki nyári koncertek pedig a bigband-nek és a kvartettnek is mindig nagy élményt jelentett. (Emlékszel a Chico Freeman-es szaxofon orgiára? Nem álltad meg, hogy kicsit ne figurázd ki a helyzetet, négy csaj egy pasival... De azért jól fújtuk.) A profi szervezés, hangosítás mindig garantálva volt.

Drága Robi, egyszerűen a szíveden viselted a sorsunkat és nagyon hiányzol.

Köszönünk mindent!

Ölellek és bis 120!!!

Szeretettel, Csilla


Soso Lakatos Sándor (Bágyi Balázs New Quartet, Coltrane Legacy)

Én személy szerint nagyon hálás vagyok önnek, mert az első nagy fellépések között Robi bácsi léptetett fel minket a Márványteremben, a 6. stúdióban, és más sok helyen a saját zenekarommal és a Next Generation zenekarral, akinek a tagjai Bolla Gábor, Pecek Lakatos Krisztián és Mihalik Ábel voltak.

Az soha nem volt kérdés, hogy mennyi mindent tett Robi bácsi a Magyar Jazzért!!!!

Örök hála!


Márkus Norbert

Boldog Születésnapot Kívánok!

Egyetértek az előttem szólókkal. A márványtermi alkalmak mellett ott voltak még a 6. stúdióból élőben közvetített, többórás koncertek is, és a megszámlálhatatlan beszélgetős műsor zenei bejátszásokkal.

www.jazzma.hu is hasznos találmány.


Pál Gábor

Nagyon sokat tettél. Csatlakozni tudok az előttem szólókhoz!

Hálásan köszönöm a belém vetett bizalmat, kedvességet, bíztatást!

Jó egészséget kívánok! Nagyon Boldog Születésnapot!


Fekete István

Boldog 75. születésnapot kívánok erőben, egészségben!

Köszönöm, hogy felléphettem 45 éves pályafutásom alatt a Magyar Rádió Márványtermében, a Debreceni Jazz Napok és a Zsámbék Jazz Openen!


Antal Gábor (Antal Gábor Trió)

Igen, ez nem is kérdés!

Szeretettel gondolok vissza ezekre a koncertekre. A Debreceni Bor- és Jazznapokon adott trió-koncertünk az egyik kedvencem volt.

Nagyon Boldog Szülinapot kívánok!


Fazekas Csaba (exDebreceni Jazz Együtes)

Nem tudom, hányan vagyunk képesek, akik 50 év távlatából visszaemlékeznek a magyar jazz kibontakozásának évtizedeire. Mindenesetre többen megírták a magyar jazz történetét és kihagyhatatlan Robi munkássága. A jazz iránti elkötelezettsége kezdetektől fogva ismert volt, hiszen a Magyar Rádió által szervezett jazz napok és hangversenyek elmaradhatatlan
egyéniségét ismertük meg benne. Nem volt aktív zenész, talán jobb is, mert nem tört lándzsát egyetlen stílus felett sem. Korán felismerte a tehetségeket és igyekezett lehetőséget biztosítani különösen a fiataloknak. De az idősebb generáció állandó fellépőit is támogatta. 
Jazz a Márványteremben sorozata igazi szakmai siker volt, annak ellenére, hogy gyakran meg kellett küzdenie a hangversenyek lehetőségéért.

Az utóbbi évtizedekben a jazzma.hu sikere éltette, valamint a Debreceni Jazz Napok szervezése. Bármilyen nehézségeken is ment keresztül a jazz rajongók bizony nagyon keveset tudnak arról, hogy gyakran milyen küzdelmet kellett vívni egy-egy zenekar meghívásához és a koncert lebonyolításához. Szervezői tevékenysége és a jazzma életben
tartása nélküle elképzelhetetlen.

Remélem, hogy még nagyon sokáig tudjuk a napi híreket olvasni, mert hiányérzetem van, ha valamilyen oknál fogva nincs időm belenézni.
Szeretettel: Fazekas Csaba – Hajdúszoboszló


Mogyoró Kornél

Én magázom, ha nem sértem meg, de még nem ajánlott pertut és a neveltetésem nem engedi, hogy tegeződjünk.

Mindenesetre a tiszteltem természetesen az öné! :)

Minden felsorolt helyen játszottam már, ahova ön hívott, vagy ajánlott!

Sok év alatt sokat tett a magyar jazzért, segítette a fiatalokat is!

Köszönöm! Köszönjük!

Isten éltesse!!


Gayer Mátyás (London)

Nagyon sokat köszönhetek neked, a Balogh Csibe Jenő versenytől a számos koncert/fesztivál/rádió fellépésekig.

Isten éltessen erőben, egészségben!


Tálas Áron

Mint sokunknak, nekem is Robi bácsihoz köthető első profi fellépésem a jazz színtérben, a Zsámbék Jazz Openen. Ez egy fontos lépcső volt pályám kezdetén.

Köszönöm a bizalmat, boldog születésnapot és jó egészséget kívánok!


Rácz Roland (Vancouver, Kanada)

Természetesen nehéz lenne felsorolni mennyi mindent tett a hazai jazz-ért és jazz zenészekért.

Úgy emlékszem, hogy az én Márványtermi fellépéseim is az Ön szervezésével jöttek létre. Ezek a rendszeres jazz koncertek a hosszú évek alatt nagyon fontos elemei voltak a hazai jazz életnek, rengeteg külföldi vendég is megfordult ott, és nagy dolog volt oda bekerülni, ott játszani. Személy szerint nem játszottam a zsámbéki és a debreceni fesztiválokon, de tudom, hogy milyen színvonalas műsort szervezett oda is. Én személy szerint nagyon köszönöm, hogy többször is gondolt rám és interjút készített velem a jazzma.hu oldalon. Rendkívül jól esett.

Nagyon Boldog 75. születésnapot kívánok. Jó egészséget és sok-sok jazz-el teli évet kívánok Önnek!


Pozsár Eszter

Zsenge főiskolás korom óta játszottam a rádiós koncerteken, minden új anyag, amit készítettem bemutatásra került a jazz tematikájú műsorokban. Előfordultam a Debreceni Jazz Fesztiválon is.

Köszönet a lehetőségekért!

Isten éltessen!


Raboczki Balázs

Első sorban szeretnék megelőlegezve is boldog születésnapot kívánni, jó egészséget Önnek és egész családjának!
Ami engem illet, több ízben írt rólam van engem tartalmazó formációkról beszámolókat, melyek mindig pontosak és szakmaiak voltak, készítettünk interjút is (igaz nem személyesen) az év fiatal jazz zenésze dij kapcsán, illetve volt szerencsénk Önnek köszönhetően egyik korábbi formációmmal játszanunk a Jazzma színpadán Debrecenben. 
Köszönjük állhatatos munkáját és odaadását a hazai jazz zene színvonalas működéséért!


Földváry Balázs (Budapest Bossa Nova)

Isten éltessen sokáig, jó egészségen!


Tóth Sándor

Robikám, nagyon boldog születésnapot kívánok!

Nagyon sok általad szervezett koncerten játszottam, és Te azon ritka emberek közé tartozol, aki minden körülmények között tartja magát a megbeszéltekhez, hihetetlen szakmai hozzáértéssel és tudással.

Az elmúlt harminc évben számtalan koncertet köszönhettem neked, amiért örökké hálás leszek.

Isten éltessen!


Spányi Emil (Lausanne, Svájc)

Mindenekelőtt gratulálok a szép jubileumhoz, kanonikus kor! Örülök, hogy aktív vagy, remélem, még mindig sok jazz van körülötted!
Nos, részemről a válasz természetesen igen, mert emlékszem, meghívtál a Rádióba játszani, valamikor 98-99 körül, az első set-ben Liszt darabokra improvizáltam, a másodikban Gadó Gáborral csináltunk zenét. Nem emlékszem pontosan, melyik terme volt a Rádiónak, Te bizonyára jobban tudod. (6. stúdió – Klasszikus és jazz!) Aztán arra is emlékszem, amikor régi magyar számokat kerestem, és Te segítettél egy másik rádiós hölgy közreműködésével 4 kazettát (igen, kazettát! Hát régen volt…) átjátszani titokban, hogy megismerhessek gyönyörű, elveszett számokat! A kazetták azóta is megvannak!!!!!!
Minden jót, kedves Róbert, szeretettel üdvözöllek,
Emil


Dörnyei Gábor (London)

Drága ROBI!!

Először is Nagyon-Nagyon Boldog 75-ik Születésnapot Kívánok Szeretettel!!!!

Bizony, igen nagyon hálás vagyok Neked, a többszöri írásaidért és a fellépési lehetőségekért a Márványteremben és Zsámbékon!

SZUPER koncertek voltak, akkor még szegény-néhai Csepregi Gyuszi Barátunkkal. RIP

De, hogy ajándék nélkül se' múljon el ez a neves szülinap, kérlek, fogadd szeretettel LEGESLEGÚJABB NÓTÁMAT, ami a "Gabs' Groove - Song for Billy" (Cobham) címet viseli, és Lantos Zoli Barátunkkal írtuk közösen. (Mahavishnu re-born is lehetne a címe…)

A dolog érdekessége, hogy az évtizedek óta John McLaughlin-nal keyboard-ozó Gary Husband a billentyűs vendég --ÚR STEN mekkorát játszik benne!!!!-, valamint Alapi István mellet Laurence Cottle a bőgős, aki Al Jarreau-tól, Peter Erskine-ig mindenkivel játszott.

Ez az első befejezett és megjelent nota, a régóta várt új lemezemről, uh ha megosztanád/írnál róla azt nagyon megköszönném!

Íme: https://www.youtube.com/watch?v=wW9bGyzn70g

ISTEN ÉLTESSEN Drága Robi Bácsi: Dörnyei Gabika


Hajdu Klára (Hajdu Klára Quartet)

Mindannyiunk nevében köszönöm, amit a magyar jazz érdekében tettél az utóbbi 50 évben.

Nem felejtem el és külön köszönöm, hogy 15 évvel ezelőtt a Hajdu Klára Quartet elindulásától segítettél és kitüntettél figyelmeddel, bábáskodtál az első lemezünk születésénél és azóta is minden megjelent albumomról hírt adtál. Számomra óriási lehetőség volt, hogy szólókarrierem kezdetétől segítettél eljutnom a jazz hazai rajongóihoz a jazzma.hu által.

Remélem, még sokáig számíthatnak rád a fiatal muzsikusok. Szívből kívánom, hogy így legyen!

Isten éltessen jó egészségben, Robi bácsi!


Barcza Horváth József

Maloschik Robinak elévülhetetlen érdemei vannak a Magyar Jazz ügyének előmozdításában.

A Magyar Rádió Jazz Műsorainak szerkesztőjeként, kivételes eredményeket ért el. A tehetségkutató versenyei, egy ma már meghatározó zenészgenerációt indított el útjára, és a zsűri tagjainak, a műfaj olyan világsztárjait nyerte meg, mint John Patitucci, Jack DeJohnette, Pat Metheny, vagy Al Jarreau. Ez véleményem szerint Kelet-Közép Európában egyedülálló volt abban az időben.

De számomra még ennél is nagyobb érdem, a magyar jazz szempontjából, hogy ezeken az eseményeken, kiemelkedő hazai muzsikusokat a világsztárok partnerének kért fel, akik igazolva a magyar muzsikusokba vetett hitet, bizonyítathattak a világsztárok oldalán!

Isten éltessen Robi!


Bende Zsolt

Természetesen, ez nem kérdés: a régi márványtermi koncertek, Debrecen, Jazzma.

Nem értem miért  kérded, úgy érzed, hogy talán feledésbe merült az idők folyamán? :)

Ha valaki tett valamit a magyar jazz érdekében az te vagy: a  hangszeres versenyek megrendezése, díjak, stb…


Daróczi László (Debrecen Big Band)

Amióta ismerjük egymást, kölcsönös támogatással és segítséggel teltek napjaink.

Köszönettel tartozunk a sok koncert beharangozókért, beszámolókért, információs cikkekért, amelyekből jobban megismerhetett a zenei szakma, és a nagyérdemű közönség bennünket, mint Debrecen Big Band-et.

Köszönet a Debreceni Bor- Jazz Napok szakmai támogatásáért, hogy figyelő szemeidet rajta tartottad ezen az eseményen.

Köszönet Neked Robi, a jazz műfaj minél népszerűbbé tételéért, a minél nagyobb hallgatóság körében. Megismerhettük jobban egymást, mint rendezvényszervezők, zenekarvezetők, zenészek.

Köszönet Robi mindenért, és kívánunk nagyon jó egészséget, legyél nagyon sokáig köztünk, ezt kívánom magam, és a Debrecen Big Band tagjai nevében!


Duka Laci

Én úgy gondolom, hogy nagyon sokat tett a jazz zene és a jazz zenészek érdekében nem csak ez alatt az 50 év alatt, hanem még a mai napig is!

Szép emlékkel gondolok vissza a jazz hegedűversenyre, amit Robi bácsi nagy odafigyeléssel szervezett és a Márványtermes színvonalas koncertekre is. Bárcsak lenne még!!

Számtalan fiatal tehetségeknek a zenei pályáját indította el, köztük az enyémet is és ezért hálás köszönetet mondok mindig Robi bácsi.

A jazzma.hu-n is ír mindig a zenészekről, ami egy nagyon jó dolog, hiszen azt minden zenész meg tudja osztani a közösségi oldalakon, ami egyben egy jó kis reklám is lehet a zenészeknek.

Én például most idén is fellépek a zenekarommal a Duka Laci Gipsy Swinggel a Debreceni Jazz Fesztiválon, ahol nagyon szeretek lenni, mert nagyon jó a hangulat és sok zenész kollégámmal találkozhatok, nem beszélve arról, hogy a jazz zenei szakma legjobbjait lehet ott élőben látni és hallani.

Ezért egy nagyon nagy óriási köszönet mindenért!

Isten éltesse köztünk még nagyon sokáig Robi bácsi!!

KÖSZÖNJÜK!!


Weisz János (Elek István Quartet, Double Weisz)

Nagyon sokat!!!!

Ezúton is nagyon köszönöm a sok támogatást!

Összeszedem a gondolataimat, és megírom hamarosan.

A Jó Isten áldja meg Robi Bácsit!!!


Mezei Szilárd (Zenta, Vajdaság, Szerbia)

Volt néhány hír a jazzma.hu-n olyan koncertekkel kapcsolatban, amiken részt vettem.

Jó egészséget és minden jót kívánok!


Majsai Roland (Symbiosis 5)

Köszönöm a szépen a Jazzma.hu-n megjelent cikkeket, illetve, hogy a tavalyi Debreceni Jazz Napokon felléphettem!


Mia Kim

I HAVE INTERACTED WITH ROBI MALOSCHIK MANY TIMES SINCE TOMMY AND I MOVED TO BUDAPEST FROM LAS VEGAS IN 2006.

I EVEN WENT TO VISIT HIM IN THE HOSPITAL WHEN HE WAS VERY ILL.

HE ALWAYS MADE ME FEEL WELCOME AND I APPRECIATED IT.

HE IS A STRAIGHTFORWARD PERSON AND I LIKE HIM VERY MUCH!


Ferencz Péter (Peet Project)

Isten éltesse, Robi bácsi!

Nagyon hálás vagyok, hálásak vagyunk a munkásságáért!

Amikor még senki nem volt ránk kíváncsi, a jazzma.hu már akkor cikkezett rólunk. Ez óriási lendületet adott mindig nekünk és örökké hálásak leszünk ezért.

Az elmúlt közel 15 évben számos (pozitív, támogató) lemezkritikával, interjúval, esemény-reklámozással örvendeztetett meg bennünket, ez mindig óriási öröm volt!

Áldásokkal,

Peet


Rieger Attila

Maloschik Róbertet, Robi bácsit a Bartók Rádió Zoller Attila Jazz Gitár Tehetségkutató Versenyén ismertem meg 2000 áprilisában. Sokat köszönhetek neki. Többször játszhattam a Jazz a Márványtermben koncertsorozatán. Deseő Csaba Hot Club Budapest formációjával, de a saját triómmal is kaptunk lehetőséget. A rádiós évek alatt több alkalommal készült velem interjú. lemezmegjelenések, külföldi vendégeink kapcsán is. A nevével fémjelzett Debreceni Jazz Napokon is többször szerepelhettem, ahogy más általa szervezett jazz eseményen is pl. Zsámbék Jazz Openen a Juhász Attila Jazz Quartettel.

Azt gondolom Robi rendkívül sokat tett a magyar jazzért, a műfaj népszerűsítése mellett felkarolta a fiatal tehetségeket.

A rádiózástól visszavonulva létrehozta a mára nemzetközileg is elismert jazzma.hu portált, ahol számos remek írásban említ engem és riportok is készülhettek velem az elmúlt évek alatt.

A mai napig felnézek rá és tiszteltem őt a fáradhatatlan, áldozatos munkájáért, valamint a műfaj iránti mély elkötelezettségért. Hálás köszönet érte! Isten éltesse sokáig!

Szívből ölellek!


Nyírő Áron (Bombay, India)

Robi bácsi szervezői és dokumentarista munkásságát a műfajban itthon senki sem kérdőjelezheti meg.

Viszont erről nem én vagyok a legjobb nyilatkozó, hiszen amikor a munkássága java történt, én valószínűleg még nem is éltem, de legalábbis porondon biztosan nem voltam...

Azonban ami a személyes érintettséget illeti: Debrecenben volt alkalmam fellépni a Miegymással anno, illetve talán ami a legtöbbet jelentett nekem: Robi bácsi rugdosott be a Jávori dobversenyre 2012-ben. Az unszolása nélkül biztosan nem neveztem volna.

Hálás köszönet ezért így utólag is!


Albert Zoltán (Zolbert)

Nagyon köszönöm a támogatásodat a Debreceni Bor- és Jazznapokon való fellépésekért, valamint azért, hogy lehetőséget és felületet biztosítottál online újságodban arra, hogy cikkeken, beszámolókon és lemezkritikákon keresztül megmutathassam az olvasóknak, hogy a smooth jazz műfaj jóval több, mint ami gyakran látszik belőle.


Bolyki Tamás (Bolyki Tamás Quartet)

Gyakorlatilag a pályám legelejétől, konzis koromtól kezdve követett Robi bácsi, emlékszem a legelső Bartókos vizsgakoncertem után megjelent beszámolóra!

Később többször írt rólam, quartetem sikereiről, és lehetőségem volt interjúkban beszámolni az aktualitásokról.

Arra is emlékszem, amikor személyesen hívott Robi bácsi a Debreceni Jazz Napokra, ráadásul egyből két koncertre, quartetemmel és Sára unokatestvéremmel, mindkettő hatalmas élmény volt.

Hálás vagyok minden segítségért, a figyelemért és a hazai jazz szakmáért már jóval előttem tett fáradozásáért!

Isten éltesse!


Barbinek Gábor (Modern Art Orchestra)

Drága Robi!
El sem hiszem, hogy ennyi idős vagy! Isten tartson meg egészségben és szeretetben sokáig!
Bár szerintem pontosan tudod, de szíves kérésednek eleget téve leírom: játszhattam a Márványteremben, zsűrizhettem a harsona versenyen és Zsámbékon is volt alkalmam játszani a Stúdió 11-gyel, a szaxofon verseny győzteseit kísérve.
Nagyon köszönve ezeket a lehetőségeket sok szeretettel köszöntelek születésnapod alkalmából!


Flór Gábor

Lényegében az általad felsoroltak közül mindegyikben volt részem, részünk a zenekaraimmal (kezdve a Wee Dot-tal még a 90-es években, szólistaként, meg a Hot Club of Hungary-vel is), készítettünk rádiófelvételeket, voltak rádiós koncertjeink, a Márványteremben meg más stúdióban is, játszottam a Pastorius emlékkoncerteken, valamint Zsámbékon, Debrecenben, csináltál velem/velünk riportot, műsort, jelentek meg cikkek régebben és jazzma.hu-n is.

Köszönöm szépen és isten éltessen sokáig!


Apáti János (Apáti Dixieland)

86. évemet taposva mindig nagy szeretettel gondolok rád. Igazi zenei barátom lettél az elmúlt hosszú évek során.
Te mindig érezted, milyen nehéz lehet a jazz zenét vidéken életben tartani. Így aztán meghívtál a Márványterembe a triómmal játszani, írtál rólam a JazzMa-ban, egyszer még a születésnapomról is megemlékeztél egy írásodban.
A sok segítséget köszönve, mindig a régi barátsággal gondolok rád!


Drippey Máté (Symbiosis 5)

Igen, tetszett velem interjút készíteni a jazzma.hu-n, ami nagyon megtisztelő volt!


Csemer Boglárka

Szerintem nagyon sokat tettél. A szócsöve voltál és vagy. Sajnos kihalófélben van az értelmes zenekritika írás és a jazz sem éppen a fellendülés időszakában van, küzdés minden nap, de ez a világ és a zeneipar hibája.

Te csak jót tettél érte, mert hírét vitted.

Köszönet érte.


Ferge Béla

Drága Robikám!
Nagyon hálás vagyok, hogy megismerhettelek.
Soha nem felejtem azokat a koncerteket, amelyeket a Márványteremben szerveztél nekünk. Számtalan formációval felléptem/felléptünk ott a 90-es évek végétől. Nagy lehetőség volt ez akkor a fiatal jazz-zenészek számára...
Szintén nagy öröm volt (ez már jóval később történt) évről évre a Zsámbék Jazz Open nyitókoncertjein közreműködni. A zsámbéki zeneiskola tanáraiból, tanítványaiból álló alkalmi zenekarral mindig nagy lelkesedéssel készültünk ezekre az alkalmakra. Nagyon szép gondolat és gesztus volt részedről, hogy - a nagy nevek mellett - meghívtál bennünket is erre a fesztiválra. Tanárok, szülők, tanulók mai napig örömmel emlékeznek ezekre a koncertekre.
Nem felejtem el őszinte beszélgetéseinket sem. Sokszor nem értettem - fiatalabb emberként - dühös, haragos szavaidat...
"Ma már, hogy izmaim lazulnak" kicsit jobban át tudom élni "haragodat"... (Bár sokszor féltettelek is ezek utóhatásaitól...)
Hálás vagyok azért, hogy a nagy megpróbáltatások után is köztünk vagy... A fent idézett Kosztolányi vers zárógondolata bizonyára Téged is egyre többet foglalkoztat: 
"Bizony ma már, hogy izmaim lazulnak,
úgy érzem én, barátom, hogy a porban,
hol lelkek és göröngyök közt botoltam,
mégis csak egy nagy ismeretlen Úrnak
vendége voltam."
Robikám! Köszönök mindent! Isten éltessen sokáig!
Baráti szeretettel ölel és gondol Rád: Ferge Béla
U.i.: A "lényeget" majdnem elfelejtettem!!! 25 éve Te segítettél nekem/nekünk "beszerezni" esküvői zenéinket is. Köszönjük!


Csanyi Zoltán

Igen, tettél ez nem kétséges. Írtál is rólam és felléptettél.


Joe Fritz

Először is jó egészséget kívánok születésnapod alkalmából!

Kérted, hogy írjam meg a veled való emlékeimet… hát megpróbálom amennyire így hirtelen fejből emlékszem.

A Te meghívásod hatására Simon Géza Gábor által léptem fel először a Rádióban, ez a 90-es évek végén volt. Ott játszottam Bürger Miklós, Varró Lajos és Szőke Károly társaságában.

Kicsivel később ugyanebben a teremben (6. stúdió!) léptem föl Mazura János zenekarával, melyben szerepelt Szalóky Béla, Pintér Zoltán, Berdisz Tamás és Sárkány Sándor.

Nem mondanám találkozásnak, de 2007-ben a Kongresszusi Központban láttalak beszélni Bobby McFerrin koncertje előtt.

Majd 2009-ben Debrecenben a Karrin Allyson koncert után is beszélgettünk, be is mutattál neki.

Ezután a kapcsolatunk sokkal szorosabbá vált, mivel első meglepetésed után egyértelművé vált, hogy majdnem minden évben elviszem a www.jazzma.hu valamelyik szavazási listáján első helyet…

Debrecenben kétszer szerepeltem. Egyszer saját zenekarral Tommy Vig-gel, és egyszer Gyafiékkal egy all stars csapatban.

Tommyval való együttműködésem és a sorozatos cikkírások miatt időrendben nem tudom összerakni, mikor es hol találkoztunk, de így vagy úgy folyamatosan szembe találkozunk egymással, természetesen ezeket a találkozásokat én magam is generálom.

Legutóbbi személyes emlékem Tommy születésnapján volt a Kék Rózsa étteremben, ahol elég vidám társaságban tudtunk beszélgetni.


Dresch Mihály (Dresch Mihály Quartet)

Isten éltessen.

A kérdésedben benne van a válasz. IGEN.


Nagy János „Yancha”

Drága Robi bácsi!
Szívből köszöntelek a nagy nap alkalmából!
Köszönöm a sok riportot, lehetőséget, fellépést, amit Tőled kaptam, kaptunk!
Életem első rádiós riportja is nálad, veled volt.

Azon kevesek közé tartozol, akik igazán sokat tettek önzetlenül a magyar jazz ügyéért.
Szeretünk Robi bácsi!
Yancha


Nagy Balázs

Pár alkalommal volt szerencsém szerepelni a Márványteremben különböző formációkkal, és a jazzma.hu-n is több cikkben írták rólam/rólunk!
Ezúton szeretném így utólag is megköszönni az eddigi missziót a műfaj népszerűsítéséért!
Nem utolsó sorban isten éltessen, jó egészséget kívánok!


Hervoly Reni (Essen)

Köszönöm, hogy meginterjúvolt és írt művészeti tevékenységeimről a jazzma.hu-n!

Minden jót kívánok és jó készülődést a Születésnapjára!


Kalmár Zoltán

Először is Isten éltessen, így előre is, erőben, egészségben!

Gyerekkorom óta ismerlek. Az első emlékem a Debreceni Jazz Napokról van, onnan származom.

Azóta tudom, hogy rengeteget tettél a hazai jazzért, nem csak a fesztiválok szervezésével. Hihetetlen, hogy milyen energiával tudod mindezt tenni!

Személyes példám, hogy többször léptem már fel a meghívásodra a Debreceni Jazz Napokon, amit ezúton is köszönök!

Minden jót Neked, legfőképpen jó egészséget!


Korolovics Lajos

Ezek szerint 75 éves jubileumod van idén, amihez szívből gratulálok. Az Isten éltessen erőben egészségben még sokáig, hogy tudd tenni a dolgod továbbra is, ahogy eddig is magyar jazz élet egyik megkerülhetetlen alakjaként. Nélkülözhetetlen munkádhoz kitartást és jó egészséget kívánok!


Lukács Miklós

Robikám!

Először is, Isten áldjon és éltessen nagyon sokáig!

Én a jazz műfajába a klasszikus zenéből csöppentem, egy szokatlan hangszerrel. Először kb. 20 éve találkoztunk a Márványteremben. A legelső találkozásunk óta tisztellek. Tisztelem a töretlen hited,  a műfaj iránt végzett elkötelezett munkádat, amit 50 éve teszel.

A töretlen hit a fél évszázad tükrében egy stílus iránt mindenképp tiszteletre méltó, ha viszont egy olyan műfajról van szó, mint a jazz - ami sajnos a perifériára szorult egyre jobban hazánkban -, akkor csodálatra méltó is.

Nehéz az összes érdemed felsorolni, hisz ötven év rengeteg idő, ezért a számomra legfontosabbat kiemelném, amit csak egy jó nevelő, egy kiváló tanár végezhet: Minden magyar jazz zenész számára lehetőséget nyújtottál, rengeteg fiatal muzsikust segítettél pályája elindításában, akik ma már aktív művészek.

Hála, tisztelet és köszönet illet érte.

Ölellek, Miki


Szabó Sándor

A titokzatosan hangzó nagy napra, van pár asszociációm, de hagyjuk is, a lényeg az, hogy életünk első rádió felvételén -Major Balázzsal duóban- Ön volt a zenei rendezőnk. Akkoriban fiatal vidéki srácokként reményünk sem lehetett, hogy valamiként betagozódjunk a fővárosi jazz miliőbe. Ön viszont bátorítást adott szavaival, hogy amit játszottunk az értékes, hiánypótló és tovább kell folytatni. Amikor úton hazafelé beszélgettünk Balázzsal, arra a megállapodásra jutottunk, hogy csak az Ön biztató szavaiért már érdemes volt felzarándokolni Budapestre a MR 22-es stúdiójába. Akkoriban ez volt a legnagyobb megerősítés, amit kaphattunk. Ezúton is Major Balázs nevében is köszönöm azt a néhány biztató mondatot, ami többet segített, mintha bárhol is felléptetett volna minket. Mivel nem jazz zenészek lettünk a szó autentikus értelmében, így a magyar jazz életbe való betagozódás sohasem sikerült, annál jobban viszont a külföldi pályafutásunk.

Kedves Róbert, egészséget kívánunk és azt, hogy a Teremtő tartsa közöttünk sokáig!


Makovics Dénes

Köszönöm, hogy támogattad fellépéseimet az elmúlt évek alatt a Magyar Rádió 6-os stúdiójában, a Márványteremben többször is, és Debreceni Jazz Napokon is természetesen.

Továbbá köszönöm a sok jazz-történeti információt, amit rendelkezésemre bocsátottál.

Boldog Születésnapot kívánok!!!


Németh János (Offenbach, Németország)

Drága egyetlen Robikám, te tettél a magyar Jazzért a legtöbbet 50 év alatt mind azon helyeken, amit felsoroltál!

És ha valaki senkiházi netántán kételkedne ebben, irányítsd hozzám!
Csókollak szeretettel, alias Biboldó Németh Jancsi!


Radukov Dömötör

Én kaptam tőled interjút a jazzma.hu-ra!


Szalay Gábor

Először is Sok Boldog Születésnapot kívánok Róbert!

A "Jazz a Márványteremben" sorozat a rádióban rengeteg emberhez eljuttatta a hazai jazz zenészek játékát és ez által országos ismertségre tett szert számukra, mivel akkoriban még többen és többet hallgattak az emberek rádiót, mint manapság (jó lenne ezt a sorozatot újra indítani).

Róbert számomra is több koncertet szervezett a márványtermi sorozatban több formációban is, utólag is köszönet érte!

Ugyanitt versenyeket szervezett Róbert, amire a világ akkor leghíresebb jazz zenészeit hívta zsűrinek + koncertet is szervezett számukra magyar zenészekkel koprodukcióban. Ez sokat jelentett nekünk, akkor még fiatal zenészeknek is!

A Debreceni Jazz Napokra is segített hazai jazz zenekaroknak fellépési lehetőséget biztosítani, párszor jómagam is résztvevője voltam, köszönet érte!

Zsámbékon a "Szakcsi Generation" projectbe hívott el Szakcsi Lakatos Robi, így lehettem részese!

jazzma.hu internetes jazzújság naprakész információkkal, fiatal pályakezdő zenészekkel, lemezkritikákkal, koncert beszámolókkal segít eligazítani  a jazz-t kedvelők táborát. Az első "The Dreamer" című lemezemről kritika és több velem kapcsolatos cikk és esemény info is megjelent e portálon. Köszönet értük Róbert!

Nagyon nehéz szavakba önteni, amit tett a hazai jazz népszerűsítéséért és a magyar jazz zenészek színpadhoz jutásáért!

Ritka hosszú és tartalmas szolgálat a magyar jazz népszerűsítéséért és életben tartásáé

Nagyon nagy köszönet és boldog születésnapot Róbert!


Szász Zsolt (Seventeen Big Band)

Nekünk pl. a Jazzma.hu-n volt cikkünk általad a Seventeen Big Band-del.

Mindened a jazz és a zene. Sokat segítettél a műfaj széles körben való ismerettségéért és megkedveléséért.

Egyébként Boldog Születésnapot Kívánok!


Dr. Peller György (Dr.Peller Jazzband)

Részemről, mint zenész és jazz klub működtető kerültem Veled kapcsolatba, legelőször a Gyémánt Jazzklub indulásáról írtam egy rövid cikket a jazzma.hu-ra, de ekkor még személyesen nem ismertük egymást, hanem Gáspár Karcsin keresztül küldtem meg a cikket, ami nagy örömömre meg is jelent.
Ezután a dr.Peller Jazzband "Let There Be Jazz" című lemezéről jelent meg a jazzma.hu-n kritika, ami ismét nagy örömet okozott számomra, illetve nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a lemezt a Bartók Rádió bemutassa, ami számomra teljesen hihetetlen a mai napig.
Mivel ekkor személyesen meghívtál otthonodba, hogy találkozzunk, összeismerkedtünk. Innen kezdve a dr.Peller Jazzband koncerjeiről, illetve a Gyémánt Jazz Klub működéséről rendszeresen jelentek meg beszámolók a jazzma.hu-n.
2022-ben pedig ismét csak Neked köszönhetően augusztus 4-én a Debreceni Bor- és Jazznapokon adhatott koncertet a dr.Peller Jazzband!
Örök hála!


Schreck Ferenc (Budapest Jazz Orchestra)

Először is szeretnék gratulálni születésnapod alkalmából ezen a szép kerek évfordulón!
1989-ben kerültem Budapestre, ekkor kezdődött zenei pályám a jazz tanszakon, mellette a Stúdió 11-ben és a különböző zenei formációkban, produkciókban játszottam.
Az elmúlt közel 35 év alatt többször írtál rólam, készítettél interjút és adtál koncert lehetőséget, pl.: ha jól emlékszem a 90’-es évek végén a “Klasszikus és jazz sorozat a Magyar Rádió Márvány termében” keretén belül, ahol Kovács Anna kísért zongorán a klasszikus zenei programban és a Blacksmith Workshop zenekarral játszottunk a jazz részben.
Az 1998-ban megalakult Budapest jazz Orchestra munkáját - melynek alapító tagja vagyok - számos esetben segítetted rádióriportokkal, újságcikkekkel, valamint koncert lehetőségekkel. Például a zenekar 10 éves jubileumi évfordulóján George Duke volt az együttes vendég szólistája a MÜPA-ban, mely a te közreműködéseddel, segítségeddel jöhetett létre, de felléptünk Zsámbékon, a Debreceni Jazz Napokon is a meghívásodnak köszönhetően.
Az egyik legemlékezetesebb utazás, koncert az Oláh Kálmán szextettel közös, 1995-ös repülő utunk volt a Marciac-i jazz fesztiválra. Ha jól tudom, közös utazás mellett a te közbenjárásoddal jutottunk el erre a kiváló nemzetközi fesztiválra.
Lehet, hogy kimaradt néhány dolog ezért elnézést kérek. Számomra ezek a legfontosabbak, emlékezetesebbek!
Köszönöm a segítséged, munkád!
Remélem lesz még több alkalom, amikor a szakmai munkásságunk találkozik!
Minden jót!
Feri


Bartha Mátyás (Bécs)

Nagyon hálás vagyok, hogy bármikor megjelent egy lemezem, rögtön írattál róla kritikát!

Minden jót és boldog szülinapot!


Szobolits Béla (Brass On Brass Dixieland Band)

Sokat tettél a hazai jazz népszerűsítése érdekében! Köszönjük!

Nekünk -  Brass On Brass Dixieland Band  -  fontos volt, hogy a koncertjeinkről mindig értesülhettek az érdeklődők a JazzMa honlapján!


Klemm Ádám (Újvidék, Szerbia)

Mivel csak rövid ideig laktam Magyarországon, nem volt sok alkalmam föllépni. De amikor lehetőségem volt hozzá, az mindig Maloschik Róbert meghívására volt. Egész kezdő koromtól, az Ablakos Lakatos Dezső Jazz Szaxofon tehetségkutató versenyen, vagy később a Debreceni Bor- és Jazz Napokon és a BJC-ben, mindezt Robi bácsinak köszönhetem.

Gondolom, hogy nem én vagyok az egyedüli, akinek ilyen módon segített, vagy dédelgette pályafutását.
Örök hálával tartozom és még sok ilyen sikeres évet kívánok.


Potesz Balázs (Vörös Tamás Project)

E Megtisztelő kérésnek nem tudok nem eleget tenni.

Személy szerint én a Márványteremben és Debrecenben többször játszhattam a Robi bácsi jóvoltából, valamint a lemezkritika területén is szíves kérésének eleget téve formálhattam véleményt neves előadók munkáiról.

Az említett honlapon is pár zenekarral jó színben tűnhettem fel szintén az ön tolla lenyomataként. Köszönöm

Boldog születésnapot kívánok és további töretlen munkát, az ön elkötelezettje a Magyar Jazz mellett!


Zsigmond Róbert

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MALOSCHIK RÓBERTNEK, HOGY ANNAK IDEJÉN ADOTT NEKEM LEHETŐSÉGET, HOGY JATSZHASSAK A MÁRVÁNYTEREMBEN, A HATOS STÚDIÓBAN, ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN A ZSÁMBÉKI JAZZ FESZTIVÁLON.

AZT HISZEM, MINDEN MAGYAR JAZZ MUZSIKUS RENGETEGET KÖSZÖNHET NEKI.


Sárkány Sándor

Ez mind igaz (részemről), amit nagyon köszönök a saját, és mindannyiunk nevében.
Isten éltessen még sokáig erőben, egészségben, boldogságban!


Dénes Ábel (Nagy Emma Quintet)

Az eddigi 75 évben rengeteg jazz koncertet szervezett, ami szervezői munka minden bizonnyal hozzájárult a műfaj alakulásához is, hiszen a zenészek elsősorban koncertezni szeretnek.

Robi bácsi kifejezetten szereti figyelni a fiatal, általa tehetségesnek ítélt zenészek munkáját, és lehetőségeihez mérten a lehető legtöbb fellépési lehetőséggel és megjelenéssel segíti őket.
Én néhány éve Horváth Cintia quintetjével léptem fel először Robi bácsi meghívására Debrecenben, az utóbbi négy évben a Nagy Emma Quintettel.

Ezen kívül a jazzma.hu-n Zeneakadémiás bemutatók beszámolóiban keresgélve lehet megtalálni a nevemet, és egyszer bekerültem egy év végi szavazásba is.

Sok erőt, kitartást és egészséget Robi bácsi!


Molnár Gyula (Molnár Dixieland)

Isten éltessen sokáig a magyar jazz örömére 3/4 százados fennállásod alkalmából!


Bori Viktor

A jazzmuzsikát az egész világon lelkes emberek - amerikai kifejezéssel élve:jazz aficionado-k működtetik, tartják életben.

A jazzmuzsikusok mellett mindig is ott volt és van a szervezők, klubtulajdonosok, szakirók, rádió, tv-szerkesztők lelkes hada, egyrészük hivatásszerűen, de sokan önkéntes alapon, szabadidejükben tesznek azért, hogy koncertek, rádióműsorok, újságcikkek szülessenek és persze manapság mindez interneten elérhetővé váljon.

Nos, ilyesvalaki a mi Maloschik Robink, aki hosszú évekig a Magyar Rádió alkalmazásában készített többszáz, de talán többezer műsort, szervezett jazzversenyeket és fesztiválokat, és a sort lehetne folytatni.

Majd nyugdíjazása után sem a "jól megérdemelt pihenést" választotta, hanem elindította a Jazzma portált, mely a mai napig látja el információkkal a jazz iránt érdeklődőket. És teszi ezt úgy, hogy figyelme a muzsikusok lehető legszélesebb spektrumára kiterjed, öregekre, fiatalokra egyaránt.

Személy szerint sokat köszönhetek neki: pályafutásom fontosabb állomásainak (pl. lemezek, koncertek) mindig időt szentelt műsoraiban, és meghívott nemcsak ikonikus "Klasszikus és jazz" sorozatába, de azokra a fesztiválokra is, melyeknek szervezésében töltött be aktív szerepet. Így felléphettem a Zsámbék Jazz Open-en, a Debreceni Jazz Napokon, stb…

Köszönjük mindazt, amit a magyar jazzért tettél és - ahogy ismerlek - még fogsz tenni, reméljük még nagyon-nagyon sokáig!

Isten éltessen, Robi!

Nagy Emma (Nagy Emma Quintet)

2018-ban ismertem meg Robi bácsit, az egyik iskolai BJC-s koncert után. Azóta öt év eltelt, és nehezen tudnám összeszedni azt a rengeteg mindent, amit értem tett, azokat a lehetőségeket és támogatást, amit tőle kaptam.

Amit a legjobban köszönök mégis az, hogy bíztatott és bátorított, amikor szükségem volt rá.


Tóth Lajos

Előre is boldog születésnapot kívánok, és persze jó egészséget.
A legelső beszélgetésünkre nagyon jól emlékszem, mert pont fülgyulladással voltam a kórházban, amikor ön felhívott telefonon, hogy adjak interjút magamról, mivel 2010-ben lettünk első helyezettek a Lakatos Ablakos Dezső Jazz versenyen az első triómmal. Az volt életem első interjúja.
Abban az évben még Magyarországon éltem, de már készültem a gráci felvételire.
Sajnos még nincs saját lemezem, és keveset zenélek Magyarországon, ezért nem szerepeltem sokat a jazzma.hu oldalon
De a Magyar Jazz Szövetség kombó versenyén 3. helyet értünk el a triómmal és ön nekünk ítélte a különdíjat, ami a 2018-as Debreceni Jazz Napokon való részvételt jelentette.
Köszönök önnek minden segítséget!

László Attila

Kedves Robi!

1980 óta ismerjük egymást, onnan kezdve, hogy a Magyar Rádióba kerültem, és ahol a legkülönbözőbb – jazz zenéhez kapcsolódó - alkalmakon volt lehetőségünk találkozni.

Sok jazz műsor, koncert, felvétel készült a szervezésedben az idők során, amikben én is és együtteseim is gyakran szerepeltek.

Az aktuális fesztiválok pedig kiemelkedő koncertekből álltak.

A jeles évfordulóhoz közeledve ez úton is szeretném megköszönni Neked ezeket az alkalmakat, jó visszagondolni rájuk!

Születésnapod alkalmából minden jót, jó munkát és jó egészséget kívánok!


Mády Kálmán

Szeretettel köszöntelek kerek évfordulós születésnapod alkalmából!

A rádiós személyedről, mint szerkesztő-munkatársról, jazzkedvelő kamaszként már akkor hallottam, amikor még csak három URH rádióadó szólt az éterben, és a jazzműsor nyitó- és záró konferálása (akkor még nem általad) így kezdődött: „Napjaink jazzmuzsikájával foglalkozó sorozatunkban….” J

Robi, a személyed, a munkád nagyon fontos és kihagyhatatlan a hazai jazzélet számára az elmúlt 50 évben!!

Köszönjük a rengeteg szervezőmunkát is, és hogy megteremtetted a hazai jazz netes fórumát, ami információs lehetőséget és kapcsot adott az előadók és a hallgatóság számára is.

Ami a személyes részt illeti, neked köszönhetem a korábbi Márványterem koncertmeghívást a születésnapom kapcsán, köszönöm a rádiós interjúkat, amikre behívtál, a cikkeim leközölését a JazzMa oldalán, és ugyanitt a recenziót a szerzői lemezemre.

Külön köszönöm az inspiratív, vissza-visszatérő érdeklődésed munkám, munkáink iránt. Ezek mind pótolhatatlan dolgok, köszönet értük és mindenért, amit a műfajért tettél.

Jó egészséget, boldog éveket kívánok!


Neumann Balázs

Jómagam a jazzma hasábjain olvasható lemezkritikát Gáspár Karcsi, és László Attila tollából olvashatom, hála neked.

A Márványteremben - bár nagy álmom volt - nem játszottam soha, és már nem is fogok, ahogy hallottam, sajnos.


Dennert Árpád (ArpiShow)

Milyen régen is ismerjük egymást??? Volt az a bizonyos szaxofonverseny a Bartók Rádióban 1999 tavaszán, talán ott ismerkedtünk meg, ha minden igaz.
Azóta számos alkalommal találkoztunk, beszéltünk, játszottam a Márványteremben, Zsámbékon, a debreceni fesztiválon, amik szervezéséből RobiBácsi kivette a részét.
Írtam többször a jazzma lemezajánlójába, de volt egy éven át tartó sorozatom a szaxofonosokról is ugyanott.
Mindenhol a világon fontos szeretett műfajunk, a jazz életben tartásához megszállott figurák jelenléte. Lehet őket szeretni, lehet nem szeretni, de nélkülük még ennél is nehezebb lenne érvényesülni a szakmában.
Szóval valamennyire mindenki hálás lehet a RobiBácsi féléknek.


Baló István

Kérdezed tőlem, mit tettél a magyar jazz érdekében....

Kb. 50 éve zenészként igyekszem létezni, és szinte mindegyik zenekarral, amikben eddig játszottam, többször is felléptem az általad szervezett koncertek valamelyikén, így a hosszú éveken át működő „Jazz a Márványteremben"-ben, a Zsámbék Jazz Openen, a Debreceni Jazz Napokon (Bor és Jazz).

Én úgy látom, hogy - megküzdve a szervezés nehézségeivel -  egész életedet  a jazznek szentelted.

Kitartásodat és elkötelezettségedet  mi sem bizonyítja jobban, minthogy az utóbbi években elindítottad a jazzma.hu oldalt, ahol számtalan kritika, cikk jelenik meg és nem csak a hazai jazzéletről, hanem igyekszel anyagokat közzétenni más országok kiemelkedő eseményeiről, zenészeiről, és lemezeiről.

A magam részéről csak annyit tudok mondani neked: köszönöm.


Joubert Flóra (Nagy János Trio)

Legnagyobb élményem Önnel kapcsolatban, hogy pár évvel ezelőtt bejuthattam a teltházas John Scofield Trio koncertjére, ahol az egyik kedvenc dobosom, Bill Stewart is játszott. Eszméletlen jó volt. A hangosítás is lemez minőségű volt. Erről egy beszámolót is kellett írnom.

És persze nagyon szépen köszönöm a sok velem -is- kapcsolatos koncert beszámolókat, és hogy része lehetek a jazzma.hu zenészlistájának, ahol ugyancsak szépeket írt rólam.:)

Isten éltesse még jó sokáig!:)


Dr. Lénárd Béla

Kérdésedre válaszolva: nagyon sokat tettél a magyar jazzéletben.
Néhány esemény, dolog, amit személyesen is átéltem ezek közül: a márványtermi koncertek, a zsámbéki koncertek, különböző hangszeres versenyek megrendezése, a jazzma internetes újság számtalan értékes cikke, információja, lemezkritikája. Az én CD-m kritikája is közte volt.

Lehetne még sorolni értékes, nagy lelkesedéssel végzett tevékenységeid sorát.

A közelgő születésnaphoz gratulálok, minden jót kívánok Neked!


Lukács Eszter (ArpiShow)

Isten éltesse sokáig, nagyon boldog születésnapot kívánok szeretettel!

Köszönöm több évtizedes munkáját, amit a jazz zenéért és annak művelőiért folytat!

2001-ben találkoztunk először a Bartók Rádió által szervezett énekversenyen.

Kedves, hogy sokszor kinyilvánította felém pozitív véleményét, ez egy fiatal énekesnőnek sokat jelent.

Felléptetett a Márványteremben a jazz dívái között és többször felléptem közbenjárásával a Debreceni Jazz Fesztiválon.

A lemezem megjelenése után a jazzma.hu oldalán jelent meg Ávéd János méltató írása.

További sikeres munkát, lelkesedést, mindenekelőtt pedig jó egészséget és hosszú életet kívánok Önnek!


Gyárfás István Gyafi

Maloschik Robi (Bácsi) a mai napig meghatározó tényező a magyar jazzéletben. Már a kilencvenes években némi irigységgel tekintettem azokra az előadókra, akikkel kiemelten foglalkozott, akiket felléptetett, akikről írt az akkor még nyomtatott formában megjelenő lapja hasábjain.

Büszkén mondhatom, hogy később baráti kapcsolatba kerültem vele. Ő segített elektromos zongorát szerezni Zágon Ivánnak (az apósomnak), amikor a Jazz Café-ban először volt szerencsém játszani az Egyesült Államokból hazalátogató Tommy Víggel és Radics Gáborral. Micsoda este volt! (Van róla amatőr felvételem!)

Robi először a Yellow Stúdióban készített velem rádióinterjút, ahol egyúttal néhány darabot rögzítettünk is a triómmal (Czakó Peti és Jeszenszky Gyuri) és a trombitás Fekete Pistivel. Később több alkalommal meghívott a Magyar Rádió Márványtermébe, többek között Deseő Csabával, Bosko Petrovic-csal, Szalóky Bélával, és a tragikusan fiatalon elhunyt Fábián Julival.

Később ugyanezen a helyszínen bemutatkoztunk az „Apa és fia” sorozat keretében Attila fiammal is, ezek Attila első hivatalos felvételei. (Két dalban is játszik!) Évekkel később Orbán Gyurival trióban is felléptünk, akkor Deseő Csaba közreműködésével.

Robi rendszeres látogatója (és támogatója) volt a Bartha Csaba barátom szervezésében működő „Locomotiva Jazz” című, román és magyar zenészeket bemutató sorozatnak. Ennek egyik szerelvényét (Luiza Zan csodás román énekesnővel, és Berkes Balázzsal) el is térítette”, így kirobbanó sikerű koncertet adtunk az általa szervezett Zsámbék Jazz Openen. Azóta több alkalommal működtem közre a tiszteletére szervezett jam session-szerű hangversenyeken a Budapest Jazz Club-ban.

Az utóbbi években szinte rendszeres fellépője vagyok a Robi művészeti vezetésével működő Debreceni Bor- és Jazz Napoknak. Felléptem itt többek között Berkes Balázzsal, Juhász Gáborral, Elek Pistivel, Molnár Enikővel, a Gyárfás-Premecz Organ Trióval és a Debrecen Dixieland Jazz Banddel. Nemrég a gitár jegyében szervezett fesztiválon pedig az „Artist in Residence” megtisztelő szerepét tölthettem be.

Robi! Legyél még sokáig velünk! Isten éltessen!


Bolyki Sára (Jazzation)

A jazzel való megismerkedésemben fontos szerepet játszottak a Bartók Rádión adott műsorai.

Később a jazzma.hu rólam és tőlem is közölt írásokat, illetve Debrecenben több különböző formációval volt szerencsém fellépni. :)

Boldog születésnapot és jó egészséget, minden jót kívánok!


Mózes Tamara

Szeretettel emlékszem az első debreceni fellépésünkre a jazzfesztivàl keretében, több mint 10 évvel ezelőtt, Horvàth Danival (dob) játszottunk duóban!

Meg a sok interjúra, hogy mesélhettem például a Párizsban szerzett tapasztalatokról, vagy a Belgiumban gyűjtött élményekről!

Az pedig külön szívet melengető meglepetés volt, hogy a 2022-es Jazzma szavazáson 'Mozes & Kaltenecker' és a „Futurized” című lemezünk is kategórianyertes lett, köszönjük a lehetőséget!

Minden jót kívánok a továbbiakra, és Isten éltesse!


Czibere József (Balázs Elemér Group)

Robi bácsival a 90-es évek végén ismerkedtem meg. Hatalmas egyéniség, aki ismeri annak ezt nem kell magyarázni. Ő volt a Jazz a Márvány teremben koncertsorozat szervezője, atyja, talán a megálmodója. Én mindenesetre vele azonosítottam ezt a nagyszerű kulturális sorozatot.

Először az Eichinger Trióval (Eichinger Tibi, Frey Gyuri és jómagam) voltunk vendégei az eseménynek, mint fellépők, majd ezt követően több nagyszerű koncertet  hallgattam itt meg.

A pályám során azóta is kapcsolatban maradtam Robi bácsival. Még nagyon fiatal voltam mikor elhívott a zsámbéki jazz fesztiválra Chicco Freeman amerikai szaxofonos kísérő zenekarához (Mohai Andris, Plútó, Cumó, Dajka Krisztián).

Legutóbb a Balázs Elemér Grouppal a debreceni jazz fesztiválon találkoztunk. Ez szerintem Magyarország legjobb jazz fesztiválja és szintén Robi bácsi nevéhez fűződik.

A jazzma-ban, amit Ő hozott létre megannyi cikk, lemez kritika jelent már meg azokról a formációkról, amiknek részese voltam, vagyok.

Robi bácsi - én mindig így hívom, természetesen a legnagyobb tisztelet mellett - neve összeforrt a magyar jazz-zel. Ezért a zenei kultúráért hihetetlenül sokat tett, tesz mind a mai napig.

Köszönjük!

Isten éltessen Sokáig Robi bácsi!


Gereben Zita

Először is Nagyon boldog születésnapot szeretnék kívánni! Isten éltesse Robi bácsit!

Úgy gondolom Robi bácsi rengeteget tett/tesz a  magyar jazz érdekében, sok zenésztársam kapcsán az elmúlt időszakban.

A folyamatos híradástól kezdve, akár lemezmegjelenéseink kapcsán, új album érkezésekor, valamint zenei aktualitásokról számos alkalommal írt rólam is, és a Gereben Zita zenekarról a www.jazzma.hu oldalán, amit itt is szeretnék újra megköszönni!

Mindig nagyon jólesik az a figyelmesség, amivel saját zenekaromat is követi, és beszámol az írásaiban.

Ezek mellett számomra is nagy öröm, hogy zenekaromat több alkalommal is meghívta Debrecenbe, a Debreceni Bor-és Jazz Napok fesztiválra. Nagyon sok szép élmény és emlék kötődik ezekhez a fellépésekhez is!

Ezúton is szeretném mindezeket megköszönni Robi bácsinak, és a közelgő születésnap alkalmából még egyszer Nagyon boldog születésnapot és jó egészséget kívánni!


Oláh Kálmán

Nekem ez nem is kérdés, hogy sokat tettel a magyar jazz érdekében!!

Személy szerint fiatal koromban sokszor felléptettél, többek között Te rendezted nekem az első SZERZŐI ESTEMET a Márványteremben! 25 éves lehettem talán...

(meg egy kicsit túl is dicsértél, amire a Petrovics Emil felháborodott, hahaha :)

Hálás vagyok érte a mai napig!


Gayer Ferenc (Budapest Ragtime Band)

Először is nagyon boldog születésnapot kívánok, a Jóisten tartson meg sokáig.

Köszönjük az odaadó tevékenységedet, amit hosszú éveken keresztül az egyetemes magyar jazz-ért tettél.

Köszönet az1998 és 2008 között tíz különböző jazz-hangszer 30 év alatti szólistái részére megrendezett tehetségkutató versenyért.

Köszönet a fesztivál és koncertek szervezéséért.

És köszönet a barátságodért.

És nem utolsósorban köszönet a mindig markáns és határozott megszólalásaidért, ízes retorikádért!!


Mihalik Ábel (Mr. Moodburn)

Köszönöm a jazz-dobversenyt és a debreceni szereplést. Meg a Next Generationt is! Jó élmények voltak!

Boldog szülinapot, Robi bácsi!


Váczi Eszter

Nekem személy szerint nagyon is sokat jelentesz a magyar jazz életében tett munkásságoddal. Mindig is úgy éreztem, hogy neked mindennél előbbre való, hogy segítsd ebben a kis országban aztán igazán rétegnek számító műfajnak a mindennapi harcosait, fellépési lehetőségekkel, vagy éppen interjúk formájában, hogy hallatni tudják a hangjukat. És igen, minden fórumon ott lehettünk/lehetünk, a Magyar Rádió Márványtermében, Zsámbékon, Debrecenben, vagy épp a jazzma.hu hasábjain. Én mindenféleképpen hálával tartozom, amiért soha nem szűntél meg gondolni rám, számtalan lehetőséget kaptunk a zenekarommal, hogy játszhassunk. Köszönöm neked a koncerteket, rádiós szerepléseket, és szívből kívánok még aktív boldog éveket az egészség és a jazz muzsika égisze alatt.

Szeretettel ölel,

Eszter


Demeter „Dodó” László

Drága Robi, a 80-as évek végén gyakran jártam a Magyar Rádióban és Jazz-fesztiválokon. Akkoriban olyan volt a hangulat, hogy ha te voltál ott, akkor jó volt a hangulat, amikor a Kiss Imre volt, akkor mindig félünk valamitől…

Köszönöm szépen a többiek nevében is.
Szeretettel Demeter László (dodó)


Soponyai József (Szekszárd Jazz Quartet)

Szervezésedben 1995 és 2002 között több alkalommal szerepelhettünk a Magyar Rádió Márványtermében. Mindig telt házas, jó hangulatú koncertek voltak.  Nagy megtiszteltetés volt, hogy ott mutathattuk be elkészült, új lemezeinket.
1999-ben a Klasszikus és jazz sorozatban a Magyar Rádió 6-os stúdiójában volt koncertünk, melyet a Bartók Rádió élőadásban közvetített. Köszönet érte!

Még egyszer köszönet Neked mindenért, amit értünk és a magyar jazz életért tettél, teszel.
A közelgő nagy nap alkalmából szeretettel gratulálok, jó egészséget kívánok!


Mester Dániel

Maloschik Róbert az elmúlt 50 évben tett-e valamit a magyar jazz érdekében?

Nagyon sokat tett először is rádiós tevékenységével, másrészt a különféle fesztiválok és koncertek szervezésével, illetve a jazzma.hu szerkesztésével.

Személy szerint értem mit tett Robi bácsi?

A Márványteremben az Oláh Szabolcs Kvartettben többször is felléptem, illetve a jazz-tanszak big band-jével és az Intersection Group elnevezésű egykori saját formációmmal. Zsámbékon szintén az Oláh Szabolcs Kvartettel, majd a Stúdió11 zenekarban, Debrecenben a Varga Bendegúz Kvintettel, a Budapest Jazz Orchestra-val, a Baló István Projekttel, és a Cseh Péter Kvintettel léptem fel.

Írt-e rólam a www.jazzma.hu-n?

A BrothersBe nevű zenekarom „Mój Dom” című albumáról volt egy kritika Oláh Szabolcs tollából, illetve több koncertkritika a különböző formációkkal való koncertezés kapcsán.


Szentgallay György (Antal Péter Trió)

Igen, szerintem sokat tett a jazzért ebben az országban.

Boldog születésnapot!


Ludányi Tamás (Black Diamond Big Band)

A magyar jazzélet ikonikus alakja vagy.

Sokat segítettél mindannyiunknak, híreket és információkat adtál, olyanokat, amit mi nem értünk volna el.

Szíved-lelked a jazz zenészeké, a műfajé.

Sok erőt, jó egészséget kívánva üdvözlettel,


Karosi Júlia (Karosi Júlia Quartet)

Boldog születésnapot kívánok!

Szeretettel emlékszem első Quartet fellépéseim egyikére, ahol Robi bácsi meghívására adtunk koncertet Luiza Zan előtt a Zsámbék Jazz Open-en. Sokat jelentett nekünk ez a lehetőség, mint ahogyan sok más fiatal, pályakezdő zenekarnak a fesztivál fellépések, ahol első szárnypróbálgatásaikat tehetik meg.

Jó egészséget kívánok!


Temesi Berci

Robi bácsinak sokat köszönhetek!

A saját szóló projektem, és a Tornóczky All Access zenekar is neki köszönhetően kapott koncert lehetőségeket több ízben is például Debrecenben a Bor- és Jazz Napokon.

Ezen kívül legutóbbi szóló lemezem (Time is not a magazine 2021) mellett több lemez dicsérő kritikáját is olvashatták a jazz zene követői a www.jazzma.hu-n.
Köszönjük!

Egri János Jr.

Számos fellépési lehetőséget, cikket, írást köszönhetek Önnek, melyek közül párat fel szeretnék sorolni.

Első komoly fellépésemre 8 évesen, a Magyar Rádió Márványtermében került sor, ahol közös koncerttel ünnepeltük meg édesapám, Egri János 40. születésnapját népszerű jazzmuzsikusok közreműködésével, többek között Szőke Nikolettával, Oláh Kálmánnal, Balázs Elemérrel és David Yengibariannal.

Az EMI kiadó gondozásában megjelent 2010-es Egri János Trio feat. Egri János Jr. “Voice & Bass” című albumhoz “Johnny and Little Johnny” címmel írt angol nyelvű ismertetőt, emellett beszédet mondott a lemez sajtótájékoztatóján.

Ha jól számoltam, eddig 9 alkalommal volt szerencsém fellépni különböző formációkkal a Debreceni Jazz Fesztivál keretében.

A Jazzma.hu-n számtalan cikk jelent meg rólam (koncertbeszámolók, interjúk).

Hálásan köszönöm az eddigi támogatásokat!

Isten éltesse nagyon sokáig erőben, egészségben!

Boldog születésnapot és jó egészséget kívánok!


Elek István (Elek István Quartet)

„A” Maloschik Robi!

Ő „brand” a magyar jazz-ben, élete 75-80 %-ban erről a műfajról szól, legyen az akár riport, újságírás, koncertszervezés, stb…

Nem véletlen a nagyon is megérdemelt „Pernye András-díj” (a magyar jazz-ért kiemelkedő tevékenységet végző személyeknek adható a Magyar Jazz Szövetség tagságának szavazatai alapján), melyet első díjazottként kapott 2009-ben.

Hálával gondolok arra, mennyi mindent tett értem – értünk (Elek István Quartet) is az évek folyamán. (Meghívások fesztiválokra, rendszeres beszámolók a koncertjeinkről, pl.)

Köszönet érte Robi!

Talán nem újdonság, amit most leírok: Robi temperamentuma időnként (?) elragadja – különösen, ha kedvenc műfajáról beszél, számára jogosnak-jogtalannak érő megjegyzés éri –, ezek szinte kontrolálatlan káromkodások formájában törnek elő Belőle. Ezzel kapcsolatos az a történet, ami tulajdonképpen a mi (Ő és én) első találkozásunkkor esett meg. Az 1990-es évek első felében a Magyar Rádió szervezett klubkoncerteket külső helyszíneken, amit természetesen rögzítettek is.

Egy ilyen alkalommal Játszottunk a Hajós utcai „Picasso Point” nevű pinceklubban az akkori Fusio Quartet-tel (Szendőfi Péter, Kormos Janó, Studniczky László Zsatyi+én). A zenekar nem a „lábujjhegyen-játszás” élharcosa volt (azóta sem ez a profil…), „nyomtuk” is rendesen, „stenkesen”, ahogyan azt megszoktuk. A 3., vagy 4. szám befejezése után (tehát a koncert 1/3 résznél) úgyszólván beviharzott Robi és a konferáló mikrofont elkapva, abban a bizonyos temperamentumos, felhevült állapotában kiáltotta a közönségnek és mindenkinek (kipontozás a csúnya szavak helyén): „A b…., k…. a…… b…… sz…., megint itt van a rendőrség (nem is tudtuk, hogy Ő már egyszer, vagy többször is leszerelte őket), vége a koncertenek, a p….ba!” Ez volt az én első személyes találkozásom Robival – oh, what an entry!

Mindezekkel együtt is, pláne:

Isten éltessen sokáig Robikám, ügyködj tovább még sok-sok évig erőben, egészségben, a magyar jazz ügyéért, „Your lovely wife Gabi” szerető gondoskodásával!

Baráti szeretettel ölellek,

Elek Pista


Kuna Márton (exFourtissimo, KunaTones)

Első találkozásunk az A38 hajó Talentométer tehetségkutatóján volt, ahol jót beszélgettünk a műsorunk után.

Majd általad kerültünk be a Magyar Rádió Márványtermébe a Klasszikus és Jazz műsorba játszani, ami felejthetetlen élmény volt. Azóta is ápoljuk az általad szerzett kapcsolatokat, ismeretségeket, jazz listáidat. Köszönünk mindent! :)

Isten éltessen még sokáig!


Gyárfás Péter

A magyar jazz érdekét rendkívüli módon segítette a munkássága Robi bácsinak, és a legtöbb magyar jazz muzsikus, beleértve engem is, hálás lehet a segítségért és felléptetésekért!

Én személy szerint Debrecenben léptem fel rengetegszer Robi bácsi ajánlásával, illetve számtalan szívmelengető kritikát kaptam a jazzma.hu-n a koncertjeim után.

A legjobbakat kívánom Robi bácsinak!


Zsoldos Béla

MR - MR
Magyar Rádió - Maloschik Róbert
Az egybeesés nem véletlen, Robi és a Magyar Rádió szétválaszthatatlanokl.

Volt Zsámbék Jazz Open, meg van Debrecen, de a meghatározó, a jazzt tápláló biztos pont a Rádió.
A műsorok a 2. stúdióban, Zsoldos Marival, a koncertek a Márványteremben, a 6-osban, számos hangszeres verseny, sorozatok jöttek létre Robinak köszönhetően.
A műfaj jelenléte a Magyar Rádióban, kiemelten kötődik Robihoz, a Bartók Rádióban megszólaló műsorok rangjában is sokat jelentettek valamennyiünk számára, akik ezt a műsorfelületet megtöltöttük zenével.
Szerencsés kooperáció, barátság az, amikor mindkét fél sokat köszönhet a másiknak.
Robi törekvései, ötletei mind a jazz műfaját tartották azon a szinten, amit  a műfaj hazai képviselői kiérdemeltek, fiatalok, elismert, a nemzetközi élvonalban játszók egyaránt.
Személyes köszönetem ahhoz a darabomhoz kötődik, amit a Klasszikus és jazz sorozatban mutattam be. A koncert második része megvolt, Csepregi Gyuszi, Oláh Kálcsi, Kőszegi Imre és Egri Jancsi társaságában hangzottak el műveim.
De az első rész!
Fogalmam nem volt, mit kéne játszani a klasszikus részben.
Szerencsére kaptam egy zseniális ötletet, “írjál egy Üstdobversenyt”.
Ez egyébként adódhatott volna korábban is, azonban a timpani nem igazán alkalmas egy versenymű megszólaltatására.
Talán a feladat képtelensége tette, de egy hét alatt elkészült a Timpani Concerto, szólistára és nagyzenekarra, melynek természetesen az ősbemutatója a Magyar Rádió 6-os stúdiójában volt, majd bemutatták Ausztriában, Németországban, elhangzott a Müpában, a Zeneakadémián, számos helyen, megjelent CD és DVD  felvételen.
Mindez a Klasszikus és jazz műsornak köszönhetően, “szerkesztő Maloschik Róbert”.


Zsoldos Dániel

"Maloschik Róbert", ezt a nevet gyerekkorom óta hallom. Robi bácsi évtizedekig dolgozott együtt a Magyar Rádióban Zsoldos Marival (apu nővérével), ahol készítette a jazz- műsorokat, szervezte a Márványteremben megrendezett jobbnál-jobb koncerteket. Mind a rádiós felvételeknél, mind a Márványteremben számtalanszor jelen voltam, először még csak, mint kisgyerek, később, mint fellépő. Egyik legemlékezetesebb ilyen koncert volt az "Apák és fiúk", ahol édesapámmal léphettem színpadra a rádió legszebb termében. Számtalan eseményen vehettem részt azóta is, melyek mind az ő nevéhez fűződnek (pl.: Debreceni Bor-és Jazznapok), ezenkívül internetes oldalán is fellelhető vagyok néha.

Mindent köszönök és nagyon boldog születésnapot kívánok!


Varga Bendegúz (Karosi Júlia Quartet, Varga Bendegúz Quintet)

Nagyon boldog 75. születésnapot kívánok!

Robi bácsi kétségkívül számos ponton sokat tett a műfaj népszerűsítéséért, rádió szerkesztőként, szervezőként, online-újság szerkesztőjeként, amiért köszönet és elismerés jár.

Én itt néhány személyes emléket idéznék fel, amely sokat jelentett számomra, és Robi bácsihoz. munkásságához kötődnek.

Annak idején érdeklődéssel hallgattam a Bartók Rádión a jazz-műsorait, a Jazzlistán keresztül sok előadót, művész nevét, zenéjét megismertem, megismerhettem késő esténként.

Óriási élmény volt a dobos-, és a bőgős-basszusgitáros verseny gálaműsorára ellátogatni. Örök emlék marad Jack DeJohnette, Szakcsi Lakatos Béla és Egri János koncertje a Kongresszusi Központban.

Később jazz-tanszakos hallgatóként több zenekar tagjaként is felléphettem a Márványteremben, jó lehetőségek voltak ezek a bemutatkozásra, tapasztalatgyűjtésre. Emlékezetes idők voltak!

Isten éltesse sokáig és jó egészséget kívánok!

Lantos Zoltán

Kedves "Robibácsi!"! ..alias "Malo"…

Mindeki (is) tudja, hogy az evolúció folyamán, amikor is a kétéltűek kimásztak a partra és emlősök kezdtek lenni, majd megjelent a Jazz.. aztán megjelent kicsiny hazánkban is!...

Szóval kb. azóta - azokból az időkből még kései Kiss Imrével együtt - fáradhatatlanul tevékenykedsz eme csodálatos műfaj hazai felemelkedésén, és a külföldi hírek beszivárgásán, valamint jónéhány nemzetközi-szintű előadónk előmenetelén! Akinek mindennapi kábítószere a Jazz, az büszkén elmondhatja magáról, hogy nagyon sokat tett le az asztalra, ennyi év alatt.

Mindezt mi is, én is tanúsíthatom, felléptem a Márványteremben, Debrecenben, rádió-interjút is készítettél velem, és írásokat a weboldaladon.. Mindnyájam köszönettel tartozunk!

Ezennel Boldog Nagyszületésnapot kívánok!!


Jeszenszky György (Juhász Gábor Trio)

Maloschik Robi számos pozitív hatást gyakorolt a magyar jazz életére. Kitartó és elhivatott munkájával emelte a műfaj népszerűségét. Ezzel hozzájárult a jazz élet fellendüléséhez.

Magam is sok általa szervezett rendezvényen léptem fel, hálás köszönet érte.

Boldog Születésnapot Kívánok Robi!!

Zana Zoltán (Budapest Jazz Orchestra)

Fiatal zenészként nagyon sok lehetőséget és figyelmet kaptam az ön tevékenységének köszönhetően. Az Ablakos Lakatos Dezső szaxofon versennyel kezdődött, majd rengeteg rádiós megjelenés, koncert, fellépések Zsámbékon, különböző fesztiválokon, mint a debreceni, vagy akár a Sziget jazz színpada.

Érdekes lenne ezt egyszer összeírni, összeszedni, valószínűleg meglepődnék a számokon, de emlékszem, hogy állandóan jártam a rádióba.  Ez a mai viszonyok között, utólag már szinte valószerűtlennek tűnik.

Nem tudom, hogy a mai fiatal zenészekre kik és hogyan hívják fel a közönség, vagy a szakma figyelmét, de nekem, és azt hiszem, hogy a  kortársaimnak is nagyon jó dolgunk volt ilyen szempontból.

Én sokat köszönhetek ennek az időszaknak.
Ezúton is szeretném megköszönni a munkásságát, Robi, és Isten éltesse!


Friedrich Károly

Drága Robikám! Szeretettel ölellek ezen a jelentős napon!

Hogy tettél-e a magyar jazzmuzsika ügyéért? Hát persze, szerintem többet, mint bárki más, Te még ismerted a szakmát és mindenkit a helyén kezeltél! Mellesleg még most is ismered, csak rá kell nézni a jazzma honlapra!

A jazzversenyek díszvendégeiként pedig a világ élvonalbeli jazzmuzsikusait hoztad Magyarországra, ezek a versenyek önmagukért beszélnek.

Létrehoztál egy nagyon színvonalas és minőségi havi rendszerességgel megjelenő jazz periodikát a Majazzt.

Köszönöm a lehetőségeket muzsikusként a Márványteremben és egyéb koncerteken, zsűritagként, valamint a számtalan rádiós beszélgetésért és a Jazzma lemezkritikusaként, és főként köszönöm a személyes barátságot!

Isten éltessen még sokáig Robikám!


Bontovics Kati

Pályámra gondolva sokszor eszembe jutsz a márványtermi, és egyéb koncertfellépésekre és felvételekre gondolva.

Különösen szívesen emlékszem a Garay Attila Jazz Énekversenyre, melynek zsűrijében Al Jarreau-val elnökösködhettem, és a gálaesten is felléptem.

Rádiós tevékenységedet befejezve pedig a jazzma honlapodon folytatod a tevékenységedet a hazai jazzért.

Mindig is nagyra tartottalak, hogy egy ilyen jazzszerető őrült vagy, aki tesz is valamit a hazai jazzéletért!

Gratulálok a születésnapodra. Ölellek, puszillak, Isten éltessen sokáig!


Szőke Nikoletta

Még most is élénken él emlékeimben az első találkozásom Robival. Fél év sem telt el az első énekórám óta, amikor először léptem be a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületébe, a legendás 6-os stúdióban volt koncertje Józsinak a "Klasszikus és Jazz” sorozat keretén belül. Az első rész után jött a jazzrész, ebben voltam vendégművész. Nekem ez hatalmas mélyvíz volt, szerencsére nem igazán tudatosult bennem, hogy ez egy élő országos közvetítés volt, ráadásul más tétje is volt a szereplésnek: Józsi említette, hogy szeretne bemutatni valakinek, aki szereti és támogatja a fiatal tehetségeket, sokat fog tudni segíteni, ha tetszik neki, amit hall. Ő volt Robi. Már a koncert előtt felvetette Robi, hogy lehet, hogy ezt a mai rádiós fellépést másik is fogja követni. Nagyon örültem, amikor a végén odajött hozzám, gratulált, nagyon szépeket mondott, és hamarosan visszatértem a Rádióba, ezúttal a Márványterembe.

Sok felejthetetlen emléket szereztem a Magyar Rádióban Robinak köszönhetően, nagy ajándék, hogy ennyiszer felléphettem ott, amikor még volt rá lehetőség. Sok csodás dolog történt ezeken kívül is: a Montreux-i versenygyőzelem után az általa szervezett Zsámbék Jazz Openen léptem fel először, az Ella emlékest ötlete - mellyel első országos turnémat csináltam -  tőle jött, Bobby McFerrin-nel általa duettezhettem és még sorolhatnám. Emlékszem, annak idején együtt mentünk a JazzMa.hu első sajtótájékoztatójára, velem készült az első interjú.

Nagyon örülök, hogy ennyi év után még mindig virágzik az oldal, és itt kívánhatok boldog születésnapot nagy szeretettel. Isten éltessen sokáig Robi, örömben, egészségben, jazzben továbbra is!


Borbély Mihály

Kedves Robi!

Örülök, hogy köszönthetlek ezen a szép ünnepen, hisz öt évvel ezelőtt azért ez elég kérdéses volt...

Kérem a Teremtőt, erő és egészség legyenek kísérőid az elkövetkező években, melyeket nyilván ugyanúgy munkával (is) fogsz tölteni, ahogy az elmúlt évtizedeket.

Mindemellett azt hiszem, hallgatnod kell a figyelmeztetésre is, amelyet kaptál, s amelyeket mindannyian kapunk, csak néha már túl későn ébredünk rá azok jelentésére, jelentőségére...

Fenti jókívánságaimat tehát kiegészítem: mindezekhez kívánok nagy nyugalmat, a bölcsek nyugalmát, konfliktusmentes, pozitív életszemléletet!

Tiszta szívből üdvözöllek, Isten éltessen!

Misi a Borbély


Gotthárd Mihály = Mike Gotthard


Már nem is tudom, hogy pontosan mikor találkoztunk először Robi bácsival. Arra emlékszem, hogy talán 2011-ben, vagy 2012-ben volt az első alkalom amikor segített, hogy fellépjünk a Debreceni Jazz Fesztiválon, illetve azóta végigkísérte (kíséri) a pályafutásomat.
Hálás vagyok és leszek mindig a segítségéért, a JazzMa cikkekért, koncert lehetőségekért!
Kívánok mégegyszer nagyon boldog születésnapot!

Barna Rita
ISTEN IS ÉLTESSEN SOKÁIG JÓ ERŐBEN, EGÉSZSÉGBEN BOLDOG 75. SZÜLETÉSNAPOD ALKALMÁBÓL!
S ha az e földi idővel sikerül dülőre jutnom végre.., és a "körítés" nem terhel már az alkotói munka rovására.., remélem, lesz rá alkalom, hogy újra együtt dolgozhassunk, ahogyan a továbbvitelre érdemes emlékeimben él és megmarad a nagyszerű projekt, Bobby McFerrin 2007-es SYMA Csarnokbéli általad szervezett koncertje. Ennyi idő távlatából és ezúton is szívből köszönöm a lehetőséget, hogy énekelhettem nagy Kedvencemmel, rögtönzött kórusában.
Megtisztelő számomra, hogy a Magyarországon burjánzó jazz élet meghatározó és kiváló alakjaként, a világklasszisok mellett szerény személyem zenei munkásságának is figyelmet szenteltél. Gondot fordítottál rám zenekaraim (a JAZZYBITION, a CubaRitmo és a hajdanán virágzó számos más formációm) kapcsán a JazzMa.hu-n megjelentetett írások, koncerthirdetések valamint rádióbeszélgetések által.
A legjobbakat kívánva, szeretettel ölel és üdvözöl időn innen és túl.
Vissza a hírekhez