JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 12.
Lukács Miklós: Timeless2024. szeptember 09.
Jazz-tehetségek versenye2024. szeptember 06.

Hírek

Ötcsillagos jazzélmény ötcsillagos környezetben a Varga Bendegúz Quartettel Balatonfüreden

Vasárnap este azon tanakodtunk, hogy a nem alacsony jegyár és a láthatóan nem túl népes közönség ellenére bemenjünk-e a báljairól híres hotel koncerthelyszínnek ideális, és igen hangulatos belső udvarára, de végül győzött a műfaj szeretete, és némi gintonic kíséretében beültünk Varga Bendegúz (dob), Komjáti Áron (gitár), Bögöthy Ádám (bőgő) és Ávéd János (tenorszaxofon) koncertjére. Mi a füredi programokat az interneten böngészve értesültünk az eseményről, de nem lehet szó nélkül elmenni azon tény mellett, hogy még a bejáratnál sem volt egy tábla sem, amely becsalogatta volna az arra tévelyedőket. Hátha nem csak a hozzánk hasonló "keménymagos" rajongókat érdekelte volna ez a majdnem "titkos" koncert.

A műsor elsősorban a névadó/zenekarvezető számaiból, valamint kisebb részben örökzöldekből állt – olyan magával ragadóan előadva a varázslatos helyszínen, hogy Pohner Laci barátom a szünetben kerékpárra pattant, és gyorsan elhozta a fényképezőgépét, hogy legalább a második részt megörökítse. És ha már így tett, utólag, a koncertélmény tartós hatásától vezérelve úgy döntöttünk, legyen egy kis beszámoló is, a képek mellé írva néhány sort a leírhatatlanról, azaz a zenéről, nehogy nyom nélkül múljon el ez a szép nyári este, amely nálam esélyes "Az év jazzkoncertrje" címre.

A quartet nagyon együtt volt, és valamennyi tagja nagyszerű szólókkal kápráztatott el, mind a saját szerzemények, mind a standardek esetén.

vb.JPG

Varga Bendegúzt korábban csak zenekari tagként hallottam, most hallatszott, hogy ez az ő együttese.

aj.JPG

Talán igazságtalan egy valakit kiemelni, de ha mégis muszáj, akkor Ávéd Jánosra szavaznék, miközben Bögöthy Ádám is gyönyörűen pengette hangszerét,

ba-2.JPG

és Komjáti Áron gitárszólóinak érzékenysége és ízléses pedálhasználata is hozzájárult az élményhez. (Mondom ezt úgy, hogy nem igazán vagyok az effektek nagy rajongója.)

ka.JPG

Szerencsére a szerény nézőszám se vette el a művészek kedvét a játéktól. Olyannyira nem, hogy már tulajdonképpen pakolni jöttek vissza a színpadra, de még (elég könnyen) sikerült rávenni őket egy utolsó ráadásra.

vargabq.JPG

Mind a zenekar, mind a műsoruk koncertszervezőknek és a jazzt szeretőknek egyaránt nyomatékosan ajánlott!

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez