JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 18.
Lukács Miklós: Timeless2024. szeptember 09.

Hírek

Gyémánt Jazz Klub - 2024-25-ös évadnyitó Jazzklub koncert

2024. szeptember 13. - Pilisvörösvár, Modern Café.

Kisszámú, de lelkes közönség előtt kezdte meg a 6. évadját a Gyémánt Jazz Klub Pilisvörösváron a Modern Caféban szeptember 13-én, mint már szokás, minden hónap második péntekén.

Ezúttal is a Dr.Peller Jazzband, mint házigazda zenekar nyitotta meg az évadot, de most Izsó Tamás működött közre a dobokon.

Hegedüs Zsuzsanna énekesnőt azonban ezen az évadnyitón nélkülözte a zenekar, aki egészségügyi okból igazoltan hiányzott, jelenleg egy nagyobb – de sikeres - műtéti beavatkozásból lábadozik.

A koncerten Dr. Dorogi Ákos zongorázott, Kozák Zoltán nagybőgőzött, Molnár Zoltán trombitán és szárnykürtön működött közre, Dr. Peller György pedig tenor- és szopránszaxofonon játszott.

A koncert a „Morning blues” című Peller szerzeménnyel indult, ami után Dr. Peller György bemutatta a fellépőket, illetve ismertette a 2024 év végéig a jazz klubban zajló koncerteket, amelyből kettőt a Magyar Jazz Szövetség a vidéki jazz klubok támogatása keretében finanszíroz – a Mester Dániel Triót szeptember 27-én, pénteken, és a Symbiosis 5 formációt október 25-én.

Ezután Antonio Carlos Jobim „Triste” című dalával folytatódott a koncert, amelyben Molnár Zoltán gyönyörű szárnykürtszólóval kápráztatta el a közönséget.

Majd egy ”ősbemutató” zajlott, Dr. Peller György „Walkin’ Sax”-ra keresztelt új medium tempójú szerzeményét játszotta el a zenekar, ami kedvező fogadtatásra lelt a közönség körében, főként Dr. Dorogi Ákos outokban bővelkedő zongoraszólója. Negyedikként az idén már 94 évét betöltő Sonny Rollins egyik ikonokus szerzeménye, a „Pent Up House” következett, amelyben Kozák Zoltán is bemutatott a nagyszerű bőgőszólót, és Izsó Tamás is megpörgette a dobokat egy szóló erejéig.

Ezután Wes Montgomery gitáros mollos hangvételű „Road Song”-ját vezette elő a két fúvós, majd a szünet előtti utolsó számként Dr. Peller György „Colorado Beattle” című szerzeményét adta elő, amelyben a témát el is énekelte.

Rövid szünet után Arturo Sandoval „Samba de Amore” című szerzeményével folytatódott az előadás, Dr. Dorogi Ákos szép zongoraszólójával és Molnár Zoltán szárnykürtszólójával.

Majd egy újabb Dr. Peller szerzemény, a gyors tempójú „Very Good” következett, amelyben a fúvós- és zongoraszólók után Kozák Zoltán is újabb bőgőszólót játszott, valamint Izsó Tamás is bemutatott egy kiváló dobszólót.

A swingek és latin dallamok után egy kis változatosságként Herbie Hancock ”Cantaloupe Island” című funky szerzeménye hangzott el, a közönség nagy örömére.

A következő „Blue Bossa” című témában Dr. Peller György szopránszaxofon játszott szólót, majd egy újabb „dögös” szám következett, a „Doxy” akkordmenetére írt „It’s a Wonderful Word”, amely Johnny "Guitar" Watson, Jan Savitt és Harold Adamson kompozíciója.

A koncert a „George’s Boogie” című Dr. Peller szerzeménnyel ért véget.

zenekar.jpg

trombita-dob.jpg

zenekar-2.jpg

zongora-bogo.jpg

zenekar-3.jpg

A Gyémánt Jazz Klub következő koncertje szeptember 27-én a Mester Dániel Trió fellépése.

Az októberi klubest 11-én zajlik majd, ahol a vendég Pecze Balázs trombitaművész lesz.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez