JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 13.
Névnaposok – Kornél2024. szeptember 13.
Lukács Miklós: Timeless2024. szeptember 09.
Jazz-tehetségek versenye2024. szeptember 06.

Hírek

Exkluzív interjú a Budapest Jazz Club tulajdonosával, Bóna Lászlóval

Ilyenkor augusztus végén mindig kikérdezem Bóna Laci barátomat, hogy mi minden várható az év végéig a Budapest Jazz Clubban?

bjc-logo.jpg

bona-laszlo.jpg

1) Hogy sikerültek az idei nyári koncertek a BJC-ben?
Szerencsére több olyan kiugró koncert is volt a nyár folyamán, ami nézőszám tekintetében a várakozásokon felül teljesített. Persze érezzük a jó idő számunkra legkevésbé sem áldásos hatását, de a sikeres koncertek mellett a Jam Session-ök, különösen az egész estés hétvégi alkalmak teltházzal dübörögtek.
2) Mikor álltok vissza a szokásos 20 órai kezdésre?
Követve az eddigi hagyományt, szeptember 1-től.
3) Heti hány koncert lesz?
Átlagosan hat, de lesz olyan hét is, amikor a hét minden napján tárt kapukkal és izgalmas koncertekkel, vagy épp társművészeti produkciókkal várjuk a közönséget. A BJC-től már megszokott jazz-koncertek mellett Mogács Dániel önálló estjeivel, sőt, szeptembertől az ENCORE! című sorozatunkban a hazai színjátszás legkiemelkedőbb egyéniségeinek önálló
estjeivel is várjuk a nagyérdeműt.
4) Várhatók amerikai világsztárok is?
A legrangosabb nemzetközi előadók koncertjei már elérhetők a honlapunkon (www.bjc.hu) és a jegymester felületein is. Jeff Berlin Dennis Chambers-szel szeptemberben, Peter Erskine Bob Mintzer-rel az oldalán novemberben, decemberben pedig a közönség kedvenc, Emmet Cohen érkezik hozzánk. A felsoroltakon túl színpadra lép Liane Carroll és a már most legendásnak számító Snarky Puppy zenekar több tagja is.
5) Lesz valami különleges, kiemelkedő magyar szuperprodukció is?
"Minden este!" Válaszolnám szívem szerint, de azért van olyan, amit mindenképpen kiemelten említenék. Ide sorolható a BJC BIG BAND és a Budapest Jazz Orchesta októberi Big Band hétvégéje, a Révész Richárd Quartet kibővített formációja Yulaysi Miranda vendégszereplésével, a Harmónia Jazzműhely szezonnyitó Kőszegi Imre Quintet koncertje, vagy a fiatal tehetség, Gerlóczy Zsigmond lemezbemutatója, de még hosszasan folytathatnám a sort...
6) Maradnak a jam session-ök is?
Igen, ahogy tavaly, úgy a 2024-'25-ös évadban is hetenként ötször, keddtől szombatig várjuk a Jam Session-ök rajongóit.
7) Mennyibe kerülnek a belépők? A diákok kapnak kedvezményt? És az amerikaiakra hány forintért lehet belépőt váltani?
A legjellemzőbb jegyár 3600 Ft, az ehhez kapcsolt diák és nyugdíjas kedvezménnyel 3000 Ft-ba kerülnek a jegyek. A "világsztár belépők" 9.000 és 12.000 Ft között mozognak.
8) Jó sok nézőt és ráfizetésmentes koncerteket kívánok!
Köszönjük, mi pedig sok kattintást kívánunk a Jazzma.hu-nak, megkülönböztetett szeretettel várjuk az olvasóid!

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez