JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 07.
Jazz-tehetségek versenye2024. szeptember 06.

Hírek

Grencsó István invitálása szerdai Opus koncertjére

A www.jazzma.hu olvasóit tisztelettel meghívom a december 15-én /szerdán/ a BMC - Opus klubjában tartandó Adyton estre. Azon belül is, vonósötösre íródó darabjaim részleteinek bemutatására.

gi.jpg


A koncerten a „Legyen meg a te akaratod” ciklusomnak két, vonósötösre és szoprán hangra írt darabjainak részletei szólalnak meg, amit Murányi Márta (szoprán), Szvetnyik Margit (hegedű), Miron Andrea (hegedű), Mezei Szilárd (brácsa), Brestyánszky Bernadett (cselló) és Csányi Zoltán (bőgő) adnak elő.

Az első: „Mert a szabadság” című kompozíció Szabados György azonos című versének felhasználásával tisztelgés a 10 évvel ezelőtt elhunyt mester emléke előtt. A második főhajtás Kiss Bélának, egy William Carlos Williams vers, „A tett” szövegének felhasználásával.

A Mert a szabadság csírája a Ken Vandermark-kal felvett „Ne csapd be az ajtót / Do Not Slam the Door ” BMC lemezen is elhangzó „Legyen meg a te akaratod” kompozíció volt.

„A tett” magja egy, a Kollektívának évekkel ezelőtt készült, akkor be nem fejezett vázlat, ezeket alakítottam át és bontottam ki vonósokra.


karacsony-2021.jpg


hangfoglalo.jpg


nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez