JazzMa

Friss Hírek

Kis hírek – friss hírek2024. október 21.
Joy,Samara: Portrait2024. október 15.
Zsoldos Béla: Prémium2024. október 14.

Hírek

Gyémánt Jazz Klub 2023-24-es évadnyitó koncert (2023.09.15. - Pilisvörösvár, Modern Café)

A Gyémánt Jazz Klub 2023 őszi-2024-es tavaszi évadjának nyitó koncertje szeptember 15-én, pénteken zajlott Pilisvörösváron. A házigazda dr.Peller Jazzband több meglepetéssel is készült a szép számban megjelent közönségnek, akik közül egyre többen törzsvendégként térnek már vissza a klubkoncertekre.

pjb.jpg

Mivel szeptembert írunk, a „September in the Rain” című standarddel indított a zenekar, amelynek felállása időközben megváltozott, Izsó Tamás helyett nyár óta Jeszenszky György foglalja el a dobosi pozíciót. A téma éléneklése után Hegedüs Zsuzsanna egy kiváló énekszólót is előadott, amelyet el is ismert a közönség nagy tapssal.

trombitas.jpg

Másodikként egy újabb közismert jazz örökzöld következett, de ezúttal latin, a „Girl from Ipanema”, majd Molnár Zoltán előadásában Billy Reid szerzeményét az „I’ll Close My Eyes” című dalt játszotta el a zenekar, amelyet Blue Mitchell trombitás quartetje tett ismert standarddé.

jgy.jpg

Majd egy ősbemutatóra került sor, dr.Peller György „Very Good” című legújabb kompozícióját adta elő a zenekar, amelyet a közönég jól fogadott, nagy tapssal jutalmazta a tempós számot és benne Jeszenszky György dobszólóját.

Ezután egy gyönyörű balladát énekelt el Hegedüs Zsuzsanna énekesnő, a „Sophisticated Lady”-t, ebben Kozák Zoltán játszott a téma után bőgőszólót.

da.jpg

Ismét Molnár Zoltán főszereplésével egy újabb trombita központú nóta, Frank Loesser  Broadway-szerző műve, a „Brotherhood of Man” következett, a Woody Hermann Big Band előadásának stílusában. A közönség kitörő tapssal fejezte ki tetszését a jó hangulatú előadással kapcsolatban.

Mivel még nem volt, a változatosság kedvéért a zenekar a „Basin Street Blues”-zal folytatta, a „Let There Be Jazz” című lemezen halható változatban előadva.

A koncert első fele egy újabb dr.Peller szerzeménnyel, a „George’s Boogie”-val zárult, amelyben Dorogi Ákos igazi „stenkes” zongoraszólót játszott.

da.jpg

A szünet után egy újabb ballada, Benny Golson Clifford Brown trombitás emlékére írt „I Remeber Clifford” című számát adta elő Molnár Zoltán trombitán.

pgy-enekel.jpg

Ezután következett az újabb meglepetés, egy duett, Hegedüs Zsuzsanna és Dr.Peller György énekelte el a „Let’s Call the Whole Thing Off” című vicces standardet, amelyet eredetileg Ella Fitzgerald Louis Armstronggal közösen adott elő.

Majd a „Blue Bossa” következett, amely olyan átütő erővel és feszes tempóban szólalt meg, hogy a közönség nagy ovációval fogadta az előadást. Jeszenszky György pedig virtuóz dobszólót mutatott be a számban.

Az emelkedett hangulat tovább folytatódott a „Summertime” funky lüktetésben előadott változatával, amelyben ismét Dorogi Ákos brillírozott a zongorán.

Majd dr.Peller György játszotta el szaxofonon, és énekelte el saját szerzeményét, az „I Miss You Colorado Beattle” című kissé szomorkás-nosztalgikus hangulatban, de ettől a közönség tetszését még elnyerte a nóta.

Utolsó előttiként a „Love for Sale” című standard következett, majd Parker „Now’s the Time”-jával zárult az évadnyitó koncert. A közönség vastapssal köszönte meg a változatos előadást, ezért a zenekar ráadásként eljátszotta a „Do Nothing Till You Hear from Me” című standardet, latin lüktetésben.

pjb2.jpg

pjb3.jpg

vege-meghajlas.jpg

A képeket Hortyné Máté Annamária készítette.

A következő klubkoncert október 6-án, pénteken lesz, sztárvendégként Nagy János „Yancha” működik közre zongorán.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez