JazzMa

Friss Hírek

Névnaposok – Csaba2024. július 06.
Shadowlands: Ombres2024. június 26.

Hírek

Pénteken kezdődik a Denagyvilág fesztivál Szigetmonostorban - programok az egész család számára csodálatos környezetben

A Szentendrei-szigeten számos alkotó van otthon, az itt élő közösségek pedig gyakran tesznek tanúságot róla, hogy az összefogásnak és a minőségi együtt töltött időnek kiemelkedő szerepe van. Zenész, zenei menedzser, grafikus, nyomdász, fotós és még számos kiváló szakmabeli összefogásával jött létre tavaly első ízben a Denagyvilág fesztivál, ami az első és rendkívül sikeres „próbaszezon” után idén már rendes üzemmódban 2024. július 5-7. között várja a közönséget Szigetmonostoron. A Denagyvilágon számos zenei műfaj lel otthonra a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával. És ami a legfontosabb: a remek zenék, kiváló előadók és számos program között mi is otthonra lelünk a Denagyvilágon.

denagyvilag-logo.jpg

A Régi-módi Jazz udvarban olyan világklasszisokat hallhatunk, mint a világot járó és többek között a New Yorki-i Filharmonikusokkal is rendszeresen fellépő Lisztes Jenőt és Cimbalom Projektjét, a zenei kreativitásával mindig elképesztő Szirtes Edina Mókust és kvartettjét, vagy a két fúvós-fenomént, Dresch Mihályt és Borbély Mihályt együtt, kvartettben, és velünk lesz a Mr. Moodburn, Nagy Ádám triója a Zsiványjazz, és Németh Juci és G. Szabó Hunor is.

Vasárnap pedig a Mosaeic, valamint Horváth Sára Nina kiváló énekesnő Ninshar projektje varázsol majd el bennünket.

denagyvilagstage.jpg

A Puszta Monostori Birkás és Sajtszalon ingyenesen látogató a fesztivál ideje alatt és állatsimogatással, sajtkóstolóval készülnek, de lesz arcmasszázs jurtában és bakelithegyek is!

A falu elején található a Szigetmonostori Levendula Major, ahol lehet majd fotózkodni, gyűjtögetni, palántát venni, kóstolni és levendulás termékeket vásárolni.

Szigetmonostor bicikliúttal és számos kijelölt turistaútvonallal teszi könnyeddé a látogatóknak, hogy feltérképezzék nem csak a háromezer lelkes falut, de akár az egész Szentendrei-szigetet is. A településnek Horányban kijelölt dunai strandja van, amit a fesztiválozók is birtokba vehetnek.

A szervezők arra bíztatnak mindenkit, váltsa meg mielőbb jegyét, aki ellátogatna a Denagyvilágra!

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez