JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 07.
Jazz-tehetségek versenye2024. szeptember 06.

Hírek

Idei jazzfesztiválok, amelyekről én is tudok… - 14. rész: Jazzpiknik (Paloznak)

Hétfőnként jelentkező sorozatomban azokról a 2024-es magyar jazzfesztiválokról számolok be, akik válaszoltak körlevelemre. Minden esetben a fesztivál főszervezőjével készített riportot olvashatják. Ezúttal rendhagyó módon nagykanizsai tudósítónk, Goór Gábor írását olvashatják! – A szerk.

Jazzpiknik beharangozó

paloznaki-jazzpiknik.png

Jazz a Balaton partján? Kezdjük az augusztust a Paloznaki Jazzpikniken!

Az idén 12 éves Jazzpiknik hívószava a multikolor, mely, mind zeneileg, mind származásilag is egyaránt tényszerű.

A remek jazzkoncertek kiegészülnek egyéb műfaji fellépőkkel, melyeknél azért, ha nagyon az alapjaikban ugyan, mégis jazzenéseket fülelhetünk meg.

Az augusztus 1-e és 3-a között megrendezendő 3 napos fesztiválon a már megszokott négy színpad várja a látogatókat, melyeken változatos jazzkoncerteket élvezhetünk, a festői szépségű 500 fős Balaton-felvidéki jazzfalucskában.

Idén a szervezők gondoltak egy nagyot és kvázi edukációs célzattal bevezették a „kisfelnőtt” jegyet, melyet 14 és 23 közötti fiatalok válthatnak ki és kerülhetnek közelebb a jazzhez, az élőzenéhez és a sokszínűség megismeréséhez.

Az udvarban megbúvó meghitt hangulatú Fábián Juli színpadon többek között Gorg & Benzol „félinstrumentális, fél-élvezhető jazz-rock trió”-ját, a New Fossils-t, amelynek tagja a kanizsai származású Varga Dániel szaxofonos, Sárik Péter Trióját, vagy akár Nejc Pipp R&B, Electronic, Jazz és Ambient zene fúzióját is megtekinthetjük.

Az Audi Jazz Stage-n remek élményt prognosztizál Pálmai Panna és Oláh Krisztián Duója, valamint Izabella Caussanel és Lisztes Jenő duó formációja, míg a Taittinger Pezsgőteraszon a Symbiosis 5 instrumentális jazzkoncertjét, a Balance Wheel Group jazz improvizációs pop-funky-latin előadását, a Mr. Moodburn fúziós jazz-rock fellépését, és Claudia Raquel Quintet dél-amerikai interpretálású jazz-estjét hallgathatjuk meg.

Természetesen mindhárom színpad egyéb fellépőkkel is kecsegtet bennünket, amennyiben a jazz fellépők előtt-után-között szükségünk lenne némi ejtőzésre.

A Mol Nagyon Balaton Nagyszínpadon jazzügyileg főként a The Brand New Heavies koncertjét ajánlom a figyelmetekbe, akik köztudottan az acid jazz úttörői, erőteljes funky vegyítéssel. Természetesen más stílusbeli világsztárok is húzzák a talpalávalót, többek között Izo FitzRoy, Anastacia, Tony Hadley (Spandau Ballet), a Kraak & Smaak, Son Mieux, a Morcheeba és az MF Robots koncertjein élhetjük ki energiáinkat.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez