JazzMa

Friss Hírek

Shadowlands: Ombres2024. június 26.
Salamon, Guy: Free Hugs2024. június 20.

Hírek

Ma nyit a Revolving Door Art jazz pódiuma

A tulajdonos Blága Sándort kérdezem alább.

blaga-sandor.jpg

1) Mióta foglalkozik jazzel?

16 évesen a dobtanáromtól kaptam egy meghívót a Grencsó Kollektíva koncertjére, akkor szerettem bele menthetetlenül a jazzbe. A budapesti koncertszcénában bő 20 éve fordulok elő kisebb-nagyobb rendszerességgel. Itt remélek most egy minőségi ugrást, hiszen akkor biztosan nem maradok le, ha a kedvenc muzsikusaim végre házhoz jönnek!

2) Kik a külföldi és magyar kedvenc előadói?

Elsősorban élőben hallgatok jazzt. Senkit nem megbántva számos kedvencem közül, de Tóth Viktor, Dresch Mihály és Horváth Tojás Gábor a legfontosabb alkotók számomra. Nyilván mindenki egy kicsit Bird és Coltrane köpenyéből bújt elő, és ez így van jól.

3) Mikor és hol nyitotta meg azt a galériát, ahol ezentúl jazz koncertek is lesznek?

A The Revolving Door Art Center galéria címe Budapest VI. ker., Vasvári Pál u. 6. A hely 2024 májusában nyitott, és a nyári fesztiválszezon ellenére júniustól elindulnak a koncertek.

the-revolving-art-center-bejarata.jpg

bejarat-belulrol.jpg

koncert-helyszin.jpg

4) Milyen napokon és hánykor lesznek a koncertek?

A galéria számos kulturális programnak ad teret, ezek sorába illeszkedik a tervezett heti 2-3 koncert. 19:30-tól 21-45-ig lesznek a koncertek, hétköznapokon és hétvégén egyaránt.

5) Mennyi lesz a belépti díj?

2000 és 4500 forint közötti belépők lesznek. Ez egy intim, 30 főre limitált tér, különleges hangulattal, akár a felső, akár az alsó szinten van a koncert.

6) Ki lesz az első fellépő?

Szabó Dávid zongoraestjével indulnak el a koncertek június 28-án. Vendég: Yu Grace, ének.

7) És kikre számíthatnak még a jazzrajongók a közeljövőben?

A hely jellege miatt elsősorban szóló és duó formációkra érdemes számítani, mindkét szinten. Ha zongora, akkor biztosan a felső szint. Zenei beszélgetéseket és állandó klubesteket is tervezünk. Koncertnaptárunkat folyamatosan töltjük fel.

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg


Vissza a hírekhez