JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. október 17.
Joy,Samara: Portrait2024. október 15.
Zsoldos Béla: Prémium2024. október 14.

Hírek

Az acappella Grammy-jelöltjei között

Várallyay Katus ismét jelentkezik! – A szerk.

2024 első klubkoncertje lesz a héten,

miután a január-február az iskolai koncertsorozatunké volt, ezúttal igazán jól fog esni nem reggel 8-kor, hanem este 8-kor énekelni!...
Pénteken este a Budapest Jazz Clubba várunk szeretettel mindenkit, aki egy kis jazzre, acappellára, mindkettőre, vagy egyszerűen csak a személyes jelenlétünkre vágyik!

jazzation.jpg

Nagyon-nagyon szerettük a Zeneakadémia Nagytermének csodálatos terét december végén, csordultig van a szívünk hálával és örömmel, hogy kétszer is megtöltöttük Veletek együtt - de a klubkoncertek meghitt játékossága, laza közvetlensége is több mint otthonos számunkra; gyertek hát el március 1-jén, kezdjük együtt a tavaszt!

Nincs is jobb egy péntek esténél a BJC-ben - nagy öröm, hogy mi is időről időre meghívást kapunk.

bjc-szines-2014-allo-feketealap.jpg



Azt találtuk ki,


hogy hozunk magunkkal az összes megjelent lemezünkből, hogy ha még nincs meg mind, teljessé tehesd a sorozatot!

2023 termékeny év volt, két albumot is megjelentettünk.

A négy évszak az Antonio Vivaldi-Bornai Tibor-Pejtsik Panna szerző-triumvirátusnak köszönhetően hangjainkon csendül fel immár lemezbe zárva az Erkel Ferenc Kamarazenekar kíséretével, a hegedű szólót Lesták Bedő Eszter játssza csodálatosan, csembalón közreműködik Andrejszki Judit.
Január elseje óta folyamatosan műsoron van az a 45 perces koncertfilm, mely az album felvételekor készült a Zeneakadémia Solti Termében, február-márciusban is többször játsszák, március 3-án és 10-én vasárnap 11:45-kor látható az M5-ön. Itt pedig megtalálható az összes vetítési időpont:
https://port.hu/adatlap/sorozat/tv/jazzation-a-negy-evszak-evzaro-koncert-az-erkel-ferenc-kamarazenekarral-jazzation-a-negy-evszak-evzaro-koncert-az-erkel-ferenc-kamarazenekarral/klasszikusok-delidoben-klasszikusok-delidoben/episode-2869450

jazzation-cd-boritok.jpg


aeternum.jpg

Aeternum: CASA-jelölések!

Legfrissebb lemezünk, az Aeternum alig két hónapos, máris két nemzetközi jelölést tudhat magáénak: az acappella világ Grammy-díjaként számon tartott CARA (= Contemporary A Cappella Recording Awards) jelöltjei között maga az album LEGJOBB JAZZ ALBUM kategóriában, az Early Autumn LEGJOBB JAZZ FELVÉTEL kategóriában.

https://www.youtube.com/watch?v=NikHouR0U7Q

A szakmai zsűri március közepéig dönt, a döntést áprilisban teszik közzé. Drukkoljatok! :)
Ezen a ponton szeretnénk megköszönni csodálatos hangmérnökünknek, Bobák Bencének a stúdiózások nagyszerű hangulata mellett a legmagasabb szakmai színvonalat a lemezkészítés folyamatának minden pillanatában; grafikusunknak, Kaszta Dénesnek a gyönyörű dizájnt; Várallyay Nórának és Bolyki Marcinak az albumhoz kapcsolódó videókat (A Foggy Day In London TownKadjama Djama - Fall Like Rain); Várallyay Petrának, Pejtsik Pannának és Fehér Gábornak a lemezre írt kompozíciókat és a közös munkát a stúdióban, hogy "külső füleink" voltak; Rácz Isti hangmérnökünknek pedig, hogy koncertről koncertre megteremti a Jazzation-hangélményt!


deak-tamas.jpg

Deák Tamásra emlékezünk

Életének 96. évében elhunyt Deák Tamás.
Nagyszerű zenész, zeneszerző, rengeteget tett a jazz műfajának hazai meghonosításáért, és generációk nőttek fel a rajzfilmzenéin: a Macskafogó, a Doktor Bubó, a Mézga család emblematikus zenéit szerzőként és előadóként is neki köszönhetjük. A Vámpírszerenád kapcsán megismerkedhettünk személyesen is.
Közel egy éve szervezzük lankadatlan a Budapest Orchestra Project bigbanddel Tamás 96. születésnapja környékére a Macskafogó élőzenés filmvetítését, melyre végül május 2-án kerül sor a Magyar Zene Házában. Díszpáholyból nézi majd, onnan egészen fentről - mégis ott lesz minden akkordban.

https://www.youtube.com/watch?v=8i51aGc5n5M

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez