JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 07.
Jazz-tehetségek versenye2024. szeptember 06.

Hírek

TANÁROS TRIÓ és PHILIPPE GOTTLIEB - Lakatos Ágnes-Gyárfás István-Csuhaj Barna Tibor-Philippe Gottlieb (ISR) az iFben

Szöveg-képek: hofi.

Hatalmas hangulat alakult ki a keddi (június 13.) koncerten. Dörgő tapsok, örömkiáltások a közönségből, elismerő mosolyok, vállveregetések, újabb és újabb zenei párbajok-párbeszédek-négyes beszédek a zenekarban. Fantasztikus minőség.

Az jutott eszembe, hogy a zenekar magyar szekciója főállásban tanár. Nemrég olvastam egy Richard Feynman-nak tulajdonított idézetet (szerintem nem Feynman, pedig kiváncsi és boldog tanár is volt). “Students don't need a perfect teacher. Students need a happy teacher, who's gonna make them excited to come to school and grow a love for learning”.  A tanulóknak nem tökéletes, hanem boldog tanárra van szükségük, aki izgalmassá teszi az iskolába járást és tanulásra ösztönzi őket.

Itt az iFben boldogan zenéltek a tanárok, rájuk illett a mondás. Sokszor hallottam (hálás) tanítványaikat az iFben zenélni, zenét hallgatni. Most is volt egy trióra való a közönségben. Ha a jó tanárokon múlna, kiváncsi, érdeklődő emberek élnének körülöttünk, egy normális világban élnénk. Szabad idejükben pedig ilyen boldog perceket szereznének nekünk. Hát nem?

Lakatos Ági és Csuhaj Barna Tibor régóta zenél együtt Ari Erev-vel, az izraeli zongoristával és barátjával Philippe Gottlieb-bal a dobossal. Hol Izraelben, hol Budapesten találkoznak. Két koncertjük volt az iFben az elsőn Ari zongorázott, a másodikon Gyafi gitározott. Az Ari Erev koncerten nem voltam ott, óriási siker volt pedig, A Gyafist elértem. Persze nem csoda, hogy milyen jól megértették egymást az Ági-Gyafi-Csuhi hármas régi ismerős. Philippe pedig tökéletesen beilleszkedett a játékba, kisért, szólózott a zenekarral örült a dob.

Hallgassátok meg a linkeken és van néhány kép is.

FB: https://fb.watch/lb1Vi4ThEN/

Youtube: https://youtu.be/f9AdYtHle-U

Maggie (Lutring Magdolna) videója az Ari Erev-es koncertről:

https://www.facebook.com/magdolnakatalin.lutring/videos/2507107336109974

1.JPG

2.jpg

3.jpg

5.JPG

4.JPG

6.JPG

7.JPG

8.jpg

9.JPG

10.JPG

11.JPG

l1010882.JPG

l1010978.jpg

vege.jpg

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez