JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. október 21.
Joy,Samara: Portrait2024. október 15.
Zsoldos Béla: Prémium2024. október 14.

Hírek

Mi újság? – Szakcsi Jr.

Augusztus végén ifj. Szakcsi Lakatos Béla megírta nekem, hogy megalakult a Szakcsi Jazz Egyesület. Én meg gondoltam most érkezett el az idő egy interjúra, hiszen közeleg a sajtótájékoztató időpontja!

ifj-szakcsi-bela.jpg

1) Mikor alapítottad meg a Szakcsi Jazz Egyesületet?

2022 végén én kezdtem vele foglalkozni, és 2023 augusztusában emelkedett jogerőre!
2) Mi volt az apropója az egyesület életre hívásának?

szakcsi-lakatos-bela.jpg

Apám szellemi örökségének az életben tartása, zenéhez való hozzáállása, szeretete, és a Jazz népszerűsítése!
3) Kik az elnökség tagjai?

László Attila, Szőke Nikoletta, Oláh Kálmán, Balázs Elemér, és jómagam!

4) És kik a tagok?

A teljesség igényével: Kőszegi Imre, Ráduly Mihály, Fekete-Kovács Kornél, Bacsó Kristóf, Szakcsi Lakatos Róbert, Barcza Horváth József, Egri János, Egri János Jr., Oláh Tzumó Árpád, Oláh Krisztián, Oláh Kálmán Jr., Zana Zoltán, Soso Lakatos Sándor, Balázs József, Juhász Gábor, Orbán György, Pecek Lakatos András, Ávéd János.
5) És az nem baj, hogy az imént felsorolt jazzmuzsikusok közül többen a Magyar Jazz Szövetségnek is tagjai?
Egyáltalán nem baj! Mi adni szeretnénk, nem ellenségeskedni, és nem versenyezni, és főleg nem akarunk senki helyett működni, inkább karöltve mindenkivel!
6) És mezei jazzrajongók,akarom mondani Apád rajongói. tisztelői is beléphetnek a Szakcsi Jazz Egyesületbe?
Természetesen igen, bárki beléphet. Van a szabályzatban egy mód, hogyan lehet valaki tag, de nem határoztunk meg különleges feltételeket!
7) Mikor, hány órakor és hol lesz a sajtótájékoztató?
2023. október 2-án, hétfőn lesz a Budapest Jazz Klubban 17 órától! Újságírói szempontból kicsit rendhagyó lesz, hiszen ilyen alkalmakkor már kész dolgokkal, illetve konkrét eseményekkel szoktak előállni, de azt hiszem, nekünk így is lesz elég téma, amiről szeretnénk beszélni, és természetesen minden kérdésre megpróbálunk választ adni! Arra szeretném kérni a kedves vendégeket a média képviselőit, hogy nézzék el nekünk ezt a kicsit szokatlan, de érdekes dolgokat feszegető mondanivalóinkat és jöjjenek el, és főleg írjanak róla! Várunk mindenkit szeretettel!

8) Az évforduló alkalmából lesz emlékkoncert is?
Ez az egyesületről szól, aminek természetesen apám az apropója, és lesz egy kis muzsika is. Az egyesület tagjaiból összerakott formációk lépnek fel egy-egy szám erejéig!

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez