JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 26.
NEQ koncert Nagy Emma nélkül2024. szeptember 25.
SIENCE FICTION FILMKONCERT2024. szeptember 25.
Lorber, Jeff: The Drop2024. szeptember 24.
VIRÁGLÁNYOK ÉJSZAKÁJA2024. szeptember 22.

Hírek

VIRÁGLÁNYOK ÉJSZAKÁJA

2024. szeptember 28-án, szombaton 18 órai kezdettel a Magyar Jazz Szövetség és a 35 éves Meseház jazzfesztiválja a Meseházban.

mesehaz.jpg

mjszlogo.jpg

KELEMEN ANGELIKA JAZZ QUARTET

kajq.jpg

Kelemen Angelika – ének, Dorogi Ákos – zongora, Gayer Ferenc – bőgő, Jeszenszky György – dob

A Kelemen Angelika Jazz Quartet 2004-ben alakult Zeneművészeti Egyetemet végzett jazz zenészekből. A zenekar tagjai több éven keresztül a budapesti Cotton Clubban játszottak, ott született meg az ötlet, hogy sajátos módon modernebb hangzásban feldolgozott jazz standardeket, valamint néhány pop és blues sláger jazzes változatát játsszák műsorukban.

URBÁN ORSI GROUP

uog.jpg

Urbán Orsi – ének, Kollmann Gábor – szaxofon, Birta Miklós – gitár, Hárs Viktor – basszusgitár, bőgő, Banai Szilárd – dob

A zenekar régóta jelen van a hazai jazz palettán. Az énekesnő karakteres, mély tónusú hangja meghatározza a műsoruk jellegét, amely egyben energikus és igényes. Zenei anyaguk groove-okra épül, műsorukon népszerű dallamok és saját kompozíciók is szerepelnek. Hangzásuk friss, egyedi, megszólalásuk könnyen érthető, magas színvonalú muzsika.

NAGY EMMA QUINTET

neq.jpg

Nagy Emma – ének, Cseh Péter – gitár, Oláh Krisztián – zongora, Dénes Ábel – bőgő, Klausz Ádám – dob

Az Artisjus-díjas zenekar a modern, kortárs jazz új generációs képviselője. Hangzásuk meghatározója a kísérletező szellem, kemény dob groove-ok, szabad improvizációk, dalformájú kortárs kompozíciók. Ezen sokszínűség célja, hogy a kamarazenélés minél mélyebb rétegeibe jusson el a zenekar. Kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk, nyers fogalmazásmód, amely mögül átsejlik valamiféle álomszerű báj.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez