JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. október 22.
Joy,Samara: Portrait2024. október 15.
Zsoldos Béla: Prémium2024. október 14.

Hírek

Szefárd–jazz - Zsidó Kulturális Fesztivál

Szeptember 3. 19.00 - Rumbach zsinagóga.

mas.JPG

A Malek Andrea énekesnő-színésznő és Jáger Bandi jazz-zongorista, zeneszerző, producer művészi találkozása nyomán 2016-ban megalakult Malek Andi Soulistic immár visszatérő fellépője a Zsidó Kulturális Fesztiválnak.

A világszínvonalú zenészekből álló zenekar játékának különleges lüktetése és kifinomult hangszerelése teszi a Malek Andi Soulistic együttest a magyarországi jazzvilág egyik legsokoldalúbb és legkiválóbb formációjává. 

mandi.JPG

Arról nem is beszélve, hogy Malek Andrea, a Máté Péter-díjas, Artisjus-díjas és eMeRTon-díjas színésznő-énekesnő különleges érzelmi kisugárzása és szívből, lélekből fakadó előadásmódja még felejthetetlenebbé teszi az együttes koncertjeit.

Ezen az estén a Malek Andi Soulistic azt a műsorát adta elő, amellyel kirobbanó sikerrel szerepelt Spanyolországban a cordobai Szefárd Zenei Fesztiválon.

A program különlegessége, hogy azóta ezt a műsort magyar közönség nem hallotta, az együttes most először a Rumbach zsinagógában adta elő azt az összeállítást, amely Spanyolországban óriási sikert aratott.

Az est második részében a legszebb magyar dalok csendültek fel, hiszen a zenekar küldetésként fogja föl a magyar dalok és népdalok mellet a zsidó zene és kultúra dallamkincsének ápolását és közvetítését.

mandi-szulak.JPG

Az est művészvendége Szulák Andrea volt, aki nemcsak szólóban énekelt, hanem hallhattuk őt Malek Andival is duetteket énekelni.

Az este igazi meglepetése volt, hogy egy perui származású flamenco gitáros csatlakozott a formációhoz!

Teltházas koncerten igazi minőségi kifinomult muzsikát hallhatott a közönség!

A zenekar tagjai: Malek Andrea – ének; Jáger Bandi – zongora; Hárs Viktor – nagybőgő; Pecek Lakatos András – dob.

Alex Torres - flamenco gitár, Tar Gergely – percussion.

Vendég: Szulák Andrea – ének.

Fotó: Purger Tamás

mandi2.JPG

jb.JPG

bandi-hars.JPG

gitaros.JPG

mas2.JPG

Vissza a hírekhez