JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 19.
Olvasói levél2024. szeptember 19.
Lukács Miklós: Timeless2024. szeptember 09.

Hírek

SZAKCSI JR. RENAISSANCE - HYSTERIA LEMEZBEMUTATÓ MA ESTE A BUDAPEST JAZZ KLUBBAN

A komponista és jazz-zongorista, ifj. Szakcsi Lakatos Béla többek között olyan külföldi legendákkal játszott együtt, mint Jack DeJohnette, John Patitucci, míg a hazai legjobbak közül Tomsits Rudolfot, Kőszegi Imrét, és Tony Lakatost említhetjük. “Szakcsi Béci” a pandémia után újraindította pályáját, méghozzá egy egészen fiatal csapattal, 2022 végén megalapítva a Szakcsi Jr. Renaissance névre keresztelt zenekarát, mely kifejezetten jazz-rockos, fúziós zenét játszik.

bjc-logo.jpg

A Szakcsi Jr. Renaissance sajátossága, hogy kizárólag saját szerzeményeket szólaltat meg. Ifj. Szakcsi az elektromos zongoránál épp olyan virtuóz, mint az akusztikus zongoránál. Utóbbi esetében jobban visszaköszön az apai örökség, a lírai, romantikus dallamok.

renaissance.jpg

A most megjelenő „Hysteria” című lemez kizárólag saját kompozíciókat tartalmaz. Az album anyaga egyaránt kedvez a romantikus, balladisztikus dallamok kedvelőinek épp úgy, mint a fúziós, lüktető, jazz-rockos hangzás szerelmeseinek. A néhol pop-zenei motívumokat is ízlésesen magába olvasztó kompozíciók egyszerre játékosak és közérthetőek, miközben egy pillanatra sem engednek abból a rendkívüli nívóból, amit Szakcsi Jr. játékában már korábban megismerhettünk.

szakcsi-jr-renaissance.jpg

Közreműködik: ifj. Szakcsi Lakatos Béla – zongora, Claudia Castagno – ének, Varga Balázs – gitár, Torma Rudolf – basszusgitár, Fazekas Tamás – dob

koncert-vege.jpg

Dátum: 2024. augusztus 9.

Helyszín: Budapest Jazz Club – 1136 Hollán Ernő utca 7.

(És aki még ezek után is bizonytalan, az olvassa el a www.jazzma.hu-n Hegedüs Zsuzsanna július 9-én megjelent kritikáját!

https://www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-eloadok/szakcsi-jr-ifj-szakcsi-lakatos-bela/hysteria/kritika/szakcsi-jr-ifj-szakcsi-lakatos-bela-hysteria/)

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez