JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. október 15.
Joy,Samara: Portrait2024. október 15.
Zsoldos Béla: Prémium2024. október 14.

Hírek

Gyémánt Jazz Klub a Modern Caféban, vendégművész: Pecze Balázs - trombita

2024. október 11., péntek 19:00 - Pilisvörösvár, Fő út 106.

pb.jpg

A Gyémánt Jazz Klub 2024 őszi évadjának második klubestjén a házigazda dr.Peller Jazzband vendége Pecze Balázs trombitaművész volt.

zenekar.jpg

A kísérőzenekarban Hegedüs Zsuzsanna énekelt, Dorogi Ákos zongorázott, Spischak Dávid basszusgitározott, Jeszenszky György dobolt, dr.Peller György tenor- és szopránszaxofonozott.

 A koncert a „September in the Rain” című swinggel kezdődött, amely október lévén „October in the Rain”-re módosult átmenetileg. A témát Hegedüs Zsuzsanna énekelte el, majd énekszólót is előadott, utána rögtön a vendégművész Pecze Balázs játszott nagyszerű trombitaszólót, majd Dorogi Ákos zongoraszólója és dr.Peller György szaxofonszólója hangzott el.

A második szám egy gyönyörű ballada a „Polkadots and Moonbeams” című standard volt, amelyet a trombita és a szaxofon kísért a dr.Peller Jazzband trombitásának, Molnár Zoltánnak a hangszerelésével. Az ének téma után Pecze Balázs trombitaszólója kápráztatta el a közönséget, majd Spischak Dávid basszusszólója hangzott el.

Innen kezdve kicsit bepörögtek az események, egyre gyorsuló tempójú számokkal.

Előbb az „On the Sunny Side of the Street” következett, amelyet Hegedüs Zsuzsanna először angolul, majd magyar szöveggel is elénekelt.

Ezután egy dr.Peller szerzeményt, a „Walkin’ Sax” című új számot játszotta a zenekar.

Majd a „Love for Sale” -t Cole Porter-től, ismét gyorsabb tempóban, majd egy kis lassítás Jobim „Corcovado”-jával, végül pedig egy up tempo swing, az oleo-körös „Ready ’n Able” című Jimmy Smith nóta következett. Ebben Pecze Balázs fergeteges trombitaszólót adott elő, de Dorogi Ákos is kitett magáért a zongorán. Jeszenszky György is megpörgette alaposan a dobverőket, majd Pecze Balázzsal négyeztek. A közönség óriási vastapssal köszönte meg a produkciót.

A szünet után a „What a Wonderful World”-del nyitott a zenekar, Pecze Balázs trombita bevezetővel, majd Hegedüs Zsuzsanna énekével, zongoraszólóval.

Következtek a latinok, először a „Girl from Ipanema”, amelyben a téma eléneklése után Hegedüs Zsuzsanna énekszólót is előadott. Majd Joe Henderson-tól a „Recordame”-t vezette elő Pecze Balázs trombitán és Dr. Peller György szaxofonon. Következett egy újabb dr.Peller szerzemény, az instrumentális „Népies Blues”, amelynek témáját ugyancsak Pecze Balázs trombitán és Dr. Peller György szaxofonon adta elő.

Utolsó előttiként a „No More Blues”-t énekelte Hegedüs Zsuzsanna, ebben Pecze Balázs és Dorogi Ákos adtak elő trombita- és zongoraszólót, majd Jeszenszky György dobszólót.

Az októberi jazzklubot a magyarul „Négy Gengszter”-nek átírt „Four Brothers” című standard zárta, Dr. Peller György szaxofonon és Hegedüs Zsuzsanna unisonoban adták elő a témát.

A közönség nagy tapssal köszönte meg a koncertet.

pb2.jpg

pb3.jpg

vege.jpg

A fényépeket Horthyné Máté Annamária készítette.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez