JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 07.
Jazz-tehetségek versenye2024. szeptember 06.

Hírek

Jazz az Óváros téren, avagy a Váczi Eszter és a Quartet a VeszprémFeszten

Mindig jó Veszprémben lenni, a VeszprémFeszten pedig még jobb. Mint mindenki tudja, a szervezők gondolnak azokra is, akik a remek jazzkoncertek közben szeretnek kellemesen, egy pohár remek bor mellett ismerősökkel, barátokkal és – kezdetben ismeretlenekkel – egy jó diskurzust folytatni egy festői szépségű, tapintható történelmű helyszínen. Ezért is rendezik meg évről évre az Óváros téren a Rozé, Rizling és Jazz Napokat, s a pódiumot a magyar jazz és világzene fellépőivel szórják tele, naponta három koncertben. Ja és a legfontosabb: bár a remek borok nem, de a koncertek ingyenesen fogyaszthatók!

roze-rizling-es-jazz-napok.png

Ezen a hűvösnek nem igazán nevezhető délutánon a roma fúziós zenét játszó Varga Helena Band, a jazz-pop-sanzon triumvirátus Váczi Eszter és a Quartet, valamint Gereben Zita fellépését ígérte a programfüzet, ezek közül a középső produkció koncertjéről vetnék képernyőre néhány keresetlen szót.

ve.jpg

Azt gondolom, Váczi Esztert nem kell bemutatni, hiszen a magyar popkultúrának ismert személyisége, aki jazz quartetjét 2002-ben alapította, és 2009-ben kiadott első jazz albuma, a „Vissza hozzád” egyből az eladási listák elejére ugrott és platinalemezt érdemelt ki. 2011-ben az „Eszter kertje” album óta váltak quartetté, ekkor egészültek ki Schneider Zoltánnal, aki gitárjátékával simult bele a produkció hangzásvilágába. 2014-ben a „Belső tenger”, 2016-ban a „Mégsem múlik”, majd 2017-ben az „Egy perc” kiadványt adták ki.

kozonseg2.jpg

Az enyhülő hőség és hozzáadott hűvös folyadékutánpótlás közben megkezdődött a koncert, ahol a már fent említett öt, saját kompozíciókat tartalmazó album dalaiból válogattak. A tér minden hosszú padja megtelt emberekkel, akik élvezettel hallgatták a nagyszerű előadást, mely nem volt tolakodóan hangos, de nem is háttérzeneként élt a téren, hanem pont egy kellemes hangerővel és hangzással egészítette, tette teljessé a helyszín hangulatát.

kozonseg.jpg

kozonseg3.jpg

A koncerten a fent emlegetett albumokról mazsolázgattak, nem kihagyva az ismert tételeket, többek között az első album címadó dalát, a „Vissza hozzád”-ot, vagy akár a „Néha csak”-ot említsem. A quartet jól összeszokott tagjai remekül egészítették ki egymást és csaptak igazi örömzenélést a színpadon.

veq.jpg

ve2.jpg

Eszter sokszínű, bársonyos hangját folyamatosan csodálhattuk,

gb.jpg

Gátos Bálint ritmikus basszusgitár játékát,

gi.jpg

Gátos Iván improvazitív billentyűs futamait,

sz.jpg

Schneider Zoltán dinamikus, játékos gitárbetéteit és

gyl.jpg

Gyenge Lajos hajszálpontos dobolását élvezhettük ezen a remek estén.

kozonseg4.jpg

A teltházas tér közönsége nem fukarkodott a tapssal, remek hangulatot adva a quartetnek a játékhoz, hiszen adni jó.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez