JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. szeptember 16.
Névnaposok – Edit2024. szeptember 16.
Lukács Miklós: Timeless2024. szeptember 09.

Hírek

A Tzumo Trio koncertje - Nemzetiségek napja a Szentandrássy István Roma Művészeti Galériában

Új gyakornokunk, Kessler Emma ezúttal az V. kerületi Irányi utca 20-ba látogatott el! – A szerk.

szentandrassy-iistvan-roma-muveszeti-galeria-logo.jpg

Remekül indult a Szentandrássy István galéria havi egy koncertet ígérő „sorozata”: A Tzumo Trio-nak sikerült a nemzetiségek napjára érkező kicsit már szétszéledő közönséget összefognia a szokásos, színvonalas játékkukkal és pár örökérvényű szerzeménnyel, mint például a „My Gypsy Heart”.

tzumo.jpg

Az alkalomhoz tökéletesen illő szám Tzumo szabad, virtuóz zongorajátékát helyezi a középpontba, de így is természetesen idézi a szívverés hangját. Sodró ereje tagadhatatlan, amire csak rájátszott Tálas Áron (2020-as Artisjus-díjas) fantasztikus dobszólója és az éles kontraszt a koncert első felében játszott számokkal.

tzumo-trio.jpg

Az ezt követő szám a „Time to Time” szintén remekül lett elhelyezve, előkészítve a koncert lezárását, de ezen túlmutatva kerek-egésszé is téve azt. Torma Rudolf ezúttal basszusgitáron alakított nagyot, szólója mellett mindenképpen kiemelném a játékát a koncert utolsó darabjában.

torma-rudi.jpg

A kicsi, de otthonos térben mindenképpen különleges élmény volt egy ilyen összeszedett, „céltudatos” koncert.

Egy szóval mindenkinek ajánlom figyelmébe a Szentandrássy István Galéria programsorozatát, és ha valaki nem tud/akar hónapról hónapra elszakadni a „My Gypsy Heart” hangjaitól Tzumo nemrég alakult együttesének a Gypsy Dreams-nek a bemutatkozása már online is elérhető. (itt: TZUMO GYPSY DREAMS (youtube.com))

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez