JazzMa

Friss Hírek

Another Saturday Night2024. május 18.
AMP – 20242024. május 12.
Koncert ajánló2024. május 11.
Takase, Aki: Forte2024. május 06.
ConnecTrio: Luminosity2024. május 04.

Hírek

2024.04.29. - UNESCO NEMZETKÖZI JAZZ NAP - TRIO SQUELINI (SZŐKE SZABOLCS VÁCZI DÁNIEL SZALAI PÉTER)

Unesco Nemzetközi Jazznap Nagykanizsán, avagy színpadon a TRIO SQUELINI.

kozonseg2.jpg

Egészen pontosan 13 éve már, hogy a mi szerelmünknek, a jazznek világnapja született, és Herbie Hancock-nak köszönhetően meg is ünnepelhetjük minden év április 30-án.

Így tehettük mi is ezt meg Nagykanizsán, ahol a jeles napra Godinek Ibolya (Ibi) szervezésében az izgalmas élményt tartogató Trio Squelini érkezett.

trio1.jpg

A triót Szőke Szabolcs, Váczi Dániel és Szalai Péter alkotja, akikről jól tudható, hogy az ethno jazz világában elmélyült hangszeres és zenei tudással rendelkeznek.

mm-az-elejen-konferal.jpg

A koncertet Kovácsné Mikola Mária (Marika) konferálta fel.

A sokféle folkmotívumot is felvonultató csapat remek összhangban játszott és mutatta meg rendkívüli sokoldalú hangszeres tudását, ahol szinte csakis egzotikusabbnál egzotikusabb hangszereket láthattunk –és hallhattunk- testközelből.

szsz-gadulka.jpg

szsz-am.jpg

Szőke Szabolcs gadulkán és array mbirán;

vd-altszaxofon.jpg

glissotar.jpg

vd1.jpg

Váczi Dániel a „klasszikus” altszaxofon és szopraminoszaxofon mellett glissotaron, valamint aquaphonon is varázsolt hangokat a fülünkbe,

szp4.jpg

szp3.jpg

szp2.jpg

míg Szalai Péter cajon, sansa és kalimba tudását csillogtatta meg.

kozonseg3.jpg

A koncertet a népes hallgatóság visszafojtott figyelemmel kísérte, érdeklődve hallgatta Szőke Szabolcs kultúrtörténeti estnek is felfogható minőségi magyarázó mondatait a dalok között.

szsz-ulve-beszel.jpg

szsz-beszel.jpg

A hangversenyt három Szőke Szabolcs szerzeménnyel indították: a „Cittá di Carta”, a „Grazioso” és az „In Caprera” alkotta első daltriót Váczi Dániel „All a Turca” kompozíciója szakította meg.

szsz-gadulkazik.jpg

szp1.jpg

vd-glissotar2.jpg

A koncert további részében ismét a trió alapítójának dalai hangoztak el, cím szerint a „Telemesaggio”, a „Tiszta hívő”, a „Mimi nyolc”, és zárásként az „A nádsíp éneke” csendült fel.

trio2.jpg

Mondhatjuk, más szellemben léptünk ki a kiskanizsai Móricz Művelődési Ház ajtaján, hiszen ez a multikulti élmény egy ideig a fülünkbe mászva élteti tovább napról napra a jazzt. Köszönjük a remek élményt!

hangfoglalo.jpg

nka-logo.jpg

Vissza a hírekhez