JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. október 17.
Joy,Samara: Portrait2024. október 15.
Zsoldos Béla: Prémium2024. október 14.

Hírek

Magyar Jazz ABC – 413. rész: Füzi János

Magyar Jazz ABC: Ezt a minden szerdán jelentkező sorozatot 2011 április elején indítottam Csányi Attila barátom hathatós közreműködésével. (Sajnos, ő már nincs közöttünk, hisz 2016. augusztus 4-én elhunyt.)
155 hónapos ez a rovatunk. Abbas Muráddal kezdtük és jelenleg Füzi Jánosnál tartunk.
12 év és 11 hónap alatt eddig 413 előadót és együttest mutattunk be Önöknek!

Jazz Showcase 2024 a Müpa színpadán – A díjazottak

Vasárnap este – a két délutáni fellépő műsora, valamint a zsűri tanácskozása és a közönségszavazás lezárása után – nem nyilvánosan, zártkörben kihirdetésre került a végeredmény és megtörtént a díjak átadása. A Müpa honlapján hétfő reggel tájékoztatás jelent meg az eredményekről, amit az alábbiakban olvashatnak.

Jazz Showcase 2024 a Müpa színpadán – 2. nap

Szombat délután, esősre forduló időjárás. Meg is látszik: szinte teltház a Müpa Fesztivál Színházában. Úgy alakult, hogy két trió lesz a délutáni fellépő, egy nyugis nap a technikai személyzet számára.

Névnaposok – Zsuzsanna, Eliza, Elza

Olvasóink kívánságának megfelelően újra indítottam „Névnaposok” című sorozatomat!
Ma Zsuzsanna, Eliza és Elza névnap van. A magyar jazz történetében 2 Zsuzsannát, valamint 1-1 Elzát és Elzát találtam.

Jazz Showcase 2024 a Müpa színpadán – 1. nap

Ez már a 17. rendezvény ebben a sorozatban, de - a közönség létszámából ítélve - szó sincs arról, hogy ez egy megszokásból évente megtartott esemény lenne, igény és érdeklődés van mögötte. Lényegi újdonságokról a rendezés és program tekintetében - egy kivételével - nem tudok beszámolni, tehát változatlanul három napig tart a seregszemle, délutánonként két-két pályakezdő zenekar fellépése kb. 45 percben, esténként pedig egy már ismertebb zenekar koncertje, amelyekhez időnként külföldi vendég is csatlakozik.

Névnaposok – Bernadett, Simon, Konrád

Olvasóink kívánságának megfelelően újra indítottam „Névnaposok” című sorozatomat!
Ma Bernadett, Simon és Konrád névnap van. A magyar jazz történetében 2 Bernadettet, valamint 1-1 Simont és Konrádot találtam.

Névnaposok – Donát

Olvasóink kívánságának megfelelően újra indítottam „Névnaposok” című sorozatomat!
Ma Donát névnap van. A magyar jazz történetében 1 Donátot találtam.

Egy felvillanó fényszikra a “Halványkék pöttyben”

Azt követően, hogy januárban megjelent hazánk egyik (ha nem a) legjobb jazz-gitárosának, Gyémánt Bálintnak és együttesének a legújabb lemeze, eljött az ideje a hivatalos bemutatónak is. A “Vortex of Silence” a Müpa falai között debütálhatott Budapesten február 16-án és természetesen nem maradtak üresen a Fesztivál Színházának széksorai.

Korábbi bejegyzések Újabb bejegyzések