JazzMa

Friss Hírek

Gloomy Sunday2024. május 19.
Névnaposok – Milán2024. május 19.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.

Hírek

Kikkel beszéltem? – 41. rész: Pat Metheny face to face (2003. június 1.)

Keddenként jelentkező sorozatomban azokról a külföldi jazz muzsikusról mesélek megtörtént eseteket, amelyek hozzám kapcsolódnak!

gala-est-plakat.jpg

2003. május 31-én a Budapest Kongresszusi Központban rendeztem a márványtermi bőgő és basszusgitár tehetségkutatón gálaestjét, ahol életében először –és egyben utoljára!- játszott tomboló sikerrel a zsűrielnökökből összeállított Pat Metheny-John Patitucci-Jack DeJohnetee trió!

Aztán június 1-én reggel a Kempinskiben Pat-nek szegeztem a diktafonomat és egy „short one”-t sikerült vele csinálni.

pat-metheny-2003.jpg

MR: Pat, azt hiszem, tegnap este nagyon sikeres koncertet adtatok és nekem úgy tűnt, hogy mind a hárman nagyon élvezitek. Azért meg különösen büszke vagyok magamra, hogy végül is rá tudtalak beszélni arra, gyere el és játssz velük. Ez egy jazztörténeti esemény volt, hisz először játszottatok ebben a felállásban.

Mi volt a benyomásod?

PM: Nagyon nagy volt. Jó szórakozást jelentett. És ahogy Te is tudod, Jack tényleg az egyik legjobb barátom. Mi aztán tényleg réges-rég együtt játszunk. De ez volt az első alkalom, hogy John és én együtt játszottunk. Tudtam, hogy fantasztikus lesz, hisz régóta rajongója vagyok. És azt is tudtam, hogy ő és Jack is sokat játszott már együtt. Nagyon élvezetes este volt.

Nagyon jó, hogy megadtad nekünk a lehetőséget erre.

(It was great. A lot of fun. And you know Jack is one of my really best friend. We play together in a while. It was first time John and I was playing together. I knew it would be

great because I’m a fan of him for a long time. And I also knew that he and Jack play a lot. It was a very enjoyable evening. Really good to get the chance to do it.)

MR: És az első részből is hallottál valamit?

PM: Igen, egy csomószor bekukkantottam a színpadra. Fantasztikus volt. Nagyon élveztem a fiatalok játékát. A kis bőgős fiú meghökkentő volt.

(Ya. I stick my head a lot. It was great. Really enjoyed the younger players. The little bass player guy is amazing.)

MR: Még csak 13 éves!

PM: Nagyon jó a sound-ja. A többiek is tetszettek. Nagyon magas szinten tudnak játszani.

(He sounds great. And everyone sounds really good. The level of these musicians are very high.)

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez