JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 15.
Lukács Miklós: Timeless2024. szeptember 09.

Hírek

Minek ide zongorista? A Jochen Rueckert Quintet Baselben – 2024. augusztus 30.

Dr. Szabó Csaba ezúttal a Bird’s Eye-ban járt! – A szerk.

Jochen Rueckert dobossal pár éve készítettem egy interjút, íme.

https://www.jazzma.hu/hirek/2020/11/08/hallgasd-es-olvasd-a-rueckertet-jochen-ruckert-interju?fbclid=IwAR3RG9HvqDEI0jtK2R_LkexccOK9KNiW5N3LrPTv74OiqeJSqDxWamPEp3E

Azóta Jochen barátom készített egy új, nagyon friss és egyéni hangzású lemezt, melyben a dob/basszus alapokat három fúvós hangszer szólama egészíti ki: a holland Joris Roelofs basszusklarinéton, az amerikai Mark Turner tenorszaxofonon, és a német Nils Wogram harsonán játszik.

jr-alairt-cd-borito.jpg

A zenekar augusztus végén két este lépett fel a baseli Bird’s Eye klubban, valamint péntek délután a Tinguely Múzeumban a Roche&Jazz program keretében egy délutáni matinét is adott.

birds-eye-logo.jpg

Én az első koncertet csíptem el a Bird’s Eye-ban. Remek hangulat, kiváló hangzás, inspirált szólók jellemezték az estét.

Mark ezúttal nem tudott részt venni a mini-turnén, helyette egy hasonlóan briliáns és innovatív szaxofonos, Seamus Blake játszott.

dobos.jpg

Picit beszélgettem Jochennel; egyetértett abban, hogy az egyik oka annak, hogy ezt a zenekart összehozta, az volt, hogy ő maga is imádja ezeket a zenészeket, külön-külön is, és együtt is, hallgatni.

Amúgy, mint kiderült, az összes zenész vagy amerikai (Doug Weiss bőgős),

bogos.jpg

vagy kanadai (Seamus Blake),

tenor.jpg

és mindegyikük hosszú évekig az USA-ban élt, de német létére már csak Jochen az egyedüli, aki még mindig Brooklynban "nyomja", az összes többi zenész most Európában él.

basszusklarinet.jpg

bcl-dr-tb.jpg

bcl-ts-tb.jpg

harsona-dob.jpg

harsonas.jpg

jr-harsona.jpg

vege.jpg

Jochen azt is mesélte, hogy van egy remek új triólemeze Henry Hey zongoristával, és turnéjuk is lesz. Emellett Melissa Adana zenekarában fog játszani. És köszöni, jól van, és minden JazzMa olvasót üdvözöl.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez